חנות "היטלר" וצלב קרס ב"שאנז אליזה" של קהיר
אוסאמה פארוק הציב את השלט וצירף לו צלב קרס. העוברים והשבים הגיבו בזעם וחלקם ירקו אל חלון הראווה ואחרים נזפו בו
בעל חנות בגדים בטיילת הקניות המפורסמת במרכז קהיר החליט לקרוא לחנות שלו "היטלר" על שמו של הצורר הנאצי ואף צירף לוגו של צלב קרס.
החנות ממוקמת במדרחוב שווארבי בקהיר המכונה ה"שאנז אליזה" של קהיר. בעל החנות אוסאמה פארוק מתעקש על "תמימותו" של השלט והסביר ל"גולף ניוז" שדיווח על כך: "אני מעריץ את השם והסמל והחלטתי לשים אותם בחזית החנות שלי".
המומים משם החנות, נזפו כמה מצרים ותיירים בפארוק. חלקם, לדבריו, ירקו לעבר חלון הראווה של החנות תוך הפגנת מחאה, כשלפחות אחד ניסה להסיר את השלט. פארוק עדיין מתעקש להשאיר את השלט. "העניין אינו ראוי לכל המהומה הזאת. זה רק שם. למה אנשים כל כך כועסים? אין לי שום דבר עם פוליטיקה", אמר הצעיר, ומסר עותק של כרטיס הביקור שלו שנושא תמונה של אדולף היטלר בצדו האחד וצלב קרס בצדו האחר.
פארוק מכחיש כי הסערה השפיעה על עסקיו באופן שלילי. "השבח לאל, יש לי לקוחות שבאים לחנות בגלל האיכות של הסחורה שלי," הוא אמר.
בקיץ 2012 פרץ עימות בין הקונסוליה הכללית של ישראל במומבאי והקהילה היהודית הקטנה בעיר אהמדבד שבמערב הודו לבין בעל חנות בגדים מקומי שסירב לשנות את שם החנות שלו "היטלר". כמו בעל החנות בקהיר, גם בעל החנות בהודו הציב צלב קרס בחזית וסירב להסירו ולשנות את השם בטענה שהם מושכים קהל. ועד בית הכנסת המקומי נפגש איתו ולא הצליח לשכנע אותו.
סמלים נאציים פופולריים למדי באסיה ויש בהם שימוש לצרכים מסחריים בדרך כלל ללא קשר לאנטישמיות. כך למשל, חנות נוחות בטיוואן הנפיקה מחזיקי מפתחות בדמותו של היטלר. עקב מחאת הנציגות הישראלית הרשת הפסיקה את השימוש במחזיק המפתחות. בבית ספר בתאילנד צולמו תלמידים במדים נאצים ובמועל יד במהלך יום ספורט. לאחר מחאה ישראלית-יהודית התנצל בית הספר. הדיפלומטים הישראלים באסיה אומרים כי השימוש בסמלים נאצים נובע בדרך כלל מבורות ואין בו כוונה רעה. "הרבה אנשים באסיה אינם מודעים למה שקרה באירופה. לצערנו רבים חושבים שהיטלר היה גיבור ולא מפלצתו ולכן חשוב שנחזק את החינוך לזכר השואה", אמרו דיפלומטים ישראלים.