נשאר בכלא: "קצב הגיב בכאב וחזר לתאו"
פרקליטו של הנשיא שאנס, עו"ד ציון אמיר, תקף את ההכרעה: "חמור מאוד שהחלטות שיפוטיות מושפעות ממה שקורה בחוץ". מקורב למשפחה: "זו רדיפה עדתית". ח"כ יחימוביץ', עדת תביעה במשפט: "מסר חשוב ביותר לנפגעות תקיפה מינית"
"קצב הגיב בכאב גדול וחזר לתאו". כך אמר פרקליטו של הנשיא שאנס משה קצב, עו"ד ציון אמיר, לאחר שוועדת השחרורים דחתה את בקשתו לשחרור מוקדם. פרקליטו של קצב הודיע כי יערער על ההכרעה: "הדבר קשה בעינינו ואנחנו נעמיד את זה למבחן בערכאת ערעור. אנחנו רואים בזה סיבוב ראשון. הסיבוב הבא הוא בבית המשפט המחוזי".
עו"ד אמיר תקף את ההכרעה ואמר כי "צר לי עד מאוד שהחברה שלנו, על כל מקבלי ההחלטות שלה, השתעבדה להלכי רוח שמנשבים בחוץ ומביאים לקבלת החלטות מהסוג הזה". לדבריו, "ברור שאדם רוצה לחזור למשפחתו אחרי שנים ארוכות בכלא. הוא הגיב בכאב גדול וחזר לתאו".
בדבריו מחוץ לוועדת השחרורים המשיך עו"ד אמיר למתוח ביקורת ואמר: "החלטות שיפוטיות שמושפעות ממה שקורה בחוץ זה דבר חמור מאוד. פוליטיקאים שמרשים לעצמם להתערב בהחלטות זה חמור מאוד. פוליטיקאים ששולחים מכתבים לוועדת השחרורים ולהעביר את עמדתם ולהלך אימים. זה מה שרציתם, זה מה שקיבלתם".
דורון ראסקה, מקורב למשפחת קצב ששהה עם המשפחה בזמן קבלת ההחלטה, הגיב בזעם ביציאתו מהבית: "זה גועל נפש, התגובות במשפחה קשות. הם חשים עצב ואכזבה גדולה מאוד". לדבריו, קצב התקשר בעצמו והודיע לגילה שהבקשה נדחתה. "היא אישה חזקה ולא בכתה, אבל לא היה סיכוי מלכתחילה עם כל השיימינג הזה. איפה הצדק? אין צדק. יש דין אחר למשה קצב. אני לא מאמין למערכת המשפט. אם היו קוראים לו אייזנברג הוא היה כבר משתחרר. זו רדיפה עדתית".
יצחק סלוצקי, מקורבו של הנשיא לשעבר קצב, אמר בשידור חי לאולפן ynet: "עכשיו הוא לא מסוכן כי הוא גוויה מהלכת, בשרות בתי הסוהר קבעו שהוא לא מסוכן והוא חולה. הוא לא התנהג טוב - הוא התנהג מעולה. מבקשים חרטה? איך מבקשים חרטה מאדם שאומר שהוא לא עשה שום דבר?".
ח"כ שלי יחימוביץ' מהמחנה הציוני, שהייתה עדת תביעה במשפט קצב אחרי שליוותה חלק מהנפגעות, בירכה מנגד על ההחלטה. "זהו מסר חשוב ביותר לנפגעותיו של קצב ולנפגעות תקיפה מינית בכלל, ומעיד על כך שהוועדה זיהתה היטב את השינוי הדרמטי המתרחש בימים אלה, ובו הקורבנות אוזרות עוז ופועלות להוצאת הצדק לאור. גם המסר של
שוויון בפני החוק הוא חשוב כשלעצמו. כל בר דעת יודע כי עברייני מין מן השורה אינם זוכים לפריבילגיות אם לא הכירו בחומרת מעשיהם ואם לא קיבלו טיפול שיקומי".
יו"ר סיעת המחנה הציוני, ח"כ מרב מיכאלי, הגיבה להחלטת ועדת השחרורים: "לאנס שמסרב לקחת אחריות על מעשיו לא מגיע שעונשו יקוצר. כל החלטה אחרת של הוועדה הייתה בגידה באמון הציבור והפקרת הקרבנות של הנשיא לשעבר. אין בי שמחה לאידו של קצב אבל במלוא הכבוד להתנהגותו הטובה בכלא, לא מגיעים לו פרסים. הוועדה כותבת שהאסיר קצב עדיין תופס עצמו כקרבן וזה אומר הכל. אני עם המתלוננות, אלו שקצב פגע בהן גם מינית וגם לאורך כל המשפט, ואני שמחה שגם ועדת השחרורים בחרה להתייצב לצדן".
יו"ר סיעת הבית היהודי, ח"כ שולי מועלם רפאלי: "אני מברכת את החלטת הוועדה שלא לשחרר את משה קצב. אדם שלא הביע מעולם חרטה על מעשיו החמורים וללא בושה ירד לחיי המתלוננות נגדו, לא ראוי לשום הקלה בעונשו. בית המשפט גזר את דינו ואין שום קיצורי דרך. מעבר לכך, משה קצב נכנס לכלא כאישיות ציבורית ובהחלטה יש אמירה ברורה - אנשי ציבור אינם מעל החוק ויש לדקדק איתם כחוט השערה".