האקר מתוודה: עזרתי לנשיא לנצח בבחירות
האקר קולומביאני טוען שסייע לנשיא מכסיקו לנצח את הבחירות ב-2012. לטענתו, צוותו התקין תוכנות זדוניות שעקבו אחרי המחשבים והטלפונים במטות המתמודדים המתחרים. עוד טוען כי התערב בבחירות בשמונה מדינות נוספות
קמפיין דיגיטלי של האקרים שכירי חרב סייע לנשיא מכסיקו אנריקה פנייה נייטו לנצח בבחירות של שנת 2012. כך לדבריו של האקר קולומביאני שמרצה עונש מאסר וטוען שהיה מעורב.
אנדרס ספולבדה, אסטרטג מסעות פרסום מקוונים, טוען שסייע לתמרן קמפייני בחירות בתשע מדינות באמריקה הלטינית באמצעות גניבת נתונים, התקנת תוכנות זדוניות ויצירת גלים מזויפים של התלהבות ולעג ברשתות החברתיות.
בראיון שהעניק לשבועון העסקים "בלומברג ביזנסוויק" מתפאר ספולבדה בן ה-31 ביכולותיו לפרוץ למסעות פרסום ברשת ובכך להשפיע על עמדות ציבור הבוחרים.
"התפקיד שלי היה לעשות פעולות מלוכלכות ומבצעים פסיכולוגיים, הפצת תעמולה ושמועות – הצד החשוך של הפוליטיקה שאף אחד לא מודע לקיומו, אבל כולם חשופים אליו", אמר בראיון.
למרות שקיבל תשלום מכובד עבור עבודתו, הוא מספר שהמניע העיקרי שלו היה פוליטי. הוא תמך במועמדים מהצד הימני של המפה הפוליטית והתנגד למה שהוא מכנה "ממשלות סוציאליסטיות ודיקטטוריות".
במכסיקו לבדה, לדבריו, עמד לרשותו תקציב של כ-600 אלף דולרים כדי לערער את הקמפיינים של שני מתחריו העיקריים של פנייה נייטו במירוץ לנשיאות - ג'וזפינה וסקז מוטה ממפלגת "הפעולה הלאומית" ואנדרס מנואל לופז אוברדור ממפלגת "המהפכה הדמוקרטית".
הצוות שלו, לטענתו, התקין תוכנות זדוניות במטות הקמפיינים של שני המועמדים, שאפשרו להם לעקוב אחר פעילות המחשבים והטלפונים שלהם. ספולבדה טוען כי בדרך זו נחשף לטיוטות של נאומים, זמני פגישות מתוכננות ועיתויי הפרסומים במסגרת הקמפיינים. הוא השתמש בנתונים הללו ויצר "צבא וירטואלי" של חשבונות טוויטר מזויפים שהטו את השיח הציבורי לכיוונם של נושאים שחיזקו את פנייה נייטו, למשל כדי לשבח את תוכניתו למיגור באלימות הנובעת מהמסחר בסמים או כדי להביך את יריביו.
לדבריו, הוא החזיק חשבונות מזויפים שתוחזקו מראש במשך יותר משנה כדי שייראו כאילו שהם שייכים לאנשים אמיתיים, וכן יצר כ-30 אלף חשבונות בסיסיים שנועדו להקפיץ את כמות הלייקים והעוקבים של פנייה נייטו.
"כשהבנתי שאנשים מאמינים למה שנאמר באינטרנט יותר מאשר למה שנאמר במציאות, גיליתי שבעצם יש לי את הכוח לגרום לאנשים להאמין כמעט בהכל", אמר.
עוד הוא טוען כי השתמש בטקטיקות דומות במשך שמונה שנים, גם בבחירות שהתקיימו בוונצואלה, ניקרגואה, פנמה, הונדורס, אל סלבדור, קולומביה, קוסטה ריקה וגואטמלה.
ספולבדה מרצה כעת עונש מאסר בן עשר שנים בגין פריצות מחשוב הקשורות לבחירות לנשיאות בקולומביה ב-2014, בעת שניסה לסייע למועמד הימני אוסקר זולואגה שהתנגד לשיחות שלום עם כוחות המורדים החמושים במדינה.
ספולבדה טוען כי השמיד את רוב הראיות לפעילותו, וכי רוב המתמודדים שלהם סייע ככל הנראה כלל לא היו מודעים לעשייתו, שהפועלה בעיקר באמצעות מתווכים.
ממשלת מכסיקו לא הגיבה לטענות שעלו בראיון שפורסם ב"בלומברג".