שתף קטע נבחר

 

פרקליט המדינה: "הסדרה על רצח תאיר ראדה - סכנה ממשית לדמוקרטיה"

שי ניצן תקף בחריפות את יוצרי הסדרה "צל של אמת" שהציגו פרטים שלא היו ידועים לציבור על תיק רצח תאיר ראדה. "משפטים פליליים אינם תוכנית ריאליטי", אמר ניצן. קודם לכן תקפה את הסדרה נשיאת העליון: "מנסים ליצור מערכת משפט אלטרנטיבית"

 

 

"צל של אמת"

"צל של אמת"

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

נשיאת העליון מרים נאור, היום (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
נשיאת העליון מרים נאור, היום(צילום: מוטי קמחי)

"יש מי שסבור שהוא יודע את האמת טוב יותר מבית המשפט". על רקע סערת הסדרה "צל של אמת", שבה הובאה טענה של גבר שהעיד כי בת זוגו לשעבר התוודתה בפניו כי רצחה את תאיר ראדה, התייחסה הבוקר (יום ב') נשיאת בית המשפט העליון מרים נאור לנושא. בכנס לשכת עורכי הדין שנערך באילת ציינה השופטת נאור בעקבות סימני השאלה שעלו בעניינו של הרוצח רומן זדורוב כי "לאחרונה אנו נתקלים שוב ושוב בניסיונות ליצור מערכת משפט אלטרנטיבית".

 

גם פרקליט המדינה שי ניצן התייחס לסדרה. לדבריו, "הסדרה הזאת לא חידשה דבר, אלא התעסקה בחומרים ארכיוניים. זוהי סכנה ממשית לדמוקרטיה, משפטים פליליים אינם תוכנית ריאליטי, זו לא תוכנית שבה הציבור מתבקש לסמס אם הנאשם זכאי או לא, תופעה זו גדלה. האם אנו רוצים לחיות במדינה שגורלו של אדם יוכרע בתחקירים?".

 

בפרק הרביעי בסדרה התיעודית ששודרה בערוץ 8, נחשפה לראשונה מול המצלמות עדותו של א"ח, בן זוגה בעבר של א"ק, שטען כאמור כי היא סיפרה לו שביצעה את רצח הנערה. בעקבות כך התעוררה סערה שהובילה לתהיות בנוגע לזהות הרוצח.

 

על כך הגיבה נשיאת העליון נאור ואמרה כי "בית המשפט יושב על המדוכה, שומע ראיות רבות, וקובע את שהוא קובע. מוגש ערעור ושוב יושבים שלושה שופטים על המדוכה. אך יש מי שסבור שהוא יודע את האמת טוב יותר מבית המשפט ויודע מה באמת אירע. וכך אנו עדים לפרסומים סנסציוניים המתיימרים לדעת את האמת כולה, גם כשאין להשערות המועלות בהם יסוד עובדתי של ממש".

 

דברי השופטת נאור בכנס לשכת עורכי הדין    (צילום: באדיבות לשכת עורכי הדין)

דברי השופטת נאור בכנס לשכת עורכי הדין    (צילום: באדיבות לשכת עורכי הדין)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

זדורוב וראדה (צילום: גיל יוחנן, אפי שריר) (צילום: גיל יוחנן, אפי שריר)
זדורוב וראדה(צילום: גיל יוחנן, אפי שריר)

השופטת אמרה עוד כי "אני אומרת וחוזרת ואומרת: אין ספק כי לעתים נופלות טעויות בקביעת העובדות בהליך המשפטי. בתי המשפט מכירים בכך, ופועלים לחשיפתן של טעויות ולתיקונן במידת הצורך. כפי שנזדמן לי לומר בדיון בבקשה למשפט חוזר, שנעניתי לה בחיוב: מוסד המשפט החוזר מבטא, בראש ובראשונה, את הכרתה של המערכת המשפטית כי אין היא חסינה מטעויות".

 

נשיאת העליון נאור ביקשה להדגיש כי "לגיטימי לחלוטין לערוך תחקירים ולגלות גילויים שבעובדה. העיתונות החוקרת חשפה פרשיות חשובות במדינה, שאולי לא היו נחשפות אלמלא התחקירים. לעתים תחקירים עיתונאיים מניעים את גלגלי החקירה המשטרתית ומביאים לידי חשיפת מעשי שחיתות והענשת העבריינים. ואולם יש הבדל בין תקשורת חוקרת אמיתית לבין יצירת כותרות דרמטיות שנותרות בגדר כותרות בלבד בלי גיבוי עובדתי".

 

נאור הוסיפה כי "כותרות המציירות 'צבע' במקום תשתית ראייתית, על ידי הפרחת השערות נטולות בסיס עובדתי, אינן תורמות לגילוי האמת אלא רק יוצרות רושם מעוות שפוגע באמון הציבור. מכאן ועד הצגה של הפרקליטות כאוסף אנשים חורשי רע ותופרי תיקים, שנקבצו יחד כדי להרשיע חפים מפשע ויהי מה – רב המרחק".

 

פרקליט המדינה ניצן מתח גם ביקורת נוקבת על הסדרה "דיני נפשות" בערוץ 10, שעוסקת במערכת המשפט בישראל. "מערכת המשפט נתונה לאחרונה תחת מתקפה, הגדילה לעשות סדרה בערוץ 10 תחת השם 'דיני נפשות' שהייתה רצופה בהשמצות חסרות שחר", אמר עו"ד ניצן בהתייחסו לסדרה של אורנה בן דור. זהו שפל בעיניי חסר תקדים של כלי תקשורת בישראל, שאפשר שידורה של סדרה מעין זו. מאפשרים זריית חול בעיני הציבור. סדרה בעייתית במתחזה להיות דוקומנטרית, שמציגים את הפרקליטות כדיקטטורה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים