שתף קטע נבחר

 

זוכת האוסקר פאטי דיוק הלכה לעולמה

השחקנית האמריקנית שהיתה לראשונה שזכתה בפסלון המוזהב בגיל 16, מתה בגיל 69, עם יותר מ-140 הופעות בטלוויזיה ובקולנוע. בנה, השחקן שון אוסטין המוכר לנו מטרילוגיית "שר הטבעות", ספד לה: "היא עצמה את עיניה, השקיטה את כאבה ועברה למקום יפה"

השחקנית האמריקנית פאטי דיוק הלכה היום (ג') לעולמה, בגיל 69. התקשורת האמריקנית מדווחת כי זוכת האוסקר מתה כתוצאה מאלח דם שנוצר בגלל קרע במעיים. היא משאירה אחריה קריירה ארוכה ומפוארת בקולנוע, בטלוויזיה ובתיאטרון, וכן בעל ושלושה בנים – אחד מהם הוא שון אסטין הידוע לנו בעיקר מטרילוגיית "שר הטבעות" בה גילם את ההוביט סאמוויי גאמג'י, ומתפקידו הראשון בגיל 13 כגיבור "הגוניז".

 

פאטי דיוק מקבלת כוכב על המדרכה בהוליווד (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
פאטי דיוק מקבלת כוכב על המדרכה בהוליווד(צילום: רויטרס)
כמו בנה, גם דיוק התחילה את הקריירה שלה בגיל צעיר מאוד ורשמה הופעה פומבית ראשונה כבר בגיל שמונה, בסדרה "The Brighter Day" משנת 1954. היא המשיכה לשגשג כילדה-שחקנית בטלוויזיה ובקולנוע, ואף זכתה באוסקר היחיד שלה עת היתה בת 16 בלבד על תפקיד המשנה בסרט "עושה הנפלאות" (1962) של ארתור פן, בו גילמה את הלן קלר הצעירה (17 שנה לאחר מכן גילמה את אנני סאליבן, המורה של קלר, בגרסה נוספת של הבמאי פול אארון).

 

הצלחתה בשלב כה מוקדם בחייה הקנתה לה הזדמנויות רבות נוספות, בראשן, סדרה משלה בשם "המופע של פאטי דיוק" (1963). קורות החיים של דיוק הלכו והתארכו ומאז ועד לשנים האחרונות, היא רשמה כ-140 הופעות - ביניהם בסרט "עמק הבובות" (1967) ובסדרה "הוואיי 5-0". היא לוהקה בעיקר לסדרות וסרטי טלוויזיה.

בגיל 16. עם פסלון האוסקר (צילום: AP) (צילום: AP)
בגיל 16. עם פסלון האוסקר(צילום: AP)

דיוק, שנולדה בניו יורק לאם מעורערת בנפשה ואב נהג מונית אלכוהוליסט, אובחנה כלוקה בהפרעה בי-פולארית בשלב מאוחר יחסית של חייה (בגיל 36) והקדישה את עצמה להגברת המודעות למחלות נפש. 

 

במהלך חייה היתה נשואה ארבע פעמים, והיא מותירה אחריה את שלושת בניה, ובהם, כאמור, שון אסטין שספד לאמו: "היא עצמה את עיניה, השקיטה את כאבה ועברה למקום יפה. אנחנו חוגגים את האהבה והמחלה האינסופית שהיא חלקה דרך עבודתה לאורך כל חייה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים