הדרך אל הצ'יפס המושלם
אחרי שנים של חיפושים, סוף סוף גילה השף ארז קומרובסקי את הפיש אנד צ'יפס הכי טוב שהוא אכל בחיים, במסעדת "מיוז" בצפון הארץ
פיש&צ'יפס
המרכיבים (ל-5 מנות):
1 ק"ג פילה קוד טרי
2 ק"ג תפו"א גדול אדום (מסוג דזירה)
לבלילה לדג -
100 גר' קמח אורז
100 גר' קמח לבן
10 גר' קורנפלור
קורט מלח
140 גר' וודקה
100 גר' מים
5 גר' סירופ מאלט (בירה שחורה מצומצמת)
- מכינים את תפוחי האדמה: מקלפים וחותכים את התפו"א לצ'יפסים גדולים (1*9 ס"מ) שווים.
- מבשלים את הצ'יפס בסיר מלא מים רותחים עם מלח במשך 8 דקות, עד לריכוך קל. מקררים את הצ'יפס ומכניסים להקפאה.
- חולטים את הצ'יפס בשמן עמוק בטמפ' של 132 מעלות למשך 7 דקות.
- מטגנים את הצ'יפס בטמפ' של 174 מעלות עד להזהבה ופריכות.
- מכינים את הדג: חותכים את הדג לפיסות גדולות (כמו הצ'יפס).
- מכינים בלילה: מערבבים בקערה את כל מרכיבי הבלילה.
- טובלים את הדג בבלילה, ומטגנים בשמן עמוק כ- 4 דק' עד להזהבה.
פיש&צ'יפס בסגנון ספרדי
המרכיבים (ל-4 מנות):
1 ק"ג פורל גדול מהדן
1.5 ק"ג תפו"א
אופן ההכנה:
- הכנת תפוחי האדמה: חותכים את תפוחי האדמה למשולשים, וממשיכים בישול ב- 3 שלבים כמו במתכון הקודם.
- לאחר השלב השלישי מתבלים בפפריקה מעושנת, מלח, פטרוזיליה קצוצה וקליפת לימון מגוררת.
- הכנת הדג: פורסים את הפילה לחתיכות גדולות.
- מקמחים היטב, טובלים בביצה טרופה, ומטגנים בשמן עמוק.
- מגישים עם פרוסת לימון.
פיש&צ'יפס ירקות
המרכיבים (ל-4 מנות):
1 ק"ג פורל גדול מהדן
2 ראשי סלרי גדולים
2 בטטות
2 סלקים גדולים
10 ארטישוק ירושלמי
בלילה לדג:
100 גר' קמח תפו"א
100 גר' קמח לבן
קורט מלח
2 חלבונים טרופים
260 מ"ל בירת אייל
2 גר' שמרים יבשים
אופן ההכנה:
- הכנת הצ'יפס: פורסים כל ירק בנפרד לפרוסות דקיקות ומניחים פרוס על נייר מגבת שעה במקרר לייבוש (למעט הארטישוק הירושלמי).
- את הארטישוק הירושלמי מניחים במי קרח לחצי שעה ומעבירים לייבוש על נייר מגבת.
- מטגנים כל ירק בנפרד עד שהירק מפסיק להוציא בועות (מים): שורש סלרי כ-4 דקות, בטטה כ-3 דקות, סלק כ-5 דקות, ארטישוק ירושלמי כ-2 דקות.
- הכנת הדג: פורסים את הפילה לחתיכות גדולות, וטובלים בבלילה המורכבת מ-100 גר' קמח תפו"א, 100 גר' קמח לבן, קורט מלח.
- מקציפים את החלבונים ומוסיפים את כל השאר (260 מ"ל בירת אייל, 2 גר' שמרים יבשים). מערבבים לתערובת אחידה
- טובלים את הדג בבלילה ומטגנים בשמן עמוק עד להזהבה.
- מומלץ להגיש עם טחינה ירוקה ופרוסת לימון.
פורסם לראשונה 07/05/2016 02:07
ארז קומרובסקי מוצא את הצ'יפס המושלם
צילום: אביהו שפירא
מומלצים