כך תכינו פאד תאי זריז ופשוט
קרועים על פאד תאי? מסתבר שאפשר להכין גם בבית - בקלות ובזול: ארז קומרובסקי מבקר ב"רונג'אן", מסעדת פועלים תאילנדית באשדוד, ולומד מהטבחית איך להכין את אחת ממנות הדגל של המטבח התאילנדי, וכל זה בלי שימוש ברטבים מורכבים להכנה אלא עם חומרי גלם פשוטים מאוד. שיעור למתחילים - צפו
צילום : רועי עידן
פאד תאי
המרכיבים:
1 כף שמן
150 גר' רצועות חזה עוף
1 שן שום קצוץ
1 ביצה
150 גר' אטריות אורז ברוחב 5 מ״מ
3 כפות רוטב פאד תאי
1 כף רוטב תיבול (בטעם עוף או שרימפס)
1 כפית רוטב סויה שחורה מתוקה
1 כף בוטנים קצוצים (לקנות טרי ולהכין בבית במחבת)
חופן בצל ירוק
חופן נבטים
מעט פלפל חריף מיובש גרוס
אופן ההכנה:
- מחממים כף שמן במחבת ומוסיפים שן שום קצוצה, מוסיפים רצועות עוף קטנות ומבשלים מעט.
- מוסיפים ביצה ואטריות אורז (את האטריות יש להשרות במים קרים לילה קודם או להרתיח אטריות בסיר לפני ההוספה למחבת).
- מערבבים ומוסיפים את 3 הרטבים לבישול למשך כדקה, מוסיפים בוטנים קצוצים נבטים ובצל ירוק מערבבים לרגע ומגישים לאכילה.
- במידה ורוצים פירות ים יש להוסיפם רק לאחר שכל האטריות והרטבים מעורבבים.
פאד תאי עם חברים
צילום: ארז קומרובסקי
מומלצים