שתף קטע נבחר

 

כוח האש החדש של צה"ל: 18 רקטות בדקה

בתום אימון מוצלח קלטו התותחנים את ה"רומח": כוורת של 18 רקטות בעלות ראש נפץ של 20 ק"ג. את כל הרקטות ניתן לשגר תוך דקה. בצה"ל טוענים: יכולה להרוס מאות מבני אויב במכה

 

מערכת ה"רומח" בפעולה    (באדיבות דובר צה"ל)

מערכת ה"רומח" בפעולה    (באדיבות דובר צה"ל)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

הרקטה החדשה של צה"ל נכנסת לכוננות. חיל התותחנים השלים בשבועות האחרונים קליטה ומבצעיות של אמצעי לחימה חדש וקטלני: רקטת הרומח מתוצרת התעשייה הצבאית. במהלך אימון נרחב של אגד התותחנים 282 (עוצבת גולן) ירה גדוד הרומח את הרקטה החדישה לעבר מטרה בשטח פתוח - ופגע בה.

 

הרקטה נושאת ראש קרב של 20 ק"ג, והיא יעילה לטווח של עשרות קילומטרים עם בדיוק של פגיעה עד לרמת החלון או קצה המבנה. הרומח פוגעת במטרה באמצעות התקן GPS, זאת בניגוד לחימוש המדויק של יחידת מיתר, כגון טילי התמוז, או לטילים של חיל האוויר, שנשלטים מרחוק באמצעות ראש אלקטרו-אופטי. אגב, מחירה של כל רקטה שכזו יגיע לעשרות אלפי שקלים לכל אחת. לאחר האימון המוצלח יוכל גדוד הרומח לפעול באופן מבצעי במשימות ביטחון שוטף, אך עיקר ייעודו יהיה במלחמה הבאה, בעיקר בזירה הצפונית מול חיזבאללה.

 

ניסוי הרומח במאי שעבר    (צילום: דובר צה"ל, ערכה: שי שבתאי)

ניסוי הרומח במאי שעבר    (צילום: דובר צה"ל, ערכה: שי שבתאי)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:


 (צילום: דובר צה"ל) (צילום: דובר צה
(צילום: דובר צה"ל)

 (צילום: דובר צה"ל) (צילום: דובר צה
(צילום: דובר צה"ל)
 

הכוחות תרגלו לחימה בשטח שמדמה את הזירה הצפונית, ירי מהיר, קיפול זריז של המשגרים ומעבר לאתר ירי אחר. הסיבה היא "החתימה הגבוהה" שירי הרומח משאיר אחריו, שמאפשר לאויב לזהות את המקור ולהמטיר עליו פצמ"רים או רקטות לכיוונו.

 

מאז הניסוי המבצעי הראשון בבקעת הירדן לפני כשנה, באגד התותחנים ביצעו ניסויי ירי נוספים, כאשר המטרה באימונים הייתה לצמצם ככל הניתן, עד לדקות בודדות, את שיגור הרקטה מרגע קבלת המטרה ופקודת השמדתה. זאת כחלק משיתוף הפעולה של כוחות היבשה, חי"ר ושריון, שיזדקקו לסיוע הארטילרי, והרומח בתוכו, במהלך התמרון הבא.

 

"כשחיל האוויר יהיה עסוק במשימות אחרות או מוגבל בגלל תנאי מזג האוויר, הרומח יוביל את הסיוע באש", הסביר ל-ynet קצין בכיר באגד הארטילרי. "המטרה מסומנת והשיגור מתבצע באופן דיגיטלי על ידי הלוחמים מעמדת ההפעלה על מסכי המערכת - ללא מכשירי קשר. במכת אש אחת, רקטות הרומח יכולות להוריד מאות מבני אויב בגשם של פלדה".

 

לדבריו, אחד ההישגים הנדרשים בתרגיל המרכזי פגיעה במאות מטרות בפרק זמן קצר: "בניגוד ל-MLRS, ברקטות הרומח הגדלנו מ-12 ל-18 את כמות הרקטות בכל כוורת שיגור, ואת כל ה-18 ניתן לשגר תוך דקה".

 

הרומח, המשוגרת מפלטפורמה ניידת על בסיס משגרי רקטות MLRS, מצטרפת באגד לטילי התמוז הוותיקים ביחידת מיתר.

 

בדומה ליתר גדודי התותחנים, גם בגדוד הרומח משרתות לוחמות לצד לוחמים, כשאת שורות הפיקוד בגדוד ממלאות מפקדות סוללות וקצינות נוספות. אחת מהן, רס"ן רעות, שכיהנה כסגנית מפקד הגדוד ויצאה ללימודים במסגרת הצבא, עשויה להתמנות בקרוב למג"דית התותחנים הראשונה בצה"ל, ובאופן מיוחד תשרת לצד בעלה – מג"ד תותחנים באגד המקביל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דובר צה"ל
ה"רומח" בפעולה
צילום: דובר צה"ל
מומלצים