שתף קטע נבחר

חדוה בר לבנקים: להתכונן לעזיבה של בכירים בעקבות חוק השכר

המפקחת על הבנקים שיגרה מכתב לבנקים בו היא מבקשת מהם לבחון את האפשרות וההשלכות של עזיבת אנשי מפתח בדרגים הניהוליים; גורם בנקאי: "הבנקים יצטרכו להפריש ברבעון הקרוב עשרות מיליוני שקלים"

המפקחת על הבנקים, חדוה בר, שיגרה היום (ה') מכתב קצר ונוקב לבנקים בו היא מבקשת לקבל מהם בשבוע הקרוב התייחסות לגבי ההשפעות של החוק שמגביל את שכרם של העובדים במערכת הפיננסית עד לתקרה של 2.5 מיליון שקל.

 

כתבות נוספות בערוץ הכלכלה

 

על פי המכתב, מבקשת בר מהבנקים לבחון את האפשרות וההשלכות של עזיבת אנשי מפתח בדרגים הניהוליים בבנק.

 

בנוסף, ייתכן ולגבי אנשים מסויימים שהביעו באופן עקרוני נכונות לחתימה על תוכנית פרישה מרצון בשנים הקרובות כאשר חבילת הפיצויים שהם אמורים לקבל תהיה מעל 2.5 מיליון שקל, הרי שאלו עשויים לשקול שנית את כדאיות היציאה לפרישה מוקדמת ואף להחליט כי הדבר לא כדאי להם, אלא כדאי יותר להמשיך ולעבוד בבנק עוד כמה שנים ואז לפרוש במועד המתוכנן על פי גיל הפרישה הקבוע בחוק.

 

ולכן גם לגבי נושא זו דורשת המפקחת את התייחסותם של הבנקים.היבט נוסף, הוא עדכון אומדני הוצאות הפרישה בדוחות של הבנקים. זאת מאחר, ואם אכן נראה בחודשים הקרובים גל פרישה של עובדים במערכת הבנקאות הרי שהדבר יכביד על הבנקים בשנה הקרובה בהוצאות השכר שלהם.

 

יש לציין שסעיף הוצאות השכר והנלוות הוא סעיף משמעותי מאוד בדוחות של הבנקים, וקריטי עניין הרווחיות והתשואה על ההון הנגזרת בין היתר מהיקף הוצאות השכר.

 

חוק הגבלת שכרם של העובדים במערכת הפיננסית עבר בקריאה שניה ושלישית בכנסת בשבוע שעבר. החוק קובע תקרת שכר קשיחה של 2.5 מיליון שקל (עלות שכר כולל הוצאות מעביד) וכן קובע כי עלות השכר הגבוה ביותר במוסד פיננסי תהיה מקסימום גובהה פי 35 מעלות השכר הנמוכה יבותר של עבוד באותו מקום.

 

גל העזיבות של אנשי מפתח במערכת הבנקאות, נראה כי כבר החל. לפני כשבוע הודיע מנכ"ל בנק הפועלים, ציון קינן, על רצונו לסיים את תפקידו מוקדם מהצפוי, כאשר קינן מחזיק בתקופת הודעה מוקדמת של שישה חודשים.

 

ההערכות הן שזו אחת הסיבות שהניעה את קינן לבצע את המהלך, אולם מוקדם יותר השנה מינה הבנק את אריק פינטו לממלא מקומו של המנכ"ל, כאשר מדובר בתפקיד חדש שהקים את הבנק, הרבה לפני אישור חוק שכר הבכירים.

 

כפי שנחשף ב'כלכליסט' אתמול, דירקטוריון בנק לאומי קיים ישיבת חירום, שבה הוחלט להפחית את תקופת ההודעה המוקדמת הקבועה בהסכמים של בכירי הבנק מ־6 חודשים ל־3 חודשים. זאת במטרה לאפשר למנהלים לחמוק מפגיעה בחבילות הפרישה שלהם בעקבות המגבלות החדשות על שכר בכירי ענף הפיננסים, שייכנסו לתוקפן באוקטובר.

 

גורם בנקאי שהתייחס למכתב אומר כי להערכתו "הבנקים הגדולים יצטרכו להפריש ברבעון הקרוב עשרות מיליוני שקלים" נוכח גל הפרישה הצפוי והשינוי באומדני ההפרישה של העובדים במערכת הבנקאית. ​

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רון קדמי
חדה בר, המפקחת על הבנקים
צילום: רון קדמי
מומלצים