ענבל אור הולכת לפירוק, הלקוחות חוששים: "פוחדים שהכסף הלך"
קורבנות העוקץ ממשיכים להיחשף. יהודה, שגילה כי הדירה שרכש בפרויקט של ענבל אור כלל לא נבנתה, הגיש נגדה תלונה במשטרה. "או שתשב בכלא, או שתחזיר לי את הכסף", אמר הלקוח. אברהם חרד ל-400 אלף השקלים ששילם כמקדמה: "הסיכוי שהלקוחות יקבלו את הכסף בחזרה נראה אפסי"
"אני פוחד שהכסף הלך לאיבוד, כסף שעליו עבדתי כל החיים". יהודה אלון (60) חשב לשפר את חייו ולרכוש דירה חדשה בפרויקט של ענבל אור ברחוב אלוף הניצחון ברמת גן. אחרי שחש כי רומה הגיש אלון שלשום (יום ב') תלונה במשטרה. "עשיתי את טעות חיי, כואב לי הלב", אמר אלון ל-ynet על רקע החקירה הפלילית שנפתחה בעניינה של יזמית הנדל"ן.
שלשום פורסם ב-ynet לראשונה כי במחוז תל אביב במשטרה החלו באיסוף מסמכים ובגביית עדויות של אנשים שהיו בקשר עסקי עם אור ועם החברה שבבעלותה. בין היתר בודקת המשטרה את הטענות שהושמעו, ולפיהן אור מכרה את אותן הדירות פעמיים.
לפי הידוע, חברת ענבל אור פרסמה מודעות רבות על פרויקטים שהיא עתידה לבנות. כשהלקוח הגיע לחברה להתעניין, הציגו בפניו תוכניות של הדירות באותו הבניין. כל לקוח נדרש לחתום עם הצטרפותו ל"פרויקט" על מסמך הצטרפות לתוכנית הרעיונית בתוספת תשלום של 100 אלף שקלים. בהסכם נכתב כי לשני הצדדים יש אפשרות לבטל את העסקה כשירצו והלקוח יקבל את כספו בחזרה.
אך בפועל, לא אחת בפרויקט שבו היה לחברה היתר של היצע מסוים נמכרו דירות לכמות גדולה יותר של אנשים. לפחות לפי עדות שבידי החוקרים, עולה כי בפרויקט מסוים שבו היה אישור ל-38 דירות "נמכרו" דירות לכ-140 אנשים. הרעיון היה שלאחר שאחד הלקוחות היה מגיע לחתימת חוזה, היו מחזירים את 100 אלף השקלים לאחרים שהצטרפו לתוכנית. רק שעד שהכסף הזה היה מוחזר, היה לוקח זמן: חודשיים עד אשר הייתה מאושרת עסקת הביטול, ועוד המחאה שאמור היה לקבל הלקוח לאחר 75 ימים.
במקביל, שופט בית המשפט המחוזי בתל אביב איתן אורנשטיין הורה אתמול בבוקר על פירוק החברות של ענבל אור וקבע כי "אין תוחלת לתהליך ההבראה של החברות". בית המשפט נתן צו כינוס לכנסיה של החברות ושל ענבל אור וכן הוצא עיכוב יציאה מן הארץ נגד יזמית הנדל"ן. מדובר בחברת אור סיטי נדל"ן ושבע החברות הבנות.
יהודה אלון, הלקוח שחש מרומה, סיפר כי בבואו לאתר שבו הייתה אמורה להיבנות דירת חלומותיו חשכו עיניו. "הגעתי לשטח עם אשתי וראיתי שלא בנו שם כלום, מיד החלטתי לבטל את העסקה שעליה כבר שילמתי מקדמה של 100 אלף שקלים. אני פוחד שהכסף הלך לאיבוד, כסף שעליו עבדתי כל החיים".
אלון סיפר עוד כי בערב החתימה על החוזה, הגיע במונית לביתו נציג של ענבל אור והלחיץ אותו לחתום מיד על המחאה לפני שכל הדירות יימכרו. לדבריו, "הוא אמר לי 'רק תחתום, אל תדאג', ומאז הייתי בחרדות. זה כסף
שחסכתי כל החיים, שקל אחר שקל, לקחתי הלוואות ועכשיו אני גם משלם ריבית על ריבית. אני אלחם על הכסף שלי, ואלך לכל בית משפט אם אצטרך. ענבל אור חייבת לשבת בכלא או שתשלם ללקוחות מהחסכונות שלה שהיא טוענת שנאמדים ב-190 מיליון שקלים. מה שנעשה לי זה גניבה, ממש שוד לאור יום".
לטענת אלון, הובטח לו החזר כספי בתוך 75 ימים ממועד החתימה, והבוקר הוא מנה את היום ה-70. "כששמעתי על הפירוק היה לי חושך. אני באמת מקווה שהטעות הזאת לא תעלה לי בבריאות".
אברהם וולך, שרכש דירה בפרויקט של אור בסוף חודש אוקטובר אחרון וביטל את העסקה לאחר שגילה שהיא נמכרה לאדם אחר, חרד לגורלם של 400 אלף השקלים ששילם כמקדמה. "יש חששות כבדים לכסף וזה מצב לא טריוויאלי בכלל", אמר וולך.
הוא הוסיף כי "ענבל אור טוענת שיש לה כסף בצד ואני לא בטוח שזה מחזיק מים. אני מקווה שהיא תעמוד בהבטחות שלה להחזיר את כל הכספים ללקוחות, למרות שכרגע הסיכויים לזה נראים אפסיים". וולך היה בין אלו שהגישו בקשה לפירוק חברת אור סיטי נדל"ן שהובילה להחלטה על מתן צו זמני האוסר על ביצוע כל העברת בעלות בנכסי החברה.