שתף קטע נבחר
 

נגד חייזרים: "קרן לייזר תסתיר את כדור הארץ"

שני מדענים מאוניברסיטת קולומביה אמרו כי אם חייזרים יגיעו לכדור הארץ הם עלולים לפגוע בנו. השיטה להסתתר: שיגור לייזרים לחלל

אפשר להגיד שמציאת חיים על כוכב אחר היא אחת המטרות של חקר החלל. אבל יש לא מעט שגם חוששים ממצב כזה, ומאמינים שאם כן חיים תבונתיים אחרים ימצאו אותנו -הם יהרגו אותנו. כדי למנוע את הכחדתו הפוטנציאלית של המין האנושי, שני מדענים מאוניברסיטת קולומביה מציעים כעת כי כדי להגן על כדור הארץ מאויבים חייזריים ולהסתיר את נוכחותנו מפניהם - עלינו לשגר לייזרים אל תוך החלל. כך פורסם בין היתר ב-CNN וב-BBC.

 

ניסוי בלייזר בצרפת. ארכיון (צילום: AFP) (צילום: AFP)
ניסוי בלייזר בצרפת. ארכיון(צילום: AFP)

 

השניים, דיוויד קיפינג ואלכס טיצ'י, טוענים כי קרני הלייזר יפצו על כך שכוכב הלכת שלנו נראה חשוך כשהוא חולף על פני השמש, וכך הוא בר גילוי גם מעולמות רחוקים. מדובר בתהליך שנקרא "מעבר", שהוא אירוע שבו גרם שמיים נצפה כאשר הוא חולף על פני גרם שמים אחר ומסתיר חלק ממנו.

 

החשש הוא שאם חייזרים אכן ירצו לבקר בכדור הארץ, הם לא יעשו זאת בצורה ידידותית במיוחד, ואולי יפיצו מחלות או יקחו משאבים טבעיים. קיפינג וטיצ'י טוענים כי אם אכן ברצוננו להימנע מסיטואציה כזו - לייזרים הם הפיתרון.

 

צוות המחקר חישב מה יידרש כדי "להסתיר" את כדור הארץ ופרסם את הממצאים במאמר במסגרת Monthly Notices of the Royal Astronomical Society. החוקרים ניצלו שיטות של חוקרים למציאת כוכבי לכת אחרים, שפעמים רבות מחפשים אחר שמש ומקווים לתפוס "מעבר" של גרם שמימי - שמתאפיין כאמור בצל על השמש, ויכול להעיד על קיומו של כוכב לכת. יותר מאלף כוכבי לכת שונים כבר זוהו עד כה על פי שיטה זו. קיפלינג וטיצ'י מאמינים כי כפי שאנו משתמשים בשיטה זו למצוא כוכבי לכת אחרים - כך גם הם יעשו כדי למצוא אותנו.

 

על פי החישובים של המדענים, אם כדור הארץ יפלוט קרן לייזר רציפה של 30 מגה וואט למשך 10 שעות פעם בשנה, זה יהיה מספיק כדי לעוות את אפקט ה"מעבר" כאשר כדור הארץ חולף על פני השמש.

 

"זה לא צריך להיות לייזר אחד ענק, זה יכול להיות מערך שלם שמוצב מסביב לכדור הארץ", אמר קיפינג בראיון לרשת BBC. "אפשר גם לשים את הלייזר כלוויין בחלל, וחישבנו שתחנת החלל הבינלאומית כבר אוספת בדיוק את כמות האנרגיה הדרושה לכך".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: נאס"א
כדור הארץ והירח
צילום: נאס"א
מומלצים