שתף קטע נבחר

 

סיפוק בסביבת החייל היורה; סירב להיבדק בפוליגרף

אחרי שבית הדין הצבאי מתח ביקורת על התביעה והאריך את מעצרו של החייל שירה למוות במחבל בחברון ביומיים בלבד, טענו גורמים המקורבים לחקירה כי הראיות נגדו לא יאפשרו את העמדתו לדין בגין רצח. בעצת עורכי דינו הוא סירב לעבור בדיקת פוליגרף

 

 

אמו של החייל לאחר הדיון    (צילום: רועי עידן)

אמו של החייל לאחר הדיון    (צילום: רועי עידן)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

בסביבת החייל שירה למוות במחבל מנוטרל בחברון הביעו אמש (יום ג') סיפוק מהחלטת בית הדין הצבאי בקסטינה להאריך את מעצרו ביומיים בלבד ולא בתשעה כפי שדרשה התביעה הצבאית. ל-ynet נודע כי בהתאם לעצת פרקליטיו, החייל סירב להיענות להצעת המשטרה הצבאית החוקרת לקיים בדיקת פוליגרף. במקביל הסכים החייל לערוך שחזור בזירה ואף להתעמת עם חבריו ומפקדיו לכוח.

 

בסיכום הדיון שבו קבע השופט סגן-אלוף רונן שור כי החייל היורה יישאר במעצר מלא יומיים נוספים, הוא מתח ביקורת על התביעה הצבאית: "התשתית הראייתית שהצטברה עד כה אינה חד-משמעית. הצטברות הראיות מעלה פנים לכאן או לכאן ביחס לסוגיות המרכזיות השנויות במחלוקת, במיוחד בשים לב למורכבות האירוע ולנסיבות האופפות אותו".

החייל היורה בבית הדין הצבאי (צילום: אבי רוקח) (צילום: אבי רוקח)
החייל היורה בבית הדין הצבאי(צילום: אבי רוקח)

לפי גורמים המקורבים לחקירה, הראיות שהתביעה הציגה במהלך הדיון קברו במידה מסוימת את האפשרות שהחייל יואשם בסופו של דבר ברצח. החייל מצדו ממשיך לשתף פעולה באופן מלא ודבק בגרסתו שלפיה הוא חשש שהמחבל נשא עמו חגורת נפץ. בסביבתו חזרו והדגישו כי לא בוצע "זיכוי" מהימצאות של חגורת נפץ על גופו של המחבל לפי הנהלים הצבאיים.

 

בתוך כך, חוקרי מצ"ח עלולים להיקלע לקשיים בחקירה במקרה שבו משפחת המחבל תעתור לבג"ץ בבקשה לאסור נתיחה פתולוגית של גופתו. אם בג"ץ יאסור את הנתיחה יתקשו החוקרים להוכיח שהירי הבודד שביצע החייל הוא זה שגרם למות המחבל, ולא הירי המוקדם שנעשה לצורך נטרולו.

יותר מ-1,000 בני אדם הגיעו לתמוך בחייל (צילום: אבי רוקח) (צילום: אבי רוקח)
יותר מ-1,000 בני אדם הגיעו לתמוך בחייל(צילום: אבי רוקח)

 (צילום: רעות רימרמן) (צילום: רעות רימרמן)
(צילום: רעות רימרמן)

 (צילום: בראל אפרים) (צילום: בראל אפרים)
(צילום: בראל אפרים)

 (צילום: בראל אפרים) (צילום: בראל אפרים)
(צילום: בראל אפרים)

 

הפגנת התמיכה בחייל מחוץ לבית הדין    (צילום: רועי עידן, בראל אפרים ויואב זיתון)

הפגנת התמיכה בחייל מחוץ לבית הדין    (צילום: רועי עידן, בראל אפרים ויואב זיתון)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

עד לקביעה הסופית בעניין סעיף האישום שיוגש נגד החייל נותרה לפרקליטות הצבאית האפשרות להוכיח עבירות של הריגה במקרה היותר קיצוני או שימוש בלתי חוקי בנשק במקרה החמור פחות. במצ"ח ובתביעה הצבאית אמורים לפי הפקודות להתעלם לחלוטין מממצאי התחקירים המבצעיים שהטילו דופי כבד בהתנהלות החייל, אלא שפרסומם על ידי הצבא עלול להיות לו לרועץ.

 

במהלך הדיון ניסה השופט לקבל מהתביעה הצבאית תשובות בנוגע לחשדות נגד הלוחם מחטיבת כפיר. התובע, סגן-אלוף אדורם ריגלר, רמז אולי לכך שהתביעה יורדת מסעיף הרצח, והתפתל מול השופט: "אנחנו מנסים לגבש עבירות, כולל הריגה". לאורך הדיון נמנע התובע מלנקוב רשמית בסעיף החשד, והקפיד להגיד שוב ושוב "העבירה חמורה".

ח"כ ליברמן הגיע לתמוך בחייל (צילום: אבי רוקח) (צילום: אבי רוקח)
ח"כ ליברמן הגיע לתמוך בחייל(צילום: אבי רוקח)

עו"ד כץ (צילום: רועי עידן) (צילום: רועי עידן)
עו"ד כץ(צילום: רועי עידן)

פרקליטו של החייל, עו"ד אילן כץ, אמר בתום הדיון: "התביעה ביקשה תשעה ימים של הארכת מעצר, והשופט קבע שיש ראיות לכאן או לכאן, ולכן האריך את המעצר ביומיים בלבד למרות הטענות המנופחות של התביעה.

בית הדין הצבאי לא נגרר ללינץ' התקשורתי נגד מרשנו. ביום חמישי יחול מהפך בראיות, ואנחנו מקווים שעד סוף השבוע הוא לא יובא יותר באזיקים בצורה כה משפילה אחרי שסיכן את חייו למען עם ישראל".

 

עו"ד בנימין מלכא, שמייצג אף הוא את החייל, אמר: "ההחלטה מדברת בעד עצמה. נמשיך לפעול להוכחת חפותו של מרשנו, הדבק בעמדתו שפעל כראוי וכמצופה מלוחם ובהתאם להוראות". אמו של החייל פרצה בבכי לאחר החלטת בית הדין ואמרה: "תודה לכל האזרחים שתומכים. אנו עוברים ימים קשים מאוד, אני רוצה את הילד שלי בבית".

 

יותר מ-1,000 בני אדם התאספו במהלך יום אתמול מחוץ לבית הדין הצבאי והביעו תמיכה גורפת בחייל. הם קראו קריאות בגנות ערבים ותומכי שמאל ואף התבטאו נגד שר הביטחון משה (בוגי) יעלון. בין התומכים: חברי הכנסת אביגדור ליברמן, אורן חזן ועודד פורר וכן אנשי הימין ברוך מרזל, משה פייגלין ומיכאל בן ארי.

פורסם לראשונה 29/03/2016 23:40

 

בהכנת הידיעה השתתפה רעות רימרמן
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יואב זיתון
החייל בבית הדין הצבאי
צילום: יואב זיתון
מומלצים