מוטי בן משה הציע לקנות את מגה
אחרי שנאמני הרשת טענו כי ניסה להניא קונים פוטנציאלים מלהגיש הצעות לרכוש את הרשת, מוטי בן משה הגיש הצעה בעצמו: 200 מיליון שקל לנאמנים, 140 מיליון שקל על המלאי ופרעון חובות לבנקים בהיקף של 300 מיליון שקל. נאמני מגה טוענים כי מדובר בניסיון לחמוק מתשלום חובות רבוע כחול ורבוע כחול נדל"ן שבבעלותו, למגה: "זה מסווה של הצעה"
הבעלים החדש של אלון רבוע כחול מוטי בן משה, הגיש הצעה לרכישת רשת מגה כחלק מהסדר כולל. בהודעה שנמסרה מטעמו נטען כי "ההצעה ניתנת לביצוע מיידי כך שניתן לסיים את הקפאת ההליכים ולהבטיח המשך תעסוקה לעובדי הרשת". ההצעה של בן משה לא כוללת ערבות בניגוד לבקשת הנאמנים.
עוד זעזוע במגה: המנכ"ל עוזב את תפקידו
מגה: המחירים והמכירות עלו, אין קונה
עוד נמסר כי: "ההצעה מותירה בקופת הנאמנים סך מהותי של כ-480 מיליון ותצמצם את היקף הנשייה של הרשת
בלפחות 300 מיליון שקל וכן שיעור החזר חוב גבוה לנושים"
בן משה מציע לשלם 200 מיליון שקל במזומן, בתשלומים ובמניות של רבוע כחול לנאמנים. בנוסף הוא מציע לרכוש את המלאי בסכום המוערך בכ- 140 מיליון שקל ובנוסף "ישמור לנושי מגה את הסכום המזומן הקיים בקופת הנאמנים בסך נוסף המוערך בכ-140 מיליון שקל. (על בסיס מידע שנתקבל מן הנאמנים)"
כמו כי ההצעה כוללת "פרעון חובות מגה לבנקים (שלא מקופת הנאמנים) בהיקף של כ-300 מיליון שקל וויתור על זכות החזרה לקופת הנאמנים בגין אותם סכומים. מהלך זה מפחית את היקף הנשיה מקופת הפרוק בסכום הנ"ל ושווה ערך לכ-150 מיליון שקל על בסיס דיבידנד הפרוק המוערך מקופת הנאמנים לנושים הלא מובטחים", כך נמסר.
בן משה: ההצעה דורשת רק אישור נושים
בהצעתו בן משה טוען כי קיימת "היתכנות גבוהה להוצאת המתווה אל הפועל באופן וודאי ומהיר. כך ניתן יהיה להבטיח במהרה ביטחון תעסוקתי לעובדים במגה לאורך זמן, הגדלת דיבידנד הפרוק לנושים והמשך פעילותה של הרשת לטובת צרכנים וספקים כאחד".
עוד נטען כי ההצעה נדרשת רק אישור נושים וביהמ"ש בשל העובדה כי לכאורה אין פה בעיה של הגבלים עסקיים. ברם, נציין כי בן משה הוא הבעלים של החברה המשכירה למגה את רוב סניפיה רבוע כחול נדל"ן. הוא אמנם לא רשת קמעונאית קיימת אבל מגה שוב תהיה בבעלות של מי שמשכיר לה נכסים - אחד הגורמים שהביאו לנפילתה.
נאמני מגה נמצאים בבעיה. הם הודיעו השבוע כי ההצעות שהוגשו לרכישת הרשת לא טובות דיין. הם מפעילים כעת את הרשת כולל במועדי פסח - אחד החגים החשובים בעולם צרכנות המזון.
בן משה טוען כי מאז צו הקפאת ההליכים נשרפו כ-16 מיליון שקל מהכספים שהיו בקופת הנאמנים וכן שהחברה מצליחה להגיע לפדיון שבועי של 47 מיליון שקל ממוצע בלבד - רף הפסדי. וכל זה בלי לציין את שכר הטרחה לנאמנים. בנוסף, הוא טוען, לא שולמו דמי שכירות לרבוע כחול נדל"ן בהיקף של כ-15 מיליון שקל. בכך הוא מזכיר להן שמגה חבה לו חוב.
יחד עם זאת, רבוע כחול ורבוע כחול נדלן נדלן שבבעלות בן משה כאמור, חייבות מצידן למגה כמיליארד שקל ויש הטוענים שהצעת הרכישה של בן משה זו דרכו להיפטר מהחוב הזה.
נאמני מגה מסרו בתגובה: "מדובר במכתב ולא בהצעה שנתמכת בערבות. אין במכתב דבר למעט ניסיון לחמוק מהתחייבויות של רבוע כחול ורבוע נדל"ן כלפי מגה ונסיון לקבל הפטר מאחריות לנושאי משרה של רבוע כחול ורבוע נדל"ן, והכל במסווה של הצעה. יצויין כי מצבה המשתפר של רשת מגה מקטין את הדחיפות למכירה, מאחר וערכה עולה בהדרגה".