יוצרי "צל של אמת": "חוששים לחיות במקום שבו ביקורת מנומקת מהווה סכנה לדמוקרטיה"
שלושת יוצרי הסדרה הדוקומנטרית שהציגה פרטים שלא היו ידועים לציבור בפרשת רצח תאיר ראדה משיבים אש לפרקליט המדינה שאמר כי "הסדרה היא סכנה ממשית לדמוקרטיה". "מי שחושב שחופש הביטוי הוא סכנה לדמוקרטיה ייתכן שהבעיה נעוצה בו", אמרו. "ממליצים לצפות בכל הפרקים"
ארי פינס, יותם גנדלמן ומיקה תימור, יוצרי הסדרה "צל של אמת" המשודרת בערוץ 8, הגיבו בצהריים (יום ב') לדבריו של פרקליט המדינה שי ניצן שאמר כי "הסדרה היא סכנה ממשית לדמוקרטיה". "אבוי לאזרחים החיים במדינה שבה העברת ביקורת נתפסת כסכנה לדמוקרטיה", מסרו השלושה. "אנו חוששים לחיות במקום שבו להעביר ביקורת מנומקת מהווה סכנה לדמוקרטיה".
בכנס לשכת עורכי הדין שנערך באילת אמר פרקליט המדינה ניצן כי "הסדרה הזאת לא חידשה דבר, אלא התעסקה בחומרים ארכיוניים. משפטים פליליים אינם תוכנית ריאליטי, זו לא תוכנית שבה הציבור מתבקש לסמס אם הנאשם זכאי או לא, תופעה זו גדלה. האם אנו רוצים לחיות במדינה שגורלו של אדם יוכרע בתחקירים?"
בתגובה לכך ציינו יוצרי הסדרה כי "מי שחושב שחופש הביטוי הוא סכנה לדמוקרטיה ייתכן שהבעיה נעוצה בו. הסדרה מספקת זוויות שונות לפרשה שלחלקן הציבור כלל לא היה מודע, ויותר מסוכן לומר שאסור שהציבור יידע על כך. 'צל של אמת' היא סדרה דוקומנטרית ותוצאה של תחקיר מעמיק ויסודי שארך כשלוש שנים. ראשית אנחנו מצטערים שפרקליט המדינה סיווג אותנו בסוגה הלא נכונה. אין מדובר בתוכנית ריאליטי וצר לנו שפרקליט המדינה אינו מבדיל בין תוכנית ריאלטי ליצירה דוקומנטרית".
שלושת היוצרים הוסיפו כי "חשוב להדגיש כי נציגת הפרקליטות התראיינה ממושכות לסדרה והיה לנו חשוב להביא את דבריה מבלי שאלו נערכו במגמתיות או שלא בהקשרן. יתרה מכך, הוקרנו בפני הפרקליטות מבעוד מועד כל החלקים שבהם משתתפים לאישורם, וקיבלנו את ברכתם. המחשנו בסדרה עד כמה מלאכת ברירת האמת היא מלאכה קשה וכמה מייסרת היא המלאכה המוטלת על השופט בתיק כה מורכב. כמו כן, חלק מהמידע העובר בסדרה לעולם לא הועבר לידי בית המשפט".
לסיכום טיעוניהם הדגישו יוצרי הסדרה: "אנחנו ממליצים לפרקליט המדינה לצפות בסדרה על ארבעת פרקיה ולשמוח על העניין הרב שמגלה הציבור בישראל במערכת החוק ולא לצאת נגדו. אנו חוזרים ומדגישים
כי ביצירתנו הדוקומנטרית אין כוונה לערער על החלטת בית המשפט העליון, ואנו שמחים שהציבור בישראל מגלה התעניינות כה רבה בפרשה ומעלה ספקות לגבי מהלך החקירה שלה. נדגיש כי מטרת היצירה היא להעלות ספקות, ולא לקבוע אמיתות כפי שנרמז".
רינת קליין, מנהלת ערוץ 8 HOT, אמרה: "אנו שמחים על הסערה הציבורית שהתעוררה בעקבות שידור הסדרה 'צל של אמת: מי רצח את תאיר ראדה?'. סערה זו מוכיחה יותר מכול את חשיבות היצירה הדוקומנטרית להמשך פעילותה של חברה דמוקרטית מתוקנת. יוצרי הסדרה לא חששו להעלות שאלות קשות ולהציג לציבור כמה נרטיבים המאפשרים לו להתמודד עם שאלת ה'אמת' וה'ספק'. אנחנו גאים ביצירה הדוקומנטרית הזו ומאמינים שהיא מייצגת במיטבה את תפקידה של הטלוויזיה הדוקומנטרית בישראל. אנו מצרים על ההתבטאות כי הסדרה מערערת על הדמוקרטיה בישראל ומאמינים שעיתונות היא נשמת אפה של הדמוקרטיה".