ארה"ב: נדחתה תביעה נגד פיליפ מוריס בגלל כיתוב "לייט" על סיגריות
ניצחון תקדימי לתעשיית הטבק: בית המשפט במיזורי דחה את התביעה נגד תאגיד הסיגריות פיליפ מוריס, שטענה כי החברה הטעתה את הצרכנים בכך ששיווקה מוצרי לייט. פיליפ מוריס טענה בהגנה כי המוצרים הכילו כמות נמוכה יותר של רעלנים ופילטר ארוך יותר
ניצחון לחברת הסיגריות פיליפ מוריס: בית המשפט במיזורי דחה תביעה בסך 1.6 מיליארד דולר שטענה כי החברה הטעתה את הצרכנים בכיתוב "לייט". התביעה שהוגשה בשנת 2000 טענה כי ענק הסיגריות גרם למעשנים להאמין כי סיגריות מסוג "לייט" בטוחות יותר מסיגריות רגילות.
קיראו על נזקי העישון
ארה"ב: תמונות זוועה על חפיסות הסיגריות
הכירו: 5 המחלות החדשות שנגרמות מעישון
תמונות קשות: מה קורה בגוף אחרי שאכטה אחת
התובעים טענו עוד כי אריזות הסיגריות לייט הבטיחו כי הסיגריות מכילות כמות נמוכה יותר של זפת וניקוטין, אולם למעשה הכילה את אותה כמות טבק כמו בסיגריות רגילות, ולכן אף היתה מסוכנת יותר עבור הצרכנים.
עורכי הדין של פיליפ מוריס טענו מנגד, כי הסיגריות אכן הכילו כמות נמוכה יותר של ניקוטין מה"מרלבורו האדום", ופילטרים ארוכים יותר. חבר השופטים התבקש לכתוב האם היה מצד חברת הסיגריות "מניע במזיד ואדישות כלפי זכויות האזרח".
התביעה נדחית בפעם השנייה
זו הפעם השנייה שחברת פיליפ מוריס נתבעת – והתביעה נדחית: בחודש אוקטובר 2011, חבר השופטים הצביע ברוב של 8 מול 4 לצד התביעה. במיזורי נדרש רוב של תשעה בחבר המושבעים כדי להגיע לפסק דין ולכן התביעה נדחתה גם אז.
אילו הייתה זוכה התביעה, התוצאה עשויה הייתה להשפיע על המעשנים במיזורי שעישנו מרלבורו לייט בין 1995 ל- 2003. כ-700 מיליון אריזות סיגריות נמכרו במיזורי באותה תקופה. מינהל המזון והתרופות האמריקני אוסר על שימוש במילה "לייט" על אריזות הסיגריות.
גם בישראל נדחתה תביעה דומה נגד חברת פיליפ מוריס בשנת 2012: השופט אלטוביה מגן מבית המשפט המחוזי בתל אביב החליט לדחות בקשה לאישור תביעה ייצוגית, בה נטען כי חברות הסיגריות הטעו את המעשנים לחשוב שסיגריות מסוג "לייט" פוגעות פחות בבריאות בהשוואה לסיגריות רגילות.
בפסק הדין ציין השופט: "בית המשפט אינו יכול לשים עצמו פטרון רם ונישא הקובע כי ציבור שלם, על אף שהוא חשוף למידע רב באשר לנזקי העישון, המודע להרגלי העישון שלו, הבוחר על אף הסכנות הכרוכות בעישון להמשיך ולעשן, הוא כסיל גמור המתעלם מכל המידע שמסביבו אך משום שעל הקופסא מתנוסס המינוח 'לייט'".
בפסק הדין חייב השופט את התובעים לשלם הוצאות בסך כולל של 360 אלף שקל לחברות הסיגריות.