שתף קטע נבחר
 

האם שדרות הופכת לנקודה קולינרית לוהטת?

משהו טעים קורה בשדרות: בעיר שידעה תקופות קשות נפתחו בשנה האחרונה 9 מסעדות ופאבים חדשים. היזמים הצעירים, שחלקם נולדו בשדרות וחלקם הגיעו אליה והתאהבו, הפכו את מרכז העיר לרובע בילויים שפעיל ביום ובלילה ומושך אליו קהל מגוון. ומה לגבי המצב הביטחוני? "יש אוכלוסייה צעירה בשדרות שמחפשת מקום לשמוח בו, ולא משנה לנו אם יש קסאמים או לא"

אביב האוכל של שדרות: בחסות השקט הביטחוני, ובזכות האומץ והחזון של כמה יזמים צעירים, בשנה האחרונה נפתחו בעיר 9 מסעדות ופאבים חדשים — כולם צמודים זה לזה.

 

לא מדובר ברשתות ידועות או במסעדות בבעלותם של עתירי ממון. זה לא קרה בזכות המדינה שאמורה לעודד יזמות, אלא בזכות החבר'ה הצעירים, בשנות ה־20 וה־30 לחייהם, שפשוט אוהבים לבשל ואוהבים את המקום. בזה אחר זה צצו העסקים הקטנים והפריחו את מרכז העיר, שעד בואם היה חשוך ונטוש. עכשיו כמעט אי־אפשר לזהות את המקום — בימים המסעדות הומות סועדים, ובלילות הפאבים החדשים גדושים במבלים.

9 מסעדות ופאבים בשנה אחת: שדרות (צילום: חיים הורנשטיין) (צילום: חיים הורנשטיין)
9 מסעדות ופאבים בשנה אחת: שדרות(צילום: חיים הורנשטיין)
 

השניצלים והמרקים של מיטל ויוגב אסולין מ"השניצליה של מיטל" הפכו למותג, השקשוקה המיוחדת של "פאב שדרות" נטרפת עם הבירה, הסנדוויצ'ים של "טייק או רון" מתיישבים טוב בבטן, להמבורגר של "רד בורגר" האנשים עומדים בתור, ומהפסטות של "פסטה וזהו" עולים ריחות משגעים.

 

לכל אחד מתשעת העסקים ייחודיות משלו, אבל לכולם חשש זהה: המצב הביטחוני. ובכל זאת, למרות החששות, היזמים הצעירים החליטו ללכת על כל הקופה ולפתוח את העסק שלהם בעיר שמצבה הביטחוני בלתי יציב. והם לא מסתפקים בזה: החלום המשותף שלהם הוא לעשות פסטיבל אוכל בשדרות.


"יש כאן פריחה קולינרית שלא הייתה מאז שהעיר נוסדה", אומר מוטי כהן (27) מ"רד בורגר". הוא נולד בצפת, הגיע לשדרות הגיע בתור סטודנט במכללת ספיר, התאהב במקום והחליט להישאר. "תמיד יש את הפחד הזה שפתאום יתחילו ליפול קסאמים ואז הפעילות שלנו תושבת", הוא מספר. "אבל בינתיים, מאז צוק איתן, הכל בסדר. אנחנו עובדים קשה, הלקוחות מגיעים ומתרבים, וזה עושה אותנו מאושרים. כל יום אנחנו מתפללים שהמצב יישאר שקט".

רד בורגר שדרות (צילום: אשר קשר) (צילום: אשר קשר)
רד בורגר שדרות(צילום: אשר קשר)

גם עידן קדוש (30), יליד דימונה, מ"פסטה וזהו" הגיע לשדרות בתור סטודנט והתאהב. "אין לי ספק שעשיתי השקעה מוצלחת כי שדרות מאוד מתפתחת בשנים האחרונות", הוא מסביר. "בטווח הארוך אני צופה כאן גידול משמעותי באוכלוסייה. לנהל עסק בשדרות קל יותר מאשר במקום אחר בארץ. השכירות, למשל, מאוד זולה". את הצלחת המסעדה שלו הוא מייחס לעובדה שזו המסעדה היחידה בשדרות שמתמחה בסוגי פסטות, "לכן אני מאמין שהצלחנו להתיישב על נקודה מאוד ייחודית".

 

צפו - חפירת מנהרה בשדרות, סמוך לעזה:

צילום: רועי עידן

צילום: רועי עידן

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

מיטל טרבלסי ובעלה יוגב מ"השניצליה של מיטל" הם ילידי שדרות. יש להם שלושה ילדים, והעסק שלהם הוא הפרנסה העיקרית. קהל הלקוחות מורכב מתושבי העיר והקיבוצים בסביבה ומסטודנטים ממכללת ספיר. "אנחנו עושים אוכל ביתי וטרי, וזה מה שאנשים מחפשים", מספרת מיטל (34). "ניגשים אליי אנשים ואומרים 'איזה אומץ יש לך שפתחת עסק בשדרות', אבל בשבילי זה טבעי. אני אוהבת את המקום ואוהבת לבשל, ככה שאני מרוויחה מכל הכיוונים. הסיכון תמיד קיים, אבל אני מאמינה שהשקט יישמר".

כיפת ברזל בשדרות (צילום: בראל אפרים) (צילום: בראל אפרים)
כיפת ברזל בשדרות(צילום: בראל אפרים)

ולא רק במשך היום אנשים מגיעים לבלות באזור. גם בלילות מרכז העיר הומה צעירים בזכות שלושת הפאבים שנפתחו זה לצד זה: "פאב שדרות", פאב "זה בשדרות" ופאב "ליבובסקי". חן וקנין (25) מ"פאב בשדרות", יליד אשדוד שעבר להתגורר בשדרות בתור סטודנט ומאז חי בעיר, מספר ש"יש אווירה מגניבה, חבר'ה צעירים, כולם אנשים נפלאים, מלח הארץ שאוהבים את האזור ורוצים לבלות. יש לנו גם ערבי תרבות מיוחדים כמו למשל ערבי שירה, וגם מפגשים על בירה עם זמרים, מפורסמים ואפילו חברי כנסת". ומה עם המצב הביטחוני? "יש אוכלוסייה צעירה בשדרות והסביבה שמחפשת מקום לשמוח בו, והאמת שלא משנה לנו אם יש קסאמים או לא", הוא אומר. "אנחנו מברכים על כל יום של שקט ואומרים תודה על כל לילה שמסתיים בכיף עם אנשים טובים ובירה טובה".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: חיים הורנשטיין
שדרות האוכל: 9 מסעדות וברים נפתחו בשדרות במהלך שנה אחת
צילום: חיים הורנשטיין
מומלצים