סודות הקבב הבריא
הוא יכול להיות מזין ובריא, למרות כל יחסי הציבור להם זכה במהלך השנים - כך תהפכו את הקבב לאורח רצוי בצלחת שלכם ושל הילדים ותיהנו גם מוויטמינים ומינרלים שהגוף זקוק להם
בשיתוף "טיבון ויל"
במהלך השנים זכה הקבב למוניטין בעייתי בקרב שוחרי הבריאות שמקפידים על התזונה הנכונה, כנראה בשל כמויות השומן שהיו מוסיפים לו. הפעם החלטנו שלא ללכת שבי אחר הקביעות הנחרצות, ויצאנו לבדוק האם ישנה דרך להפוך את הקבב לבריא, מזין ועשיר בחומרים חיוניים, על מנת שנוכל להמשיך ליהנות ממנו ללא נקיפות מצפון. בדרך גם גילינו כיצד הופכים אותו למאכל חובה בתפריט הילדים.
לבשר האדום ישנם לא מעט ערכים תזונתיים חיוביים וצריכתו חשובה לגוף האדם, מכיוון שהוא מהווה מקור מצוין לחלבון המלא והאיכותי, כלומר לכל 9 חומצות האמינו החיוניות לנו.
אם בוחרים בנתחי בשר רזים כמו סינטה, כתף, שייטל או פילה, ולא מוסיפים לתערובת הקבב שומן, אפשר ליהנות מקבב דל כולסטרול שיספק לנו מנה גדושה של ויטמין B12 וברזל הנחוצים במיוחד לילדים, לאנשים מבוגרים ולמי שסובל מאנמיה.
על מנת לשמור על עושרו התזונתי של הבשר, מומלצת אפיית הקבבים בתנור או טיגון במחבת גריל חשמלית.
מקבבים את הבריאות
גם תיבול יכול לשמש לחיזוק המערכות הפיזיולוגיות שלנו במידה והוא ממקור טבעי. אם, למשל, תתבלו את הקבב בפפריקה, הוא יספק לגוף שלכם את נוגדי החמצון החשובים לפעילות תקינה של כל המערכות החיוניות וגם יתרום לחיזוק המערכת החיסונית.גם כורכום הוא תבלין מאוד בריא, מכיוון שמדובר על חומר אנטי דלקתי מצוין, ויש המכנים אותו בשל כך ״האנטיביוטיקה של הטבע״.
כמו כן, השילוב בין כמון, פלפל שחור וכורכום נחשב לבריא במיוחד מכיוון ששלושת התבלינים הללו יחד משפרים את רמת הספיגה של הוויטמינים והמינרלים שהם מכילים.
דרך נוספת להפוך את הקבב לבריא ומזין היא באמצעות שילוב הירקות. תוספת של בצל, סלרי, כוסברה ופטרוזיליה יהפכו את קציצת הבשר לפצצת בריאות. מכיוון שהמרקמים והטעמים של הבשר האדום יכולים גם בקלות להכיל תוספות בריאות כמו קישואים, עגבניות ושאר הירקות, הוא יכול לשמש בידי ההורים פתרון נוסף להוספת ירקות בריאים לתפריט הילדים. אגב, תוספת של צנוברים לתערובת הבשר תספק מקפצת בריאות נוספת לקבב הודות לתוספת הוויטמינים והמינרלים.
לסיכום, על אף מה שחשבנו על קציצת הבשר האהובה, אם אתם ובוחרים בבשר הנכון, מתבלים את התערובת עם התבלינים שציינו, וצולים את הקציצות על מחבת גריל או בתנור אפייה, הרי שהיא יכולה להפוך למאכל בריא וטעים שמכיל סידן, ברזל, ויטמינים, חומצות אמינו וגם את השומנים החיוניים.
הטיפים באדיבות איריס אינגבר פסקין , דיאטנית קלינית מוסמכת, מנחת קבוצות דיאטה למבוגרים ונוער, מומחית להרזיה ומרצה לתזונה