שתף קטע נבחר

צפו: מכירת חיסול במשרדי ענבל אור בת"א

עשרות סקרנים וסוחרים הגיעו למשרדי קבוצת אור סיטי במגדלי עזריאלי, כדי לבחון את הציוד העומד למכירה בשווי 100 אלף שקל. אור לא הייתה נוכחת, אך תמונות הענק שלה עדיין תלויות על הקירות. לטענת המפרקים, כבר הוגשו הצעות לרכישה. במקביל פנתה אור לביהמ"ש בדרישה לעצור את המכירה

מכירת הציוד של המשרדים היוקרתיים של יזמית הנדל"ן ענבל אור יצאה היום (ג') לדרך: השווי המוערך של תכולת משרדי קבוצת אור סיטי הוא כ-100 אלף שקל. רוב הסכום הוא עבור ציוד המחשוב, מסכי הפלזמה ומכשירי החשמל. יתר התשלום מכסה את ריהוט המשרד וגופי התאורה. פריט מעניין נוסף הוא מכונה לספירת כסף מזומן. התכולה תימכר כמקשה אחת, ולא כפריטים בודדים, למרבה במחיר.

 

 

בשעות הבוקר פקדו עשרות אנשים את משרדיה היוקרתיים של אור, הממוקמים בקומה ה-21 במגדלי עזריאלי בתל-אביב. רוב הנוכחים היו אנשי תקשורת, סקרנים שבאו לראות את האימפריה בנפילתה, וסוחרים שקיוו לרכוש פריטים בודדים, והתאכזבו לגלות שניתן לרכוש את כל התכולה בלבד.

 

כותרות אחרונות על ענבל אור בערוץ הנדל"ן :

אור מבקשת לשמור על הריינג' רובר: "חד הורית"

"להגביל את דמי הרצינות בקבוצות רכישה"

שלב המרצ'נדייז: הציוד של אור סיטי יימכר לציבור

רוכשים נגד אור: אל תהפכו אותנו לבני ערובה

 

אור לא הייתה נוכחת במקום, אבל תמונות הענק שלה עדיין תלויות על גבי קירות רבים במשרד. בימים הקרובים תימכר כל התכולה. המשרד, ששטחו מעל 500 מ"ר ועלות השכירות שלו היא כ-80 אלף שקל בחודש, יפונה. "הוחלט לפנות את המשרדים לצורך חיסכון מיידי בהוצאות", אומר עו"ד יואב בן-פורת ממשרד המפרק הזמני. "המעבר יהיה למשרד שעלות השכירות החודשית שלו היא כמה אלפי שקלים. כל הכספים שיתקבלו ממכירת תכולת הציוד יועברו לקופת המפרק".

 

המשרדים פתוחים למציעים גם מחר בין השעות 10:00-13:00, ועד יום ראשון ניתן יהיה להציע הצעות. על מנת להגיש הצעה נדרשה הפקדת דמי התחייבות בסך של 10,000 שקלים.

תמונה של ענבל אור במשרדי החברה (צילום: אבי חי) (צילום: אבי חי)
תמונה של ענבל אור במשרדי החברה(צילום: אבי חי)
 

"כבר הוגשו הבוקר כמה הצעות", אומר עו"ד יואב רז ממשרד המפרק הזמני, "אך, ביחס לכמות המבקרים, רק 20% מבחינתנו הם סוחרים שאכן באו במטרה לרכוש את התכולה. יש התעניינות גדולה במיוחד במכירה הזו, ביחס להליכי כינוס נכסים שאנו עורכים, ככל הנראה בגלל הסיקור התקשורתי המסיבי של הפרשה".

 

מדוע הוחלט על מכירת הציוד כמקשה אחת?

 

עו"ד בן-פורת: "מהניסיון שלנו, יש הבדלים זעומים בשווי הכולל של הסכום שמתקבל עבור מכירה כוללת בהשוואה למכירת פריטים בודדים, והעדפנו משיקולי נוחות לנהל את המכירה בצורה כזו".

 

ומה לגבי חפציהם האישיים של העובדים שפוטרו ופינו את המשרדים?

 

עו"ד רז: "ניתנה לעובדים ולבעלת השליטה בחברה אפשרות לקחת את חפציהם האישיים, וחלקם אכן הגיעו לעשות זאת".

 

בינתיים: אור רוצה לעצור את המכירה

בתוך כך, פנתה אור בשעות האחרונות לבית המשפט המחוזי בתל-אביב, בדרישה לעצור באופן מיידי את המכירה. "נודע לה על המכירה רק מהתקשורת ויש בהליך חפוז זה דווקא כדי לפגוע בקופת הפירוק", כתב בא כוחה בבקשה, עו"ד שלמה טופז.

 

היום פנה טופז לבית המשפט בבקשה לעצור את המכירה, וציין בבקשה כי אף שהמפרק הזמני לקבוצה, עו"ד איתן ארז, ביקש וקיבל אישור למכור את הציוד שבמשרדיה - הבקשה הזו כלל לא הומצאה לה. "דבר מימוש הנכסים", כך נכתב, "נודע רק מהתקשורת ומכך שהמפרק הזמני פועל כרגע למכירה פומבית".

 

אור ציינה בפני בית המשפט כי במסגרת סמכויותיו של המפרק הזמני, עליו לתפוס ולנהל את נכסי החברה כשבמקביל הוצא צו האוסר על כל שינוי בנכסי החברות בקבוצה. "דהיינו", כך כתב בא כוחה, "המתווה שעמד למול עיני בית המשפט הוא המתווה, לפיו, לא ימומשו נכסים, בטרם תהה בפניו התמונה כולה בהתאם לדו"ח (שצפוי להגיש בקרוב המפרק - זש"ל) ובאופן שיאיר את המשך דרכו של הליך הפירוק".

 

בהכנת הידיעה השתתפה זוהר שחר לוי, כלכליסט

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אבי חי
תמונה של ענבל אור
צילום: אבי חי
מומלצים