שתף קטע נבחר
 

עושים סדר: כלים ואביזרי מטבח

איזו מפה לפרוש על השולחן, איפה נמצא מפיות שוות וחגיגיות, באיזה סירים לבשל, איך נגיש את הקינוחים ואיך נטחן את החרוסת? מירי צל דונטי עושה לכם סדר

עם תחילת ההכנות לקראת הסדר והתהיות איך יראה השולחן השנה, עולים בי זיכרונות ונוסטלגיה לסדר המקסים בבית סבי וסבתי.

 

זו היתה מסורת שחזרה על עצמה שנה אחר שנה. במרכז החדר ניצב שולחן ארוך, ערוך לכ-30 איש, עליו הונחו תמיד אותם פריטים, מפה לבנה בוהקת ומעליה כלים כשרים לפסח שהוצאו מהבוידם, מעטפת בד רקומה ביד למצה שמורה, צלחת פסח וגולת הכותרת ספל מכסף בין מאה שנה מלא ביין אדום עד שפתו לאליהו הנביא. זאת תמונה שחוזרת אלי בכל פעם מחדש.

 

השנה ערכתי שני שולחנות לחג, האחד לסדר עצמו בעיצוב עכשווי, צעיר וטרנדי, עם כלים כפריים, כוסות שתייה בשקיפות ורדרדה ואביזרים עם נגיעות זהב, כולל הסכו"ם, ושולחן נוסף ל"אפטר סדר", בתם הארוחה וקריאת ההגדה שולחן אביבי ועליז לקינוחים, קפה ועוגה.

 

בנוסף, כמדי שנה לקראת הפסח, אספתי אביזרים רבים, התנסיתי ובדקתי היטב את טיבם. את המיוחדים האיכותיים כשבחלקם חידוש מעניין תמצאו בכתבה זו. פריטים מצוינים שישדרגו את המטבח ויהוו מתנה נהדרת למארחי הסדר.

 

שולחן ערוך לסדר

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)

השנה ערכתי שולחן סדר צעיר ורענן בסגנון כפרי עדין עם נגיעות זהב אופנתיות. על השולחן הסדר:

 

מה וכמה: ONTOP 300X150 מפת פשתן עם נקודות: 129.90 ש"ח.

איפה: ברשת "הום סנטר"

 

מה וכמה: דקנטר יין יפיפה מקריסטל מסלובניה, עשוי בעבודת יד Rogaska "רוגסקה": 899 ש"ח.

איפה: בחנויות נבחרות ובאתר: "עולם הבית"

 

מה וכמה: סכו"ם בציפוי זהב לשישה סועדים: 389 ש"ח. סט צלחות מוקה מנה ראשונה, עיקרית ומרק: 29.90-19.90 ש"ח

איפה: ברשת חנויות "נעמן"

 

מה וכמה: זר פרחים עם אגרטל "זר פור יו": 299 ש"ח

איפה: טלפון: 5444* ובאתר: "זר פור יו"

 

מה וכמה: פמוטי זהב: 64.90 ש"ח כ"א. מצקת זהב: 119.90 ש"ח

איפה: "בלומנגויל" ברשת ה"סוהו"

 

מה וכמה: כלי סירה ממתכת מוזהבת: 174 ש"ח. סט 6 חבקי מפיות: מחיר: 46 ש"ח. נרות בכלי פירמידה בריח וניל: 50 ש"ח כ"א.

איפה: "נובל קולקשיין" בחנויות מובחרות.

 

מה וכמה: צלחת סדר: 119 ש"ח. מגש למצות: 69 ש"ח. כלי לחרוסת: 59 ש"ח

איפה: באתר: "חצי כוס סוכר" ובחנויות כלי בית.

 

מה וכמה: כוסות יין sandy "סנדי": 24.90-29.90 ש"ח. מפיות בד: 79.90 ש"ח

איפה: ברשת "גולף אנד קו"

 

יינות על השולחן: ירדן רוזה וגמלא השמורה ויוניה שרדונה יקב רמת הגולן.

 

מצות אביב

 

שולחן ערוך ל"אפטר סדר"

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)

לקינוח אחרי הסדר שולחן "אפטר סדר" אביבי ועליז, נקי ממצות וכתמי יין, לקפה, תה, עוגות ושירי פסח מההגדה. על שולחן "אפטר סדר":

 

מה וכמה: מפה 260X160 (רוחבXאורך): 119 ש"ח

איפה: בחנויות נבחרות ובאתר: "עולם הבית"

 

מה וכמה: צלחת לעוגיות 3 קומות ROYAL PIP "רויאל פיפ": 455 ש"ח.

איפה: בחנויות אביזרי מטבח מובחרות

 

מה וכמה: מפצח אגוזים 29.90 ש"ח

איפה: באתר: "עולם הבית" ובחנויות נבחרות

צלחת לעוגיות 3 קומות ROYAL PIP "רויאל פיפ" (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
צלחת לעוגיות 3 קומות ROYAL PIP "רויאל פיפ"(צילום: דודו אזולאי)
 

מה וכמה: מפצח אגוזים בקערת פורצלן "כרמל" של נעמן: 109.90 ש"ח

איפה: ברשת ACE

 

מה וכמה: סט כלים "אדית" Edith, צלחות עוגה, מאגים לקפה, ספל עם תחתית, קעריות לקינוח:24.90-39.90 ש"ח. צלחת לעוגה זהב על רגל: 159.90 ש"ח

איפה: ברשת "גולף אנד קו"

 

מה וכמה: עוגת מוס שוקולד שכבות, עוגיות מקרון, כדורי שוקולד כשר לפסח של רשת קונדיטוריות "שני" (מחיר בהתאם להזמנה).

איפה: לפרטים והזמנות: 048403366

 

מה וכמה: זר פרחים "זר פור יו": 179 ש"ח

איפה: טלפון: 5444* ובאתר: "זר פור יו"

 

מה וכמה: אגרטל אוריגמי זהב: 249.90 ש"ח "בלומנגויל"

איפה: ברשת ה"סוהו"

 

מה וכמה: Novell collection נרות וניל בכלי זהב: 46 ש"ח.

איפה: "פלדינוקס" בחנויות אביזרי מטבח מובחרות.

 

מה וכמה: MYDRAP מפיות בד 20X20 ס"מ: 99 ש"ח לגליל של 20 מפיות

איפה: ב-ONE DESIGNראשל"צ, יריד המזרח ת"א ובאתר: "בראס"

 

סירי נחושת "הריטג'" Heritage "ארקוסטיל" וראנר "גולף אנד קו" 

בישול בסיר נחושת היא חוויה מיוחדת במינה, הבישול מדויק והתוצאה נפלאה. הסיבה: הנחושת ידועה כחומר מוליך חום שמתפזר באחידות ובמהירות על פני דפנות הסיר. כלומר, החום מתאזן מיד עם שינוי הטמפרטורה. אי לכך, צלייה, בישול קצר או ארוך מוצלח יותר.

 

מעבר להיותו היפה והמבריק בסירים, לסיר יתרונות נוספים: משקל נח, אינו קל ועל כן הוא מונח בבטחה על הכיריים, אך אינו כה כבד כך שניתן להרימו ביד אחת. בשל המראה האטרקטיבי הוא משמש גם להגשה. זהו הסיר המועדף על שפים וקיים במסעדות רבות הוא נחשק גם במטבח הפרטי. משמש לבישול, הגשה וקישוט.

 

סירי "הריטג'" משלבים שלש מתכות שמהוות שידוך אופטימלי: נחושת בחלק החיצוני, נירוסטה בחלק הפנימי, זאת כיוון שהנחושת מגיבה לאוכל ועלולה להיות מסוכנת ואילו הנירוסטה ידידותית למזון, ושכבת סנדוויץ' מאלומיניום, חומר שמסייע לפיזור החום. הסירים הקטנטנים משמשים לבישול, חמום והגשה אישית.

 

נחושת מתחמצנת ומשחירה באוויר מריחת הכלי בנוזל הניקוי "מג'יק סטיל" ושטיפתו במים יחזיר לו את הברק והיופי הטבעי. סירים מקסימים.

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)
 

מה וכמה: סיר 6 ליטר: 659 ש"ח. סירי מיני: 149-199 ש"ח. מג'יק סטיל לניקוי נחושת: 24.90 ש"ח.

איפה: ברשת ארקוסטיל קיטצ'ן

 

מה וכמה: ראנר עם עיטורי זהב: 159.90 ש"ח.

איפה: ברשת "גולף אנד קו"

 

מסחטת מיץ "ויטה ג'וסר" Vita Juicer, צנצנות שתיה וקנקן "שינזי" Shinzi Katoh

מכנים אותה "מסחטת ויטמינים". מסחטת "ויטה ג'וסר" בנויה בטכנולוגיה שממצה מהפרי והירק את המיץ עד הטיפה האחרונה כולל הוויטמינים.

 

המסחטה כוללת ארבע אופציות סחיטה שונות: מחית מפירות וירקות רכים ומבושלים (קולי), מיץ הדרים עם חתיכות פרי, מיץ הדרים חלק ומיצים מפירות וירקות קשים. מהירות הסחיטה אוטומטית בהתאם לסוג הסחיטה. היא זכתה בפרס עיצוב "Reddot award" ובחדשנות ויעילות תפעולית, "Best of the best”.

 

התלהבתי מקלות התפעול ומהביצועים. מעוצבת להפליא, מספר אביזרים מצומצם, פיה רחבה לחתיכות פרי גדולות, שקטה, חוסכת מקום, ידידותית למשתמש, קלה לניקוי, גם במדיח הכלים. ממליצה.

 

הקנקן וצנצנות השתייה מאוירים בידי "שינזי קאטו" אמן יפאני. בציוריו הנאיביים הוא שמעניק צבעוניות מקסימה וחיים לזכוכית, כשההשראה באה בעיקר מספורי ילדים קלאסיים. מתנה חמודה לילדים.

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)
 

מה וכמה: מסחטה: 2,290 ש"ח. קנקן: 119 ש"ח. צנצנת שתיה: 79 ש"ח. כוס פודינג:45 ש"ח

איפה: מסחטה ברשת "ביג אלקטריק". מוצרים נוספים: ב-Shoppu, אשתורי הפרחי 24 תל אביב ובאתר: Shoppu

 

קומקום זכוכית אינדוקציה "פטרה" Petra דגם 236007

לקומקום הזכוכית "פטרה" חידוש מעניין. החלק העליון מופרד מיחידת החימום כך שבנוסף לקומקום הוא גם כקנקן תה, פילטר אינטגלי מצורף. הקומקום פועל על אינדוקציה, ניתן לקבוע את טמפרטורת המים בין 70-100 מעלות, הוא מצויד בכפתור "שמירת חום" עד 30 דקות לפי הטמפרטורה שנבחרה. מתאים למדיח כלים, פעולה שמונעת אבנית.

 

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)
 

כמה: 699 ש"ח

איפה: בחנויות אביזרי החשמל וכלי הבית

 

מחבת גריל כפולה "הפיקול" Happycall

כשאני מכינה מצייה (מצבריי) בפסח היא תמיד מתפרקת כשאני הופכת אותה מצד לצד. המחבת של "הפיקול" עשה עבורי מהפך תרתי משמע. במקום להפוך את המצייה הפכתי את המחבת הכפולה וטיגנתי את המצייה בצדה השני.

 

הניסוי צלח גם בצליית סטייקים והמבורגרים. אותה מצייה טוגנה היטב מבחוץ ונותרה רכה ועסיסית בפנים. המחבת של "הפיקול" משמשת לטיגון דו צדדי אחיד ואיכותי, טבעת סיליקון מונעת זליגת נוזלים בזמן שהופכים הידיות ננעלות במגנט, היא עשויה יציקת אלומיניום בציפוי נון סטיק. למחבת 5 שנות אחריות.

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)
 

כמה: 650 ש"ח

איפה: בחנויות כלי בית מובחרות ובאתר: "כלי בית – מכסף"

 

מיקסר "קנווד" Kenwood Multione וסט לסלט "ארקוסטיל"

הקצפתי, לשתי, קצצתי, ופרסתי הכל באחד. ה-Multione הוא מיקסר חצי מקצועי במבנה צר וקומפקטי. הקערה מנירוסטה בנפח 4.3 ליטר, שלושה ווי לישה וכיסוי נגד התזה פלוס מעבד מזון עם דסקיות פלדת אל חלד לריסוק ופריסה ומסחטת מיץ הדרים.

 

אז אם אתם חוככים בדעתכם מיקסר או מעבד מזון? ההחלטה קלה, במיקסר הזה הכל כלול ובמחיר נח. המכשיר קיבל פרס עיצוב "Reddot" לשנת 2015.

 

קערת הסלט מפורצלן "ארקוסטיל" כוללת כפות עץ. את הגזר בסלט (בצילום) גיררתי בדסקית מעבד המזון.

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)
 

מה וכמה: מיקסר: 1290 ש"ח. קערה וכפות לסלט: 145 ש"ח

איפה: מיקסר בחנויות אביזרי מטבח. קערה וכפות ברשת ארקוסטיל קיטצ'ן

 

סיר אורז ואידוי אוטומטי SR-W18FGS "פנסוניק" Panasonic 

הכנסתי לסיר אורז מים ומעט מלח והפעלתי, בגמר הבישול הסיר עבר אוטומטית למצב שמירת חום (עד 5 שעות) פשוט תענוג. הסיר החשמלי של "פנסוניק" משמש גם כסיר אידוי לירקות, דגים ודים סם. מוזגים מים לתוך הסיר מניחים מעליו את סלסלת האידוי עם הירקות ומפעילים.

 

סיר אלומיניום בציפוי נון סטיק, נפח 1.8 ליטר, כולל סלסלת. מכשיר מעולה קל ונח לתפעול.

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)
 

כמה: 249 ש"ח

איפה: בחנויות אביזרי החשמל

 

מוט בלנדר "מורפי ריצ'ארד" Morphy richards דגם Total control 

מוט בלנדר הוא אחד האביזרים הכי שימושיים במטבח. במטבח קטן הוא תחליף למיקסר, בלנדר ומעבד מזון.

 

לזה של "מורפי ריצ'ארד" חידוש, אביזר למעיכת תפוחי אדמה ושאר ירקות מבושלים. כמו כן, האביזר לריסוק רחב מהרגיל, עשוי בטכנולוגיה נגד התזה ומיועד גם לריסוק קרח. הערכה מכילה כלי לפסטו ומיונז ומקציף. ידית האחיזה ארגונומית נוחה ורכה, מצופה בחומר נגד החלקה, 8 מהירויות כולל טורבו, ניתן לשנות את המהירות בלחיצת כפתור. מנוע 650 ואט.

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)
 

כמה: 449 ש"ח

איפה: בחנויות אביזרי חשמל.

 

צפו בשף חיים כהן מכין מרק לשולחן הסדר:

צילום: ירון ברנר

צילום: ירון ברנר

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

מטחנת מלח פלפל חשמלית "פרינסס" Princess, מרסס לשמן וחומץ "גרטו" Grature, קנקן שמן זית "אוליפאק" Olipac, מטחנת מלח ופלפל "גולף אנד קו", ומגבות מטבח וכפפה "ONTOP"

כדי שהסלט לא יהיה תפל יש לתבלו. מלח ופלפל שמן וחומץ הם הבסיס. להלן מספר אביזרים לתיבול ומגבות מטבח וכפפה. כל אלה יכולים להוות מתנה יפה לחג.

 

מטחנת מלח/ פלפל קרמית, חשמלית משולבת "פרינסס" ניתן לשנות את עובי הטחינה. לקנקן השמן "אוליפאק" פטנט מדליק, הוא בנוי עם כלי קיבול תחת הפיה שאוסף את טיפות השמן שנזלו תוך כדי מזיגה ומחזירן לקנקן. פלפל שלם ומלח גבישי ורוד מהימליה (אחד המלחים הטרנדיים) במטחנה. מרסס שמן/ חומץ "גרטואה" מאפשר ריסוס שמן וחומץ יחדיו.

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)

מה וכמה: מטחנת פלפל מלח "פרינסס": 199 ש"ח

איפה: בחנויות חשמל וכלי בית ובאתר :טרגט אלקטריק"

 

מה וכמה:  מגבות מטבח "אונטופ": 39.90 ש"ח. כפפה:19.90 ש"ח

איפה: ברשת "הום סנטר"

 

מה וכמה: מלח הימלאיה ופלפל שלם במטחנה: 44.90 ש"ח כל אחת

איפה: ברשת "גולף אנד קו"

 

מה וכמה: מרסס שמן/ חומץ: 99 ש"ח. כלי לשמן: 139 ש"ח

איפה: באתר: "עולם הבית"

 

מארז bake it easy לאפיית פונדנט שוקולד של "שף בוקס" ומפה "הום סנטר"

לקינוח טעים וכשר הכנתי פונדנט שוקולד בלגי קלות רבה והגשתי בצנצנות בהן הוא נאפה. ההתפעלות מהפרזנטציה והטעם הייתה חוויה בפני עצמה. "שף בוקס" הסטארטאפ הקולינרי הפתיע אותי שוב. הפעם בערכה חדשה (כשרה לפסח) להכנה קלה והגשת קינוח נפלא ואווירי.

 

בערכה שש צנצנות זכוכית עם סגירת וואקום של המותג היוקרתי weck שמותאמות לאפייה בחום של 220 מעלות, חומרי גלם מדוייקים להכנת שש מנות פונדנט וחוברת מתכונים להכנת קינוחים נוספים בצנצנות.

 

חשוב לציין של"שף בוקס" מסר חברתי, כל המוצרים מיוצרים ע"י אנשים בעלי מוגבלויות כמהלך שיקומי ועל ידי קבוצת קשישים מעמותת מטב שמקדמת העצמה אישית לגיל הזהב. מתנה נהדרת למארחי הסדר.

 

הפונדט מונח על מפה של "הום סנטר" מבד דוחה כתמים 4X1.5 מטר

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)
  

מה וכמה: מארז: 169 ש"ח

איפה: באתר "שף בוקס" www.chefbox.co.il ובפייסבוק: chef box – bake it easy.

 

מה וכמה: מפה: 119 ש"ח

איפה: ברשת "הום סנטר"

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דודו אזולאי
כך תגישו עוגיות כשרות לפסח לשולחן החג
צילום: דודו אזולאי
מומלצים