שתף קטע נבחר
 

אביב שמח: שקדים ירוקים

תרנגולת עם לימון ושקדים, סלט קצוץ עם שקדים, חציל עם שקדים וקומפוט שקדים קר: ארז קומרובסקי מבקר במסעדת "כולא" בחיפה ויוצא משם עם 4 מתכונים עם שקדים ירוקים

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

תרנגולת בתנור עם לימונים, עגבניות ושקדים ירוקים

המצרכים:

4 כרעיים מעוף טרי

12 עגבניות שרי

3 לימונים

1 כוס שקדים ירוקים

¼ כוס שמן זית

1 כפית מלח

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-200.
  2. שמים בתבנית גדולה את העוף, מברישים בשמן זית וצולים בתנור כ-30 דקות.
  3. מוסיפים לתבנית את העגבניות והלימונים ואופים עוד 15 דקות.
  4. מוציאים את התבנית ומסדרים את העופות על צלחת.
  5. לוקחים קערה ומכניסים לתוכה את עגבניות השרי הצלויות, חותכים את הלימונים השרופים לרבעים ומכניסים לקערה.
  6. קוצצים את השקדים הירוקים ומוסיפים לקערה. מתבלים בשמן זית ומלח.
  7. מערבבים ומניחים בקערת ההגשה על יד או מעל העוף.
  8. הצעת הגשה: קוצצים את העוף כמו שווארמה ומפזרים מעל פיתה או לאפה חמה יחד עם הירקות.

 (צילום: אסף רונן) (צילום: אסף רונן)
(צילום: אסף רונן)

סלט ערבי קצוץ עם שקדים ירוקים ולאבנה כבשים

המרכיבים:

2 כפות לאבנה כבשים

2 מלפפונים

2 עגבניות

½ בצל סגול

¼ צרור פטרוזיליה

1 כפית סומאק

מעט צ'ילי ירוק

¼ כוס שקדים ירוקים

מיץ מ-1/2 לימון

2 כפות שמן זית

 

אופן ההכנה:

  1. קוצצים את כל הירקות ועשבי התיבול דק-דק לסלט קצוץ.
  2. מתבלים בשמן זית, לימון, מלח וסומאק.
  3. קוצצים לפרוסות דקות את השקדים הירוקים.
  4. מערבבים היטב ומניחים בצלחת על מעט לאבנה כבשים.

שף ארז קומרובסקי (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
שף ארז קומרובסקי(צילום: ירון ברנר)
 

חציל בלאדי שרוף וסלסלת שקדים ירוקים

המרכיבים:

חציל בלאדי גדול

1/4 כוס שקדים ירודים

1/4 צרור פטרוזיליה

1 כפית צ'ילי ירוק

2 כפות שמן זית

מיץ מ-1/2 לימון

 

אופן ההכנה:

  1. שורפים את החציל על אש גלויה עד שהוא רך בחלקו הפנימי.
  2. קולפים את החציל ומניחים את הבשר הלבן על צלחת הגשה.
  3. קוצצים את השקדים, פטרוזיליה וצ'ילי ירוק ביחד לסלסה דקה, מוסיפים שמן זית לימון ומלח ומערבבים.
  4. מפזרים את הסלסה מעל החציל ומגישים.

 

קומפוט שקדים ירוקים

המרכיבים:

250 גרם שקדים ירוקים

500 מ"ל מים

70 גרם סוכר

מיץ מ-1/2 לימון

 

אופן ההכנה:

  1. שמים את כל המצרכים בסיר קטן ומביאים לרתיחה.
  2. מנמיכים את האש ומבשלים 5 דקות נוספות.
  3. מורידים מהאש ומקררים במקרר.
  4. מגישים קר מאד.

 


פורסם לראשונה 08/04/2016 09:36

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מיכל וקסמן
4 מתכונים עם שקדים ירוקים
צילום: מיכל וקסמן
מומלצים