שתף קטע נבחר

 

מאסר בפועל וקלון לראש העיר נצרת עילית

העליון דחה את ערעורו של שמעון גפסו שהורשע בעבירת שוחד, וקבע מדובר בפגם מוסרי וערכי שיש עמו קלון - כפי שדרשה המדינה. השופטת חיות: "מעשיו מהווים חתירה תחת ערכי המדינה הדמוקרטית"

 

גפסו מתראיין אחרי בית המשפט    (צילום: גיל נחושתן)

גפסו מתראיין אחרי בית המשפט    (צילום: גיל נחושתן)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

לכלא עם קלון: בית המשפט העליון דחה הבוקר (ה') את ערעורו של ראש העיר נצרת עילית, שמעון גפסו, וקבע כי יש במעשיו קלון והוא יישב בכלא חצי שנה על עבירת שוחד. בכך קיבל העליון את ערעור המדינה לגבי העונש שנפסק לו בבית המשפט בחיפה, וקבע כי יש קלון במעשיו.

 

לפי קביעת בית המשפט, גפסו היה מעורב ישירות ובאופן הדוק במהלכים שביצעו אנשיו לאחר הבחירות למועצת העיר נצרת עילית בנובמבר 2008, בכך שהציבו לסמיון ברון - חבר מועצת העיר מטעם "קדימה" - תנאי שיתפטר מחברותו במועצה שאם לא כן תפוטר רעייתו לשעבר מעבודתה בחברה לפיתוח נצרת עילית בע"מ.

 

בית המשפט קבע כי מעשיו אלה של גפסו מקיימים את כל יסודותיה של עבירת השוחד, בין היתר, משום שהתנאי שהציב גפסו בפני המתלונן, באמצעות עושי דברו, יש בו משום ניצול בוטה לרעה של מעמדו כראש העירייה. עוד נקבע כי העובדה שגפסו ביקש להשפיע על הרכב חברי המועצה מן האופוזיציה (סיעת קדימה), מראה כי עשה זאת מתוך אינטרס פוליטי שאותו ביקש לקדם.

 

גפסו בבית המשפט: גדעו לי את הקריירה    (צילום: דניאל אליאור)

גפסו בבית המשפט: גדעו לי את הקריירה    (צילום: דניאל אליאור)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

גפסו הבוקר. בעירו קיבלו בהלם את ההחלטה (צילום: דניאל אליאור) (צילום: דניאל אליאור)
גפסו הבוקר. בעירו קיבלו בהלם את ההחלטה(צילום: דניאל אליאור)

 

העליון קבע כי מדובר בעבירה מובהקת של שחיתות ציבורית שיש עימה קלון, פגם ערכי ומוסרי. "מדיניות הענישה הנוהגת והראויה בעבירות של לקיחת שוחד והצורך בהרתעת הרבים מפני ביצוען של עבירות אלה, מחייבים ענישה מאחורי סורג ובריח", נכתב בהחלטה.

 

העליון לא מצא לנכון להתערב בעונש המאסר שהוטל על גפסו, והוא יישאר שישה חודשים, בין היתר מסיבות אישיות שלא ניתן לפרטן בשל צנעת הפרט.

 

השופטת אסתר חיות כתבה בפסק הדין כי "גפסו ניסה ל'זהם' את הליך הבחירות למועצת העירייה במטרה לקדם אינטרסים פוליטיים שלו, תוך פגיעה בערכים מוגנים חשובים ובהם טוהר המידות של נבחרי ציבור והזכות לבחור ולהיבחר. עבירת השוחד שבה הורשע גפסו היא עבירה מובהקת של שחיתות ציבורית. מדובר בעבירה החותרת תחת ערכיה הדמוקרטיים של המדינה ופגיעתה באמון שרוכש הציבור לנבחריו היא רעה ומזיקה".

 

גפסו לאחר החלטת בית המשפט בחיפה. שמחה מוקדמת מדי (צילום: אלעד גרשגורן) (צילום: אלעד גרשגורן)
גפסו לאחר החלטת בית המשפט בחיפה. שמחה מוקדמת מדי(צילום: אלעד גרשגורן)

 

השופטת חיות התייחסה גם לעניין הקלון: "לא נעלמה מעיניי העובדה שהטלת הקלון תוביל להרחקתו של גפסו מהחיים הציבוריים לתקופה ממושכת. על המערכת המשפטית מוטלת החובה להוקיע ולשרש שחיתות שלטונית על כל מופעיה והטלת הקלון לצד ענישה פלילית הינה כלי חשוב העומד לרשותנו לצורך כך".

 

היא לא חסכה ביקורת נוספת מראש העיר נצרת עילית ואמרה כי "בעת כהונתו חטא גפסו והחטיא אחרים בעבירה הנגועה במובהק בשחיתות שלטונית. בניגוד לבית המשפט המחוזי בחיפה, אני סבורה כי במעשים שבהם הורשע גפסו דבק קלון וכי אין למצוא במקרה דנן טעם אשר בגינו יש להימנע מהטלת קלון עליהם".

 

בנצרת עילית קיבלו בתדהמה את המהפך הנוסף בפרשה. "חבל שלקח להם כל כך הרבה זמן להחליט כי מי ששילם בינתיים את המחיר הם התושבים. העיר משותקת ככה. אם הוא לא בסדר אז למה לא להגיד מיד?", תהו תושבים. בעירייה ציינו כי בתקופה בה שב גפסו לכהן בתפקיד, מיד לאחר שזוכה בהליך האחרון בבית המשפט המחוזי בחיפה, הוא הספיק כבר להעביר את התקציב השנתי של העירייה.

 

ומה לגבי תפקיד ראש העירייה? בשבע השנים בהן מתנהלים המשפטים החליפו את גפסו לא פחות משלושה ממלאי מקום - ד"ר בוריס יודקביץ, אלכס גדלקין ונתנאל טוויטו, כל אחד מהם עשוי כעת להתמודד על התפקיד בבחירות שצפויות להתקיים בתוך מספר חודשים.

 

כתב האישום הוגש חמש שנים לאחר החשדות

החשדות שהובילו לכתב האישום נגד ראש עיריית נצרת עילית התעוררו זמן קצר לאחר מערכת הבחירות ב-2008, אולם חקירה בעניין החלה רק בשנת 2010. שלוש שנים אחר כך הוגש כתב אישום, גפסו השעה עצמו מתפקידו אך התמודד שוב בבחירות – וניצח. לאחר מכן שוב הושעה.

 

בבית המשפט המחוזי בחיפה הרשיע השופט עודד גרשון את גפסו במיוחס לו – עבירה של התניית שוחד – אולם

 בהמשך פסק כי אין מקום לקבוע שהיה בעבירות קלון. הנימוק: הזמן הארוך שעבר עד להגשת כתב האישום, ובשל השימוש הראשוני שנעשה בסעיף התניית השוחד.

 

במהלך אותן שנים נחקר גפסו בחשד לעבירות נוספות אולם נוקה מהחשדות. בכתב אישום אחר שהוגש נגדו, נטען כי הבטיח עבודה בעירייה לפעילים במערכת הבחירות. בחודש דצמבר האחרון, הוא זוכה מאשמה זו לאחר הליך ממושך בבית המשפט המחוזי בחיפה. השופטת קבעה בין השאר כי בעת שניתנו ההבטחות עוד לא היה גפסו מועמד באופן רשמי. היא גם היא התייחסה לעניין התמשכות החקירה ואמרה כי מדובר בעינוי דין שהחל ב-2008. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דניאל אליאור
שמעון גפסו, היום בבית המשפט
צילום: דניאל אליאור
מומלצים