שוב מסתבך: בדיקה משטרתית בעניינים הקשורים לשר דרעי
שנים אחרי שריצה עונש מאסר בשל שחיתות, שר הפנים אריה דרעי מסתבך שוב: היועמ"ש אישר לפתוח בבדיקה משטרתית בעניינים הקשורים אליו. אחרי חצות הותר לפרסום כי דרעי הוא הפוליטיקאי הבכיר שעומד במרכז פרשת השחיתות לכאורה שעליה דווח אמש. דרעי: "אני עומד לרשות כל גורמי החקירה ואענה על כל שאלה"
פרשה חדשה מסעירה את המערכת הפוליטית - ובמרכזה יו"ר ש"ס ושר הפנים אריה דרעי: באישור היועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט, נפתחה בדיקה בעניינים הקשורים לשר אריה דרעי. בשלב זה לא נפתחה חקירה פלילית נגדו. כך הותר הלילה (ד') לפרסום.
דרעי כתב בחשבון הטוויטר שלו: "פניתי הערב ליועץ המשפטי לממשלה ודרשתי להסיר את צו איסור הפרסום ככל שהוא נוגע אליי. הודעתי כי אני עומד לרשות כל גורמי החקירה ואענה על כל שאלה שאדרש".
על פי דיווח בערוץ 2 אתמול בערב, מדובר בפרשת שחיתות לכאורה מהמדרג הגבוה. לפי שעה, בשל צו איסור פרסום שמוטל על חלק מפרטי הפרשה, לא ניתן לפרסם פרטים נוספים.
ברק סרי, יועצו של דרעי, אמר הבוקר לגלי צה"ל כי "צריך להוריד את ההיסטריה שהחלה. אני מציע לכולנו להמתין ולהתאזר בסבלנות. דרעי שלם עם הכל. ישבתי איתו אתמול בערב הוא נראה מאוד רגוע ושלו. אני נמצא איתו שנה ואני אומר לך, אף אחד לא האשים את דרעי בטיפשות. הוא זהיר בקלה כחמורה, בודק כל דבר, יודע שהוא תחת זכוכית מגדלת ויודע שיש כאלו שירצו לראות שוב נופל".
במקביל, וללא קשר לעיתוי פרסום הבדיקה המשטרתית, מדווח הבוקר "כלכליסט" כי סגן יו"ר קק"ל ואחיו של השר דרעי, עו"ד שלמה דרעי, השתתף בפגישה שהתקיימה בין נציגי קק"ל לנציגי המשרד לפיתוח הנגב והגליל בעניין העברת תקציב של מיליונים מהארגון למשרד הממשלתי. אריה דרעי הוא השר לפיתוח הנגב והגליל, אך למרות ניגוד העניינים לכאורה אחיו הגיע לפגישה, אף שתפקידו בקק"ל הוא ראש ועדת החינוך, ואין לו נגיעה לתחומי הכספים או הפרויקטים.
הפגישה התקיימה ביום שני שעבר ונכחה בה הנהלת קק"ל - היו"ר דני עטר, המנכ"ל מאיר שפיגלר, סגן היו"ר שלמה דרעי ונציגים נוספים ממרחב צפון. על הפרק עמד מימון לבניית קירות תמך לשבילים הנסללים באזור קבר רבי שמעון בר יוחאי, שמבצע המשרד הממשלתי. עלות הפרויקט עומדת על 7 מיליון שקל והפגישה נועדה לבחון איך ניתן לרתום את קק"ל להשתתף במימון עבודות התשתית והבנייה בסכום שאינו ידוע.
דרעי - מש"ס לכלא, ובחזרה לפוליטיקה
דרעי היה ממקימי ש"ס ב-1984 ועד מהרה הפך לאחד האנשים הבולטים בשורותיה. לאחר הבחירות לכנסת ה-12 ב-1988 היה לשר הפנים הצעיר ביותר בישראל. בשנות ה-90 נפתחה נגדו חקירה משטרתית בגין חשדות למעשי שחיתות, ציבוריים ופרטיים. דרעי שמר על זכות השתיקה אך התפטר מהממשלה בספטמבר 1993.
דרעי נבחר גם לכנסת ה-14 אך נשאר מחוץ לממשלה בגלל פסיקת בג"ץ שקבעה כי העבירות המיוחסות לו חמורות ביותר. באפריל 1999 נגזרו על דרעי ארבע שנות מאסר וקנס בסך 250 אלף שקל בעוון קבלת שוחד, מרמה והפרת אמונים וקבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות. כן נקבע שמדובר בעבירה שיש עnה קלון.
ביולי 2000 דחה בית המשפט העליון את רוב סעיפי הערעור שהגיש דרעי, אך עונש המאסר הופחת בשנה. ביולי 2002 סיים דרעי לרצות את עונשו, ויצא מהכלא. דרעי שב לחיים הפוליטיים לקראת הבחירות לכנסת ה-19, שנערכו בינואר 2013.