שתף קטע נבחר

 

זוכי פרס ישראל: האלוף במיל' דורון אלמוג והרב אלי סדן

מייסד הכפר לפגועי מוחין שבנו נפטר, ואבי המכינות הקדם-צבאיות הם חתני הפרס על מפעל חיים שיוענק ביום העצמאות

 

הרב אלי סדן (מימין) ואלוף (מיל') דורון אלמוג (צילום: אורות, יובל חן) (צילום: אורות, יובל חן)
הרב אלי סדן (מימין) ואלוף (מיל') דורון אלמוג(צילום: אורות, יובל חן)

דורון אלמוג והרב אלי סדן הם חתני פרס ישראל על מפעל חיים – תרומה מיוחדת לחברה ולמדינה לשנת תשע"ו, כך הודיע היום (ה') שר החינוך נפתלי בנט. הפרס יוענק להם בטקס המסורתי ביום העצמאות.

 

באשר לדורון אלמוג צוין בנימוקי הוועדה כי הוא הקדיש את מרבית חייו למדינת ישראל ולאזרחיה, בשירות צבאי משמעותי במשך 35 שנה עד להגעתו לדרגת אלוף, ולאחר מכן במהפכה שהוביל בתחום הטיפול החברתי באוכלוסייה בעלת צרכים מיוחדים, כאשר הקים כפר ייחודי לבוגרים פגועי מוחין - מסגרת פורצת דרך שמאפשרת לאוכלוסייה זו להתקיים בדרך משמעותית ומוכבדת. בנו ערן, שסבל מאוטיזם ומפגיעה מוחית מולדת, נפטר בשנת 2007 בגיל 23.

 

"מדובר במודל חדשני ופורץ דרך שהוביל לשיפור מיידי ברמת החיים של השוהים במתחם "עלה נגב – נחלת ערן" שאותו הוא הקים וכיום הוא מנהל, וכמובן שהשפיע על הסביבה הקרובה של בוגריו. הקמת המרכז בנגב נבעה מתפיסה ציונית עמוקה כי יש ליישב את הנגב, ועל כן אף מדובר במודל ליישום ערכי הציונות תוך מתן דגש על האחר ועל שיתוף הקהילה והסביבה", הסבירו חברי הוועדה.

 

"האלוף (מיל') דורון אלמוג הוא גיבור ישראלי חברתי, צבאי וערכי: סיכן את חייו למען ביטחון ישראל והקדיש את חייו למען החברה בישראל", מסר השר בנט. "הוא לוחם למען החלשים בחברה הישראלית, לוחם אמיץ למען בנו זכרו לברכה, ולוחם עז נפש להצלת החטופים באנטבה ובפיקוד יחידות העילית של צה"ל. אלמוג העניק כל חייו למען מדינת ישראל, ויש למדינה את הזכות להעניק לו מעט בחזרה בפרס מפעל חיים זה".

 

דורון אלמוג מסר בתגובה: "הפרס מגיע לערן הבן שלי, הילד שנולד פגוע מוחין, מעולם לא דיבר ולא קרא לי אבא, אבל היה המורה הגדול של חיי. הוא זה שלימד אותי על מקומם של החלשים בחברה, ועבורם אני פועל ואמשיך לפעול כל חיי".

  

באשר לסדן נכתב בנימוקי ועדת הפרס כי בשנת 1988 הוא הקים את המכינה הקדם צבאית הראשונה "בני דוד", שעיקר פועלה היה לעודד שירות משמעותי בצה"ל, הן בשלב המיידי והן בשלב הארוך יותר לקראת היותם של התלמידים אזרחים תורמים ומשמעותיים לחברה. בעקבות המכינה הוקמו מכינות נוספות, ובשנת 1998 עזר הרב סדן להקים ולייסד את המכינה החילונית הראשונה "נחשון". "מאז ועד היום הוקמו מכינות קדם-צבאיות רבות ושונות המתאימות לאוכלוסיות מגוונות".

 

עוד נכתב בהמלצות הוועדה כי "מעשיו של הרב סדן לא רק הובילו למשרתים בעלי רצון לשירות משמעותי יותר בצה"ל ולאזרחים טובים יותר, אלא היו גשר וחיבור בין ערכי החברה השונים וקירוב הזרמים השונים שמהם מורכבת החברה הישראלית. כמו כן הם היוו גשר לעשייה משמעותית משותפת לטובת הכלל בדרך של קירוב והבנה ותוך הקפדה על הנחלת ערכים".

 

חברי הוועדה ציינו כי הם רואים בפועלו של סדן "עשייה משמעותית בעלת השפעה רחבה ומהדהדת, הן בהיבט של יצירת מסגרות חדשניות ומגוונות והן מההיבט של תלמידי המכינות השונות אשר מהווים את תוצר העשייה שמהם זוכה כלל החברה הישראלית ליהנות.

 

"הרב אלי סדן הוא מהפכן ציוני, שחולל את אחת המהפכות הגדולות בחברה הישראלית. בזכותו, אלפי בני ובנות נוער זכו לשירות משמעותי בצה"ל", אמר בנט. "הרב סדן חיבר בין חילוניים לדתיים, בין תורה לצבא, בין ממלכתיות לציונות והתיישבות. מפעל חייו של הרב סדן, ייסוד המכינות הקדם צבאיות הדתיות והחילוניות, גידל דור של לוחמים עזי נפש ואוהבי מורשתם, ועל כך הוא ראוי לפרס ישראל לא רק בשנה הזאת – אלא בכל שנה ושנה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יובל חן "ידיעות אחרונות"
דורון אלמוג
צילום: יובל חן "ידיעות אחרונות"
מומלצים