שתף קטע נבחר

 

קאט דה בולשיט: הסערה סביב גרנט בגאנה

למרות הישגיו בנבחרת, מילה לא במקום שאמר המאמן הישראלי העלתה מדרגה את היחסים המתוחים גם כך בינו לבין ההתאחדות והתקשורת. בינתיים הוא הספיק להתנצל, אבל עיתונאי מקומי מעיד: "אין רבים במדינה שמחבבים את גרנט בימים אלה"

כשמספר אתרים בגאנה בחרו לפרסם ב-1 באפריל שההתאחדות פיטרה את אברם גרנט, היה קשה להבחין בכך שמדובר במתיחה. לא רק שאוהדים רבים מיהרו להגיב ולעסוק בנושא, אלא שהמציאות נראית קרובה באופן בעייתי לבדיה.

 

השידוך בין גרנט לגאנה נמצא בנקודה רגישה במיוחד בימים אלה. מאחר שמדובר במדינה חולת כדורגל, שבה האוהדים מרגישים קשורים לנבחרת והתקשורת מסקרת אותה באינטנסיביות יתרה (מזכיר לכם משהו?), התמודד המאמן הישראלי מהרגע הראשון עם ביקורת ומעקב צמוד. זה משהו קבוע שמאמן חי איתו, אבל השינוי הגיע לאחרונה בגלל שילוב של שני אירועים לא נעימים מבחינת גרנט.

 

אברם גרנט בנבחרת גאנה. שידוך בנקודה רגישה (צילום: AP) (צילום: AP)
אברם גרנט בנבחרת גאנה. שידוך בנקודה רגישה(צילום: AP)

זה התחיל כאשר בגאנה זעמו על החופשה הממושכת שלקח, ובמסגרתה נעדר מהמדינה במשך שלושה חודשים. לטענתו, הוא עקב במשך חלק מהזמן אחרי גנאים שמשחקים באירופה. במדינה רצו שיגיע לפתיחת הליגה, אך הוא התעכב וההתאחדות שלחה לו מכתב רשמי שבו דרשה שיחזור.

 

חבר ועדת הספורט בפרלמנט הגנאי, קוג'ו באה אגיימאנג, אמר בכעס: "זה לא מקובל שמאמן הנבחרת מבלה את כל זמנו מחוץ למדינה. אולי הפרשנות שלו ב'סקיי' מבליטה את גאנה, אבל אני נגד זה, כי יש לו עבודה לעשות כאן. הוא לא מכבד אותנו ולוקח את גאנה כמובנת מאליה".

 

"למה להעליב מדינה שלמה?"

הציטוט הזה חשוב, כי האירוע השני שהוביל לביקורת ציבורית כלפי גרנט התמקד בעניין הכבוד. לפני צמד המשחקים מול מוזמביק במוקדמות אליפות אפריקה, אברם התייחס לטענות על היעדרותו מגאנה. "המדינה הזו חייבת לעסוק בכדורגל ולא בבולשיט", אמר, "כי יש כאן המון תשוקה ואנחנו יכולים להגיע רחוק".

 

גרנט, ככל הנראה, לא צפה את הסערה הציבורית שמילה אחת מסוגלת לעורר. בגאנה לקחו קשה את השימוש ב"בולשיט", ובכל כלי התקשורת הוא ספג אש כבדה. זאת למרות שמיהר לחזור בו ולהבהיר שהוא אוהב ומכבד את גאנה, ושרק התכוון לכך שלא צריך לעסוק בטפל. בתקשורת הישראלית, אגב, הוא העדיף לא להתייחס לנושא.

 

הוא לא צפה את הסערה הציבורית (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
הוא לא צפה את הסערה הציבורית(צילום: רויטרס)

 

יו"ר ההתאחדות הגנאית, קווסי ניאנטאקי, ניסה להרגיע את הרוחות: "בגאנה אנחנו לא משתמשים במילים כאלה, זה לא משהו שעושה אזרח ממוצע, אבל המאמן הביע צער ועלינו להמשיך הלאה"

. זה ממש לא עזר להרגיע את הרוחות.

 

באתר אחד קראו להתבטאות של גרנט "וולגרית", ובאחר נכתב: "מדוע אתה רוצה להעליב מדינה שלמה, שהמסים שלה מממנים את המשכורת שלך? גרנט משדר הרגשה שלפיה הוא טוב יותר מהתפקיד שלו, וזה מורגש מהיום הראשון. תן עצות למאמנים שלנו או תגיע לביקור באימונים, במקום לדבר על הפרמייר־ליג ברשת סקיי".

 

העיתונאי הגנאי ארסמוס קוואו ניסה להסביר ל"ידיעות אחרונות" את המצב: "לצערי, אין רבים במדינה שמחבבים את גרנט בימים אלה. התקשורת והאוהדים לא הרפו ממנו אחרי מה שאמר. אני חושב שהמשך דרכו בגאנה תלוי ביחסים שלו עם העיתונאים, ובסופו של דבר עם הגנאים. הוא חייב להבין את התרבות של המדינה שבה הוא עובד. בלתי אפשרי להשתמש כאן במילה כזו כדי לתאר את ההתנהגות של המעסיקים שלך, בזמן שכל מה שהם מבקשים זה שתישאר במדינה ותעקוב אחרי הליגה המקומית".

 

מילה אחת הקימה עליו מבקרים (צילום: AFP) (צילום: AFP)
מילה אחת הקימה עליו מבקרים(צילום: AFP)

 

גרנט, אגב, אינו היחיד בסיפור שהוטחה בו ביקורת. סוכנו, רובי סייף, התייצב מן הסתם מיידית לצד המאמן ותקף בטוויטר בציוץ שהרגיז עיתונאים רבים. "זה מצחיק שבתקשורת הגנאית חושבים שקל להעפיל לאליפות אפריקה", כתב סייף. "ספרו על זה לעיתונאים בדרום־אפריקה ובניגריה (לא העפילו לטורניר, י"ק). לתקשורת הגנאית אין מושג".

 

זה היה רק חלק קטן מהמלחמה שמנהל הסוכן עם התקשורת המקומית. עוד לפני אותה התבטאות של גרנט, הוא רתח על התלונות וצייץ בציניות: "נראה על מה התקשורת תתלונן מחר. אה כן, המאמן צריך לשנות את צבע החולצה שלו".

 

שחקני ליגה אאוט, ליגיונרים אין

התקשורת הגנאית לא עוסקת רק ביחסיה הסבוכים עם גרנט, אלא גם מרבה להתרעם על עניינים אחרים. בין השאר, פרשנים בגאנה מוחים על כך שהישראלי מתעלם משחקני הליגה המקומית ומזמן בעיקר ליגיונרים. לדוגמה, בסגל לצמד המשחקים מול מוזמביק נכללו רק שניים מהליגה הגנאית – השוער השלישי ריצ'רד אופורי והחלוץ הצעיר סמואל טטה.

 

במהלך הדיון בנושא אפילו עלתה הצעה שלפיה ישוריינו מקומות קבועים בסגל לשחקנים מהליגה הגנאית, אבל גרנט לא היה מוכן לשמוע על כך. "גנאי הוא גנאי, לא משנה איפה הוא משחק", אמר. "אני לא עושה את ההפרדה. אנחנו עוקבים אחרי כולם, ומי שיהיה טוב ייכלל בסגל".

 

גרנט איבד את הקרדיט אצל התקשורת המקומית (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
גרנט איבד את הקרדיט אצל התקשורת המקומית(צילום: רויטרס)

עניין חדש שעלה השבוע הוא הנושא הכספי. לפי דיווחים בגאנה, גרנט החזיר להתאחדות את הצ'ק שקיבל ובו הבונוס על הניצחון מול מוזמביק, משום שהתשלום בוצע במטבע המקומי ולא בדולרים. ניי ונדרפויה

, שר הספורט, הסביר: "המשכורת שלו משולמת בדולרים, אבל הבונוס מגיע ממשרד הספורט ובגאנה אנחנו לא משתמשים בהם. אנחנו לא יכולים להמיר כספים בשביל גרנט".

 

צריך, כמובן, להביט גם על מה שקורה במגרש. גרנט השיג עד כה תוצאות טובות יחסית בגאנה. הוא לקח את הנבחרת לגמר אליפות אפריקה (שם הפסידה), והוא קרוב להעפלה נוספת. ועדיין, קוואו חושב שהצד המקצועי פחות חשוב במשוואה הזו: "למרות שיש כאלו שחושבים שהוא הצליח עד כה, אחרים מאמינים שהוא היה צריך לזכות באליפות אפריקה, כי גאנה עולה בקביעות לפחות לחצי הגמר. מה שיקרה איתו תלוי בגישה שלו ושל סוכנו, יותר מאשר בתוצאות שישיג עם הנבחרת".

 


 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים