שתף קטע נבחר

 

חיים כהן על סערת הבשר המוברח והמקולקל: "המסעדות נפלו קורבן"

לבעלי המסעדות היוקרתיות בישראל בטן מלאה על הרשת שסיפקה להם בשר שאינו ראוי למאכל, וגם על הרשויות. השף חיים כהן ("דיקסי"): "עלינו על כך שהבשר לא טוב, אבל איפה המשטרה? יכלו להבריח משאית תופת". אבי קונפורטי ("טופולופומפו"): "נבדוק בקפדנות את הספקים, ואם נפל רבב נפסיק את ההתקשרות עמם"

 

 

חיים כהן מדבר על הבשר שהוברח

חיים כהן מדבר על הבשר שהוברח

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

עולם המסעדנות בישראל סוער בעקבות חשיפת כנופיית הבשר ממזרח ירושלים, שהצליחה לפי החשד להעביר במשך שנים בשר מדרום אמריקה לרשות הפלסטינית, ומשם למזרח ירושלים ולכל הארץ. המפעל העיקרי שאליו הגיע הבשר מאמריקה הלטינית ומשם לבתי עסק ומסעדות ברחבי ישראל הוא "בלאק אנגוס", שנמצא באזור התעשייה עטרות שבירושלים. אנשי היחידה המרכזית של משטרת מחוז ש"י שפשטו על המחסן החרימו בו יותר מ-20 טונות של בשר.

 

שיטת הברחת הבשר הייתה יעילה. תחילה רכש יבואן פלסטיני בשר מדרום אמריקה המיועד לשטחי הרשות, וייבא אותו ארצה לנמל חיפה. משם הסחורה הועברה למחסן בא-רם, ולאחר מכן הוברח הבשר בשיטות שונות לשטחי ישראל, דרך מחסומים שונים ובתת-תנאים המנוגדים להנחיות השירותים הווטרינריים במשרד החקלאות ומשרד הבריאות, ותוך סיכון שלום הציבור.

במסעדות מגיבים להאשמות על הבשר המוברח

במסעדות מגיבים להאשמות על הבשר המוברח

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

"הכנופיה עבדה בשיטה מיוחדת וזהירה מאוד", מספר גורם המעורה בפרטי החקירה, ומוסיף: "הם הבריחו את הבשר במשאיות קטנות ובדפנות כפולות בצורה מדוקדקת. מדובר בדבר חמור. התנאים להחזקת בשר ברשות הפלסטינית שונים מהתנאים בישראל".

 

הסחורה המוברחת המשיכה למחסן באזור התעשייה עטרות, ושם היא נארזה מחדש תוך זיוף חותמות הכשרות, תאריכי התוקף והאישורים הווטרינריים. לאחר האריזה מחדש של הבשר, שאינו ראוי למאכל אדם, הוא הופץ למסעדות מובילות ובעלות שם, וכן לחנויות שונות לממכר בשר. מעבר לכך, יש חשד שעולה להעלמת עסקאות והשמטת הכנסות בשטחי ישראל.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

שני החשודים המרכזיים בפרשה הם באסם זאהדה ומוניר סלהב. "מרשי מכחיש את המיוחס לו. אין לו קשר לחברה המדוברת ואנחנו מעריכים כי בתום חקירתו הוא ישוחרר ממעצר", אמר עו"ד דוד הלוי, המייצג את השניים. על סלהב הוסיף כי הוא "רכש את החברה המדוברת והוא מכחיש כל קשר למיוחס לו. מדובר בחברה שפעלה כדין ואין לי ספק כי במקרה הנדון רב מהומה על לא מאומה".

 

שמותיהן של מסעדות מצליחות ופופולריות אוזכרו ככאלו שנמנות עם רשימת הלקוחות של "בלאק אנגוס", ושייתכן כי נפלו קורבן לרשת הברחת הבשר שפג תוקפו. במסעדות ניתן למצוא את "מוזס" שברמת החייל, "אדום-בר" הירושלמית, "טופולופומפו", "הסינית האדומה" ו"דיקסי" התל-אביביות, "עד העצם" בהרצליה ועוד.

 

חיים כהן, הבעלים של מסעדת "דיקסי" המצליחה בתל אביב, שופט התוכנית "מאסטר שף" ואחד השפים האהובים והמוכרים בישראל, טען כי הבשר הרלוונטי הוצע לו, אך הוא זיהה כי הוא אינו איכותי ולכן לא רכש אותו. "אני מאוד גאה בצוות שלי שהצליח לעלות על זה שהבשר לא טוב. הוא נבדק ולא נמכר במסעדה", אמר ל-ynet.  

 ( ) ( )
( )
 

מסעדת דיקסי (צילום: אבי מועלם) (צילום: אבי מועלם)
מסעדת דיקסי(צילום: אבי מועלם)

"הגיע נוכל, לכאורה, שזייף את כל האישורים והצליח למכור לחלק מהמסעדות. דיקסי לא נפלה בפח", סיפר כהן. "לי יש בעיה אחרת. אם האיש הזה הבריח בשר מהרשות הפלסטינית כל כך הרבה פעמים, משאיות שלמות נכנסות עם דופן כפולה וכל התיאורים היפים, איפה המשטרה? הרי זו יכולה הייתה להיות משאית תופת, משאית עם מחבלים. אלוהים ישמור, מה, איפה? לא שמעתי מילה אחת מהמשטרה או מהמפכ"ל שאומר 'רגע רגע, יש פה נורה אדומה, אחרי שכבר הלשנו על כל המסעדות, צריך להבין מה קרה פה מבחינה ביטחונית'. או משרד החקלאות או המשטרה הדליפו את רשימת המסעדות. למה להכפיש כל כך הרבה אנשים?"

 

"מאשימים אותי שהבאתי בשר מהרשות הפלסטינית. לא באו למקררים שלי, לא בדקו, לא תפסו במקררים שום דבר, לא צלצלו אליי, לא אמרו 'מר כהן, יש חשד שאתם ככה וככה, תבוא לחקירה'. וואלה, הייתי בא עכשיו. כלום. אבל כותרות יש בלי סוף. אני אומר דבר כזה לאדון ג'רבי, החוקר של משרד החקלאות: אם יש מישהו, ונראה לי הזוי שמישהו מהמסעדנים שיתף פעולה, תגידו ותעצרו. אבל תפרידו בין האנשים שנפלו קורבן. ושוב, אני חותם בזה שהאדם הזה ניסה למכור לי, לקחנו כמויות קטנות במשך שלושה שבועות בשביל לבדוק את הבשר ואת ההתנהלות מולו. לא אהבנו את הבשר, אמרנו לו שאנחנו לא מרוצים, תודה רבה. הבשר הזה מעולם לא נמכר אצלנו ושלום עליכם".

 

כהן מפנה אצבע מאשימה כלפי הרשויות: "איפה הרשויות שצריכות להגן עליי מפני נוכלים כאלה? הוא מביא לי גם אישור של משרד הבריאות, גם רישיון יצרן, גם עבר את הביקורת של הווטרינר של תל אביב - הכול מזויף. אז מה אתם רוצים ממני או מאחרים? ועוד משאיות שבאות מהרשות הפלסטינית? איפה המשטרה, איפה כוחות הביטחון? מה זו ההפקרות הזאת?"

 

כמו כהן, גם אבי קונפורטי נחשב לאחד השפים והמסעדנים המצליחים בישראל. הוא הבעלים של מסעדת הגריל האסייתית "טופולופומפו", הנחשבת לאחת המסעדות האיכותיות והיקרות במחוזותינו, ושל שלוש מסעדות פופולריות נוספות - "צפרה" ו"זוזוברה" האסייתיות, ו"מוזס".

 

מסעדת טופולופומפו (צילום: אבי מועלם) (צילום: אבי מועלם)
מסעדת טופולופומפו(צילום: אבי מועלם)

"הידיעות שפורסמו כאילו נתפס במסעדת טופו או צפרה בשר מוברח אינן אמת. לא נתבצעה כל תפיסת בשר במסעדות", כתב קונפורטי בחשבון הפייסבוק שלו. "הבשר הנרכש על ידי צפרה וטופו נרכש מספקי בשר המציגים את כל האישורים הנדרשים לאחר שהבשר עובר בדיקה וטרינרית, ומקבל חותמת מאת הווטרינר הראשי של תל אביב. בנוסף, צפרה וטופו מקיימות ביקורת פנימית הדוקה על טיב הבשר ומלוות על ידיד וטרינר שמבצע עבורן בדיקות מעבדה שוטפות. המסעדות מקפידות על איכות גבוהה ובלתי מתפשרת של מרכיבי המנות המוגשות במסעדות בכלל, ובפרט בכל הנוגע לבשר".

 

לדבריו, "דבר קיומה של החקירה נודע לנו זה עתה מהתקשורת ולהבנתנו הספקים הקבועים שעמם עובדות המסעדות בשוטף אינם קשורים אליה. המסעדות ימשיכו לבדוק בקפדנות וללא פשרות את הספקים שעמם הן עובדות, ואם יתגלה כי אצל מי מהם נפל רבב, היא תפסיק מיד את ההתקשרות עמו ותפעל נגדו בכל האמצעים העומדים לרשותה".

מסעדת צפרה (צילום: אבי מועלם) (צילום: אבי מועלם)
מסעדת צפרה(צילום: אבי מועלם)
 

מסעדת מוזס. "יש דברים שאנחנו מאוד נזהרים איתם" (צילום: אבי מועלם) (צילום: אבי מועלם)
מסעדת מוזס. "יש דברים שאנחנו מאוד נזהרים איתם"(צילום: אבי מועלם)

 

"בישראל מגלגלים את האחריות על אנשי הקצה, אבל השיטה אשמה"

לרפי אהרונוביץ', הבעלים של מעדניית "ידע הבשרים" ברמת אביב, יש בטן מלאה על שוק הבשר בישראל. "יותר מאשר שאני בהלם, אני כועס, ולמה? כי במדינת ישראל כל האחריות היא על אנשי הקצה. את יודעת מה בשר צריך לעבור עד שהוא מגיע למסעדה?"

 

"בשר יוצא ממפעל מאושר עם ביקורת וטרינרית של וטרינר שעובד במפעל", הוא מסביר. "לדוגמה, כשבשר יוצא מתנובה הוא יוצא עם חותמת: אני וטרינר של תנובה, ולצד זה מספר רישיון. הבשר הזה אמור להגיע למסעדה, או לאיטליז, ואז הוא מחויב במה שנקרא ביקורת משנה. בכניסה לכל עיר יש תחנת ביקורת וטרינרית, ואז הווטרינר אמור לבדוק שמה שכתוב על הקרטונים או על הבהמה עצמה תואם לתעודת משלוח ואז הוא חותם: נבדק ואושר. זו עבירה גדולה לקבל מוצר מן החי בלי שהוא עבר ביקורת משנה".  

 

"אני אתן דוגמה. כשאצלי בעסק מקבלים בשר או כל מוצר אחר מן החי, ואני לא מגיע בזמן לעסק, העובדים שלי בודקים אם הייתה ביקורת משנה, ונכתב שהמוצר אושר למכירה".

 

מה זה אומר, שעובדים של אותן מסעדות לא בדקו?

"זה אומר שמישהו למעלה לא בדק. אצלי בעסק למשל הייתה ביקורת לפני ארבעה ימים, ואם היא הייתה מוצאת בשר שאין לו את האישורים הנדרשים, היא הייתה משמידה אותו והעסק היה מקבל דו"ח. אני אומר שבעסק הזה מגלגלים את האחריות על הקצה, וזה מה שמכעיס. סליחה שאני מאשים את השיטה, אבל יש לי כבר כמה שנים מה להגיד עליה". 

 

ניב, שמשמש כמנהל בסניף רמת החייל של רשת ההמבורגרים "מוזס", מכחיש כל קשר לפרשה ומבהיר שהבשר שמוגש במסעדה הוא איכותי וראוי למאכל. "לא אצלנו ולא בבית ספרנו. יש דברים שאנחנו מאוד נזהרים איתם", הוא טוען, ומוסיף: "אנחנו עובדים עם משחטת דבאח. זו המשחטה הכי גדולה בארץ ו-90 אחוז מהמסעדות עובדות איתה. אפשר אפילו לבוא ולראות בבוקר שהם מביאים לנו את הבשר".

 

בתגובה הרשמית של רשת "מוזס" נמסר כי "הרשת עובדת במשך שנים עם ספק הבשר האיכותי והמוביל בתחום. בינואר 2016 התקבלה פנייה מ'בלאק אנגוס' בבקשה לבחון את חומרי הגלם של הספק, ולאחר בדיקה קצרה נקודתית בסניף אחד, הוחלט שלא לעבוד עמו". 

הסינית האדומה (צילום: אבי מועלם) (צילום: אבי מועלם)
הסינית האדומה(צילום: אבי מועלם)
 

במסעדה התל אביבית הוותיקה, "הסינית האדומה", טענו כי בעבר שיתפו פעולה עם היבואן המדובר, אולם לפרק זמן קצר. "עבדנו איתם פעם אחת לפני כחודשיים.

פעם אחת לקחנו מהם, וזהו", אמר אחד העובדים במקום.

 

לאחר מכן שוחחנו עם הבעלים של המסעדה. "היה ספק שעבדתי איתו בחברה אחרת, וכשהוא עבר הוא ביקש ממני להזמין דרכו", סיפר, והבהיר: "קודם כול לקחתי בשר קפוא, שלא כלול בבשר הטרי שהמשטרה מצאה. בינתיים הבחור שעבדתי איתו עזב את המקום, אז גם אני עזבתי. יצא לי במקרה, פעם אחת. כיוון שיש חשבונית על שמי ששילמתי להם, אז השם של המסעדה מופיע".

 

ללקוחות המסעדה הוא מבקש להבהיר: "אתם יכולים להיות רגועים. הבשר הזה נמכר מזמן ולא הייתה פה שום תקלה, מה גם שעבדתי עם בשר קפוא. אני לא עובד איתם היום. יש לי הכול, תעודות וטרינריות. תהיו רגועים".  

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים