מה יקרה למניות הבנקים בעולם?
מתחילת השנה התנודתיות הכבידה על מניות הבנקים באירופה ובארה"ב. על פי שיטה טכנית שמציג כלכלן בוול סטריט לחיזוי הכיוון של המניות בעתיד - מצב הבנקים לא מזהיר. איזו מניית בנק נראית מסוכנת?
מתחילת 2016 המסחר במניות הבנקים הגדולים התאפיין בתנודתיות רבה בבורסות ברחבי העולם ובעיקר בבורסות אירופה. לאחרונה נראית רגיעה במצב הבנקים אך יש מי שסבור כי בעיות הבנקים טרם הסתיימו ועוד צפויה ירידה חדה במניות הסקטור הפיננסי.
לכתבות נוספות בנושא:
מפחיד: ללא חילוץ, בנקים באירופה יקרסו
הריבית השלילית תגרור את אירופה למשבר?
הכלכלן טוד גורדון, מנתח טכני בוול סטריט ומייסד של חברת מחקר העוסקת בניתוחים טכניים, מציג גרף המלמד על בעיה גדולה במניות הבנקים בתקופה הקרובה. הניתוח הטכני הוא שיטה לחיזוי תנעות עתידיות בשוק ההון ועל פי השיטה הטכנית אפשר להעריך את הכיוון העתידי של כל נכס על פי בחינת התנהגות היסטורית של המחירים ומחזורי המסחר של הנכסים הפיננסיים.
על פי הניתוח הטכני שמציג גורדון לאתר "CNBC", הכיוון העתידי בסקטור הוא הידרדרות בעיקר במניות הגדולות בסקטור (בעלות שווי שוק גדול) שעלולות ליפול בחדות. להערכתו של המנתח הטכני הידוע, התנודתיות במניות הבנקים צפויה לעלות בעיקר נוכח הדוחות הכספיים לרבעון הראשון שיפורסמו בקרוב.
הסקטור הפיננסי בוול סטריט הציג מתחילת השנה ביצועים לא טובים בהשוואה למדד המרכזי ה-S&P500 - כאשר המדד המרכזי עלה ב-1%, סקטור הפיננסים ירד ב-6% בתחילת השנה וכך כאשר המדד נגע ברמת השיא שלו מתחילת השנה, סקטור הפיננסים היה עם הפנים מטה.
באיזו מניית בנק טמון סיכון? גורדון מסמן בעיקר את מניית הבנק האמריקני הענק וולס פארגו. מניית הבנק היא בעלת השווי שוק הגדול ביותר בסקטור הפיננסי בוול סטריט ולהערכתו המניה מוכנה כרגע לירידה הגדולה הבאה שלה.
מניית הבנק האמריקני, שנסחרת היום במחיר של 47 דולר, איבדה כ-12% מאז חודש ינואר ועל פי גורדון יש למניה סיכוי לרדת נמוך יותר מהשפל שהציגה בחודש פברואר כשנפלה למחיר של 44 דולר.
על פי הניתוח הטכני של גורדון מניית וולס פארגו צפויה לרדת לפחות ב-4% לכ-46 דולר בשבועיים הקרובים.
הבנקים בעולם מתפקדים כרגע בסביבה עסקית בעייתית על רקע הריביות הנמוכות. כזכור, לפני כחודשיים התעוררה בבורסות הפאניקה סביב הבנק הגדול בגרמניה דויטשה בנק. החשש גבר על רקע הערכות לסכנת פשיטת רגל שמרחפת מעל הבנק. חדלות פירעון של הבנק האירופאי עלולה הייתה ליצור כדור שלג ולהעמיד בסכנה את כל המערכת הפיננסית באירופה ובכל העולם.