ההחלטה בעניין שחרור קצב - ביום רביעי
שלושת חברי ועדת השחרורים קיימו דיון בבקשתו של קצב לנכות שליש ממאסרו וימסרו את ההחלטה ביום רביעי הקרוב במעמד עורכי דינו של הנשיא לשעבר ונציגי הפרקליטות. המדינה ממשיכה להתנגד לשחרור מוקדם כל עוד קצב לא מביע חרטה מפורשת על מעשיו
שלושת חברי ועדת השחרורים שליד השב"ס קיימו החל משעות הבוקר (יום א') דיון בבקשתו של נשיא המדינה לשעבר משה קצב לשחרור מוקדם. לאחר דיון של כמה שעות הודיעה הוועדה כי תמסור את החלטתה הסופית ביום רביעי הקרוב בכלא מעשיהו בהשתתפות עורכי דינו של קצב ונציגי הפרקליטות.
בתוך כך, הרשות לשיקום האסיר בחנה שנית את עמדתה שלא להגיש תוכנית שיקום למשה קצב. הרשות לא מגישה תוכניות שיקום לאסירים שלא מודים, ולא החלה בתוכנית שיקום וטיפול בכלא.
מנגד, המדינה לא שינתה את עמדתה והייתה מתנגדת לשינוי עמדה של הרשות לשיקום האסיר כל עוד קצב לא יביע חרטה מפורשת. עם זאת, גורמים ברשות לשיקום האסיר הבהירו כי לא היה כל שינוי עמדה וחוות הדעת בנושא קצב היא כי הוא אינו מתאים לתוכנית השיקום. בוועדת השחרורים מכהנים השופט בדימוס משה מכליס, הקרימינולוגית חנה גורדון והפסיכותרפיסטית עו"ס חניתה לאופר פישר.
קצב ריצה ארבע שנות מאסר מתוך שבע שנים שנגזרו עליו בגין הרשעתו באונס, מעשים מגונים והטרדה מינית. ביום ראשון שעבר התכנסה ועדת השחרורים בכלא מעשיהו לדון בבקשתו של קצב לשחרור מוקדם. במשך עשר שעות שמעה הוועדה את טענות פרקליטיו ציון אמיר, יהושע רזניק ושני אילוז שהסבירו מדוע על הוועדה לקבל את הבקשה. במהלך הדיון קצב נשבר והחל לבכות.
עורכי דינו טענו בדיון כי הוא עומד בכל הקריטריונים לניכוי שליש מעונש מאסרו. נציגי הפרקליטות בדיון אמרו כי יש לדחות את הבקשה. עוד בדיון ביקשה הפרקליטות מהוועדה להוציא עיכוב ביצוע אם היא תחליט לקבל את הבקשה על מנת לאפשר לה להגיש ערעור.
גם אם הוועדה תחליט על שחרור מוקדם, הפרקליטות צפויה לערער לבית המשפט המחוזי. אם הבקשה תתקבל והפרקליטות תחליט שלא לערער, בכל אופן לא ישוחרר קצב באופן מיידי אלא ב-26 באפריל, מועד סיום ריצוי שני שליש ממאסרו.
ההערכות הן שהוועדה תדחה את הבקשה והנושא יגיע לפתחו של בית המשפט לעניינים מנהליים בלוד. אפשרות נוספת היא שהוועדה תסכים לבקשת קצב, אך בתנאי שהוא יעבור קודם לשחרורו הליך טיפולי, תוכנית שיקומית וצעדים נוספים.
בקרב עורכי דינו של הנשיא לשעבר שוררת אופטימיות. "מבחינת הנתונים של קצב אין סיבה שהבקשה תידחה", אמרה עורכת הדין שני אילוז. "אנחנו מקווים שהוועדה תתייחס לקצב כמו לכל האסירים. אם היא תעשה זאת, הוא עומד בקריטריונים. הודאה וחרטה הם לא קריטריון בקבלת החלטת הוועדה".