שתף קטע נבחר
 

צוק איתן על המסך: "יותר מאלף מילים"

פרויקט 'יותר מאלף מילים' במסגרתו מצלמים תושבי עוטף עזה סרטים על חייהם יגיע מחר לשיא פעילותו במסגרת ועידת הנגב השביעית בירוחם שתתקיים מחר במעמד הנשיא רבלין ורוה"מ נתניהו. הפרויקט הוא חלק מהתכנית הממשלתית להעצמת יישובי הדרום בעקבות מבצע צוק איתן

בשיתוף ועידת הנגב

 

פרויקט 'יותר מאלף מילים' במסגרתו מצלמים תושבי עוטף עזה סרטים על חייהם יגיע מחר לשיא פעילותו. במסגרת ועידת הנגב השביעית בירוחם שיתקיים מחר (12.4) במעמד הנשיא ורוה"מ הוצג פרויקט 'יותר מאלף מילים' שמתבצע ביוזמת המשרד לפיתוח הנגב והגליל וכחלק מהתכנית הממשלתית להעצמת יישובי הדרום בעקבות מבצע צוק איתן. במסגרתו תושבי עוטף עזה משחקים ומצלמים סרטים עלילתיים על חייהם בעקבות מבצע צוק איתן.

 

'יותר מאלף מילים'

במסגרת הפרויקט פועלים ברחבי יישובי עוטף עזה 14 קבוצות של ילדים, בני נוער, מבוגרים, קשישים, מטפלים ואף אנשי צוותי החירום ביישובים, שהיו הראשונים להגיע לזירות נפילות המרגמות, במהלך המבצע ובכלל, ויוצרים סרטים המבוססים על זיכרונותיהם מהמציאות הביטחונית בדרום בשנים האחרונות, מציאות של חוסר ביטחון, אזעקות ופצצות. בין הקבוצות הפועלות במסגרת המיזם המופעל ע"י עמותת 'להב', בשיתוף הקואליציה הישראלית לטראומה ומשרד התרבות והספורט, גם בני הנוער של היישוב עלומים, ילדי מועדונית רווחה מהיישוב שדרות ואזרחים ותיקים מעין השלושה, שבשבוע שעבר התרחש אחד מהמפגשים שלהם.

 

מטרת המיזם, 'יותר מאלף מילים' שמו, הינה לעבד את החוויות אותם עברו תושבי היישובים במהלך מבצע צוק איתן, חיזוק המשתתפים ויצירת מוקד עניין חדש בחייהם. המפגשים השבועיים, שמגיעים בימים אלו לשיאם, כוללים סדנאות דרמה ופסיכודרמה ובסופו של דבר מובילים ליצירת סרט עלילתי קצר על בסיס החוויות של משתתפי הקבוצות השונות שיוקרן באירוע חגיגי. הסרט גם ישמש עובדים סוציאליים ואנשי חינוך העוסקים בהתמודדות עם פוסט טראומה, חיים במצב לחימה וחזרה לשגרה. חלק מהסרטים כבר הוקרנו באירועים חגיגיים בסינמטק בת"א ובשדרות וצפויים להיות משולמים בחודשים הקרובים.

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

"האתגר של מדינת ישראל: צמצום הפערים בין הפריפריה למרכז"

חלק מהסרטים יוקרנו במסגרת ועידת הנגב השביעית שתתקיים מחר (12.4) בירוחם במעמד הנשיא, רוה"מ, יו"ר האופוזיציה והשר אריה דרעי. השר לפיתוח הנגב והגליל ושר הפנים אריה דרעי העומד בראש הוועידה, אומר כי הפרויקט הינו חלק ממערך סיוע נרחב אותו מפעיל המשרד ביישובי הדרום מאז מבצע צוק איתן בתחומים שונים ובעיקר בתחום ההתיישבות, כאשר חלק מהסיוע הוא חיזוק והעצמת הקהילה והתושבים.

 

"האתגר החברתי הגדול ביותר העומד כיום בפני מדינת ישראל, הינו צמצום הפערים הכלכליים והגיאוגרפיים בין הפריפריה למרכז. אין ספק, שבשנים האחרונות החלה מדינת ישראל להבין שאם לא נגבר במערכה זו, נאבד את צביוננו", הוסיף השר דרעי. "אנו, במשרד לפיתוח הפריפריה, הנגב והגליל, עושים רבות בכדי להביא את הנגב למרכז דעת הקהל ולממש את החזון של צמצום הפערים והגברת השוויון בין כלל חלקי מדינת ישראל".

 

לדבריו, מעבר בסיסי צה"ל דרומה קורם עור וגידים ואנחנו מובילים את ההיערכות בפן האזרחי לקליטת מחנות צה"ל. "מדובר על העצמת ופיתוח הנגב בתחומי החינוך, התחבורה, הבריאות הפנאי ועוד. כל זאת נעשה מתוך דאגה ממשית שהמעבר לא יפסח על האזור וכי הנגב ייהנה ויהיה ערוך למיצוי פירותיו", הבהיר דרעי.

 

"בתוך כך, אנחנו מניעים תהליך משותף של רשויות מקומיות בנגב, משרדי ממשלה, עמותות ומגזר עסקי, לטובת מיצוי ההזדמנות האזוריות שבמעבר צה"ל לנגב. מעבר הבסיסים דרומה יוביל למעבר של עשרות אלפי אנשי צבא לדרום, יוסיף אלפי מקומות עבודה ויוביל לפיתוח ושדרוג התשתיות בנגב. בתחום הדיור, העברנו מספר החלטות משמעותיות, אשר יאפשרו לתושבים רבים לעבור ולהתגורר בנגב. סיוע בשכר דירה, שיפוץ מבני ציבור נטושים למגורים, אישור חוות בודדים וסיוע לגרעיני התיישבות הם רק חלק מהצעדים שנועדו להגשים את החזון של הבאת מאות אלפי אנשים לנגב בשנים הקרובות. בנוסף, הבאנו לשדרוג בתי חולים ושיפור מערכת הבריאות, הקמנו מאות כיתות חכמות והבאנו לצמצום פערים משמעותי גם בתחומי התחבורה, התרבות והפנאי".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים