שתף קטע נבחר

ביהמ"ש הורה על פירוק החברות של ענבל אור

השופט הוציא צו כינוס נכסים זמני לחברות וכן עיכוב יציאה מהארץ נגד יזמית הנדל"ן. הנאמן המליץ כבר בשבוע שעבר לפרק את החברות של אור. אתמול דווח כי המשטרה החלה בחקירה נגד אור ובימים האחרונים נבדקים חשדות להונאה וגניבת כספי ציבור

שופט בית המשפט המחוזי בתל אביב איתן אורנשטיין הורה על פירוק החברות של ענבל אור וקבע כי "אין תוחלת לתהליך ההבראה של החברות". בית המשפט נתן צו כינוס לכנסיה של החברות ושל ענבל אור וכן הוצא עיכוב יציאה מן הארץ נגד יזמית הנדל"ן. מדובר בחברת אור סיטי נדל"ן ושבע החברות הבנות.

 

אור: "כשמסמנים מטרה - כל האמצעים כשרים"

דו"ח הנאמן: "יש לפרק את קבוצת ענבל אור"

 

"מסד הנתונים שהונח לפני", כתב השופט "מצביע על חדלות פרעון שמהווה עילת פירוק, חדלות פירעון תזרמית ומאזנית. קיימות תהיות באשר לדו"חות המבוקרים של החברות, כך שאינני יכול להסתמך על אלה. איני יכול להשאיר את ניהול החברות בידי בעלת השליטה נוכח הסיכון לפגיעה בנושים".

 

עוד אמר אורנשטיין כי החברות שניהלה אור פעלו על פי מודל עסקי של פירמידה, זאת משום שלדבריו נמכרו יותר זכויות מכמות הזכויות האפשריות לבנייה בכל פרויקט. לדבריו, בהתנהלות הזו יש בעיות במיוחד משום שהכספים לא הופקדו בכל פרויקט בנפרד אלא בקופה כללית של הקבוצה. אורנשטיין ציין את חובותיה הכספיים הרבים של אור וקבוצת החברות שבשליטתה נאמדים במאות מיליוני שקלים, ובנוסף חוללו המחאות ואין באופק כל מקור להחזר החובות.

 

החלטת אורנשטיין שונה במעט מבקשתו המקורית של עו"ד ארז לנהל את כל אחד מהפרויקטים כמשק נפרד וסגור. השופט נימק זאת בכך שלדעתו לאור העובדה שהכספים הופקדו בערבוביה, יהיה קל יותר לנאמן אחד לקבל תמונת מצב כללית ולנהל טוב יותר את מלאכת הפירוק.

  

 

אור היום בבית המשפט המחוזי (צילום: בראל אפרים) (צילום: בראל אפרים)
אור היום בבית המשפט המחוזי(צילום: בראל אפרים)

 

 (צילום: שאול גולן) (צילום: שאול גולן)
(צילום: שאול גולן)

 

עו"ד איתן ארז שמונה למפרק החברות של אור כינס בצהריים מסיבת עיתונאים: "זה קו פרשת מים בקבוצות הרכישה בישראל. מהיום אף אחד לא יקנה בקלות דעת וחופזה בקבוצת רכישה בלי להתייעץ עם עורך דין, בלי לקבל ערבות לכספו, בלי הערת אזהרה או בלי שהכסף יופקד בחשבון נאמנות", אמר.

 

ארז העריך כי הנזק הכלכלי שאור הסבה נאמד ב-150-100 מליון שקל - חובות לרוכשי דירות וספקים. ארז הסביר כי אור לקחה כספים מפרויקטים רבים "שפכה אותם למיקסר, ומהמיקסר הזה הוציאה כראות עיניה".

 

על פי ארז יש כמה פרויקטים הקרובים לסיום בנייה, ובמקרה זה הוא יחתור להשלמתם. באשר לפרויקטים שעדיין לא התחילה בנייתם, הסביר ארז כי הוא יפעל להוציא אותם אל הפועלה, אך במקרה הזה חברים בקבוצת הרכישה יצטרכו להוסיף כסף.

 

עוד ציין ארז כי מאחר שלרשות המסים יש על פי הערכותיה חוב של כ-17 מליון שקל, היא עלולה להשתלט על נכסים, אז יווצר מצב כי היא "תטרוף את כל הכסף". לדבריו, צריך לשאול את הכנסת למה לרשות המסים יש קדימות על פני רוכשי הדירות. 

 

אתמול דווח כי המשטרה החלה בחקירה נגד יזמית הנדל"ן ובימים האחרונים נבדקים חשדות להונאה וגניבת כספי ציבור. החקירה מתנהלת במחלק ההונאה במחוז תל אביב ונוגעת לחשדות באשר להתנהלות של אור ביחס לחברות שבשליטתה.

 

בין השאר נבדקים חשדות להלבנת הון, הונאה על מכירת כפולה של דירות, שימוש בכספי ציבור ועוד. בימים האחרונים גבתה המשטרה גרסאות מכמה מהבכירים בקבוצתה של ענבל אור. גם היום (ג') זומנו עובדים בכירים למשטרה ובימים הקרובים צפויה להיחקר אור עצמה. מהמשטרה סירבו להתייחס לעניין. אור מסרה בתגובה כי "לא ידוע על כל פתיחת חקירה מלבד הפרסומים בתקשורת, וטרם זומנתי לכל חקירה בנושא. במשך כל שנות פעילותי, פעלתי ללא דופי ובצורה חוקית".

 

מוקדם יותר אתמול טען בנק מזרחי טפחות כי דירה שבבעלות אור, אך משועבדת לבנק, נמכרה על ידיה "בניגוד לדין ובחוסר תום לב". הדברים נכתבו בהודעה בהולה שהעביר עו"ד עמית פינס המייצג את הבנק. על פי הבנק, אור מכרה את הדירה המשועבדת תוך שהיא משקרת לקונה בכך שהיא טוענת כי הבנק הסכים להסיר את השעבוד.

 

הנאמן להקפאת ההליכים קבע כאמור בשבוע שעבר כי "אור סיטי נדל"ן" תועבר לפירוק. "אין לחברות כיום שום מותג, זיכיון, פטנט או ידע מיוחד שיאפשר הבראה", כתב ארז בדו"ח, "המותג שהיה לחברה איבד את שוויו לחלוטין ואין לחברות כיום יכולת שיווק".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים