שתף קטע נבחר
 

טיפים לבחירת קריירה לבעלי הפרעות קשב

יש לכם הפרעות קשב וריכוז ואתם מתלבטים בין עבודות? בחרו מקצוע מתוך תשוקה אבל גם תפקיד ריאלי שמסתמך על ניסיונכם, התכוננו לתקופת הכניסה לתפקיד והכינו גלגלי הצלה. טיפים חשובים

הפרעת קשב קיימת ב-7%-10% מהאוכלוסייה. ברוב המקרים היא באה לידי ביטוי לראשונה בילדות, אך היא אינה חולפת עם ההתבגרות ומלווה את האדם לאורך כל חייו. רובנו נדרשים להתמודד עם רמה גבוהה של אי ודאות, משברים ושינויים בעולם התעסוקה - אבל כל אלה מהווים אתגר מיוחד עבור אנשים עם הפרעת קשב, המתקשים להתנהל ביעילות.

 

 

התהליך של בחירת מקצוע וניהול קריירה עבור בעלי הפרעת קשב נעשה מורכב במיוחד בשנים האחרונות, כאשר המסלול של רכישת מקצוע והשכלה ועבודה מתמשכת במקום אחד או שניים אינם רלוונטיים יותר עבור רוב האנשים. לפניכם טיפים להתנהלות נכונה בעולם העבודה:

 

תשוקה: תבחרו מקצוע מתוך תשוקה. גם ככה קשה לכם לעשות את מה שצריך, לפעול לפי החוקים ולעמוד במשימות שגרתיות. אם לא תאהבו את העבודה שלכם ואם לא תמצאו בה משמעות ועניין, יהיה לכם קשה להתמיד בה לאורך זמן.

 

תפקיד ריאלי: בחרו תפקיד ריאלי, המסתמך על הניסיון שלכם ועל כוחותיכם. סביר להניח שיהיו "פשלות" שעליהם תצטרכו לחפות. כדאי שיהיו לכם יכולות בולטות, שיתנו סיבה טובה למעסיק שלכם לשמור עליכם למרות הכול.

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

תקופת הכניסה לתפקיד: זו הולכת להיות תקופה מורכבת ועליכם להתכונן אליה מבחינה רגשית ומבחינת אסטרטגית. פנו יותר זמן לעבודה בתקופה זו, נסו לסיים משימות אחרות, קחו בחשבון שהתגובות הרגשיות שלכם יהיו חזקות במיוחד ואל לכם לקבל החלטה על בסיס זה.

 

תיאור תפקיד: מפו את הדרישות הספציפיות של התפקיד החדש. אתרו מראש נקודות תורפה, כגון ישיבות ארוכות, קושי לזכור הוראות מסדרון, בעיות בכתיבת מסמכים ארוכים וכדומה. תכננו מראש אסטרטגיות מתאימות להתמודד עם הקשיים.

 

גלגלי הצלה: הנחת העבודה שיהיו קשיים ומשברים. הכינו מראש גלגלי הצלה אישיים ובין-אישיים. לדוגמה, שמרו מסמכים חשובים בכמה מקומות בכדי לאתר אותם, צאו הרבה זמן מראש לפגישות ותשאירו זמן להתברברות, אתרו אנשים שיכולים לעזור לכם בשאלות טיפשיות ולהזכיר לכם את השם של הלקוח, אפילו שאתם יושבים איתו בפעם החמישית.

 

כישלונות: חשוב להבין שכישלונות הם חלק מובנה מהחיים של כולם וייתכן ויותר אצלכם. צריך לקבל זאת באהבה, ללמוד מהם, לחשוב איך נמנעים מהם בפעם הבאה, אך לדעת שהם יוסיפו ויחזרו. במקביל אפשר לשמוח על יכולת פתרון הבעיות וההצלה המפותחת.

 

השלב הבא: אל תחכו שיתחיל לשעמם. הרי אתם זקוקים לגיוון ועניין תמידי. אין טעם לחכות שהעולם יציע לכם הצעות. צרו לעצמכם את ההזדמנויות. תסתכלו בארגון בו אתם עובדים, ראו מה האפשרויות שלכם, תתעניינו במה קורה מחוץ לארגון שלכם, תתחילו להכין את השלב הבא קרוב להתחלה של ההתבוססות של השלב הקודם.

 

ייעוץ: לנהל קריירה עם הפרעת קשב אינו דבר פשוט. אך קריירה זו יכולה להיות מלאת סיפוק ומשמעות. יש באפשרותך לתרום ולהיתרם בעבודתכם. אם אתם לא נמצאים במקום כזה ורוצים לדעת יותר על האפשרויות שלכם לפתח קריירה מספקת, כדאי להיעזר בייעוץ של אנשי מקצוע המומחים בהפרעת קשב ובעולם העבודה.

 

הכותבת היא פסיכולוגית מומחית ומדריכה מוסמכת בתחום הייעוץ התעסוקתי, מעמותת "קווים ומחשבות" - העמותה הישראלית להפרעת קשב

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים