שתף קטע נבחר
 

כך תרמה העלייה הצרפתית לקולינריה בארץ

הצרפתים באים: יותר ויותר צרפתים פותחים לאחרונה בתי קפה, מעדניות ומסעדות ברחבי הארץ. לפניכם כמה מהתרומות הקולינריות שהביאה איתה העלייה מצרפת לסצנת האוכל בישראל

הם הביאו את המבטא המתגלגל, תרמו להבנה כי את הקינוחים ואת המאפים המושחתים ביותר נמצא רק במקומות שיודעים להגות את המילה "פטיסרי", ולרוב לצד המגמה החדשה שמביאים איתם העולים מצרפת, תמצאו במקומות שלהם גם לא מעט שיק. קבלו רשימה של כמה מהתרומות הקולינריות של העולים מצרפת.

 

Pâtisserie JB פטיסרי בוטיק‏

שנה אחרי שג׳וליאן וג׳ארום בונפנט עלו לארץ מברטן, הם החליטו לפתוח קונדיטוריה משלהם ולעסוק באפייה. במאפייה שלהם הם מייצרים הכול לפי המתכונים הצרפתיים הקלאסיים על בסיס חמאה, ובימי שישי יש גם מבחר של עוגות פרווה לקהל הלקוחות שומרי הכשרות. מוצרי הדגל של הפטיסרי הם מרשמלו מיוחדים, עוגות עם חמאה מלוחה ובריוש איטלקי מיוחד.

 

כשרות: יש

 

איפה: סמילנסקי 10 נתניה, 09-8800424

 

הפיצה הירושלמית

לפני שעלה לארץ אוליבייה בנאדיבה היה בעלים של פיצרייה מצליחה בפריז. עם עלייתו ארצה החליט להמשיך עם מה שהוא יודע לעשות הכי טוב וכך נולדה לה הפיצה הירושלמית אותה מנהלת אשתו סופי.

  

מעבר לפיצות (מגש L עם תוספת ושתיה - 55 ש"ח, מגש XL עם שתיה - 55 ש"ח, 2 מגשי L - 70 ש"ח) מגישים פה גם סלטים, כריכים, פוקצ׳ות, פסטות, מאפים ואפילו שקשוקה איטלקית (25 ש"ח).

 

כשרות: יש

 

איפה: רוטשילד 112 ראשון לציון, 03-950-6840

 

פסטל

את הקונדיטוריה הכשרה למהדרין פסטל פתחו לפני עשר שנים שתי משפחות שעלו מצרפת - בן הרוש ומשש. כל המוצרים שמיוצרים במקום הם פרווה, כאשר מוצר הדגל הם מגשי אירוח מרהיבים של פטיפורים מתוקים או חטיפים מלוחים. מלבד מגשי האירוח מכינים בפסטל גם עוגות חתונה צרפתיות מהודרות וגם את קינוחי הפטיסרי המפורסמים.

 

כשרות: יש (למהדרין)

 

איפה: הכישור 15 אשקלון, 08-6755058 

 

La lyonnaise

לה ליונזה היא רשת קונדיטוריות באשדוד עם תפריט מתוקים צרפתיים כמו מילפיי ואקלייר, וגם קינוחים שאינם מתהדרים בזהות צרפתית מובהקת כמו סברינה, עוגת גבינה ושטרודל תפוחים.

 

בויטרינה שממוקמת במרכז בית הקפה ניצבים מדי בוקר קינוחים ומאפים עשירים בחמאה, ובגזרת האוכל אפשר לזלול גם מאכלים האופיניים לבתי הקפה הישראלים: כריכים, סלטים, קישים, ארוחות בוקר ופסטות.

 

אם אתם מחפשים משהו קצת יותר ייחודי, מצפות לכם כאן מנות כמו סיגרים ממולאים בגבינה (32 ש"ח), בוריק פילו (27 ש"ח), והמבורגר פיטריות טריות, אגוזים וגבינת פרמזן (41 ש"ח). את הרשת פתחו יניב טל ושמשון איטח, ולה שלושה סניפים. הסניף שבמתחם סטאר סנטר שייך לזכיינים אשר הצטרפו לרשת לפני שנה.

 

כשרות: יש

 

איפה: ז'בוטינסקי 47 מתחם סטאר סנטר, אשדוד, 08-8566767

 

לחם וחברים

זהו בולונז'רי-פטיסרי אלגנטי שנפתח לפני כחצי שנה על ידי זוג עולים מצרפת, ארי בן הרוש ואיזבל אזולאי, ואליהם הצטרף אופה הלחם פרנק דהן על מנת להביא את מורשת הלחם הצרפתי האמיתית. ההצלחה לא איחרה לבוא ולפני כשבוע נפתח הסניף השני של לחם וחברים ברעננה, ובקרוב יפתח הסניף השלישי ברחוב דיזינגוף בתל אביב.

 

במקום נאפים לחמי מחמצת בשיטות ישנות ובגט (10 ש"ח), שבזמן הקצר שהמקום קיים כבר צבר קהל מעריצים רב. יש כאן גם מחלקת קונדיטוריה שבה אפשר לקנות מאפים צרפתיים הביתה או להזמינם לאכול במקום. מלבד הלחם והמאפים המצוינים מגישים בלחם וחברים גם מנות הדגל הביסטואיות כמו פטריות ביין ופרמזן וגם מנות שמתאימות לאורך כל שעות היום, כמו כריכים (25-29 ש"ח) וסלטים (40-49 ש"ח).

 

בנוסף לכך יש גם מנות בוקר מושקעות ובערב אפשר לנשנש כאן גבינות לצד כוס יין, במילים אחרות, יש במקום הזה את כל מה שהצרפתים אוהבים ואת כל מה שגורם לנו לאהוב את הצרפתים.

 

כשרות: יש

 

איפה: בוגרשוב 27 (פינת חובבי ציון), תל אביב, 03-5256611; דיזינגוף 302, תל אביב;

בן גוריון 5, רעננה

 

יוגורט קיטשן

הרעיון לפתוח מקום שכל המנות בו יהיו מבוססות על יוגורט, עלה במוחן של האחיות ונסה וסטפני מויאל, שעלו מצרפת. על מנת לגבש את הרעיון ולהוציאו אל הפועל הן פנו לשף שאול בן אדרת, ויחד איתו השלימו את חיבור הקונספט למטבח המקומי.

 (צילום: בן יוסטור) (צילום: בן יוסטור)
(צילום: בן יוסטור)

החיבור הזה יצר מנות כמו יוגורט מלוח עם מלפפונים, נענע, שקדים, שום קונפי, קליפת לימון מגוררת, זרעי שומר מקורמלים, ושמן זית (23 ש"ח), יוגורט מלוח עם אבוקדו קראנץ', פלפלים צבעוניים, זיתים שחורים, חלפיניו, צנונית, שברי קרקרים וצ'ילי (23 ש"ח) ויוגורט מלוח וסלמון מעושן (26 ש"ח).

 

יש ביוגורט קיטשן גם מבחר מנות מתוקות כמו יוגורט פבלובה למשל (20-24 ש"ח), יוגורט פירות יער ובלסמי (20-24 ש״ח) ויוגורט טירמיסו אספרסו (20-24 ש"ח). היוגורט עצמו, אגב, מיוצר במקום.

 

כשרות: יש

 

איפה: רוטשילד 8 תל אביב 03-5176246

 

צפו בשף הצרפתי לורן טרושן, בעל 2 כוכבי מישלן, טועם גבינות ישראליות בעת ביקורו בתל אביב: 

צילום: אסף מגל, עריכה: אסף אושי

צילום: אסף מגל, עריכה: אסף אושי

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

פר דרייר

בית קפה ביום ובר יין בשעות הערב, שבו פועלת גם מעדניית בוטיק. העיצוב המיוחד עם התקרות הגבוהות, החלוקה לאזורי ישיבה שונים וגינה של 400 מטר מעניקים לכל פינה במקום הזה אווירה שונה לאורך שעות היום.

 

המקום נפתח על ידי דוד אבוקיה, יהודי צרפתי שעשה עליה חוזרת ארצה ב-2007. לאחר 6 שנות פעילות בחצר הנסתרת בקינג ג׳ורג׳, דוד החליט להעביר את הבייבי שלו למתחם נגה לחלל הנוכחי.

 

מהמטבח המאובזר שפועל במקום יוצאות מנות של אוכל טעים פשוט, ובחדר היין הענק של פר דרייר מאוחסנים כ-100 סוגי יינות מכל קצוות תבל.

 

כשרות: אין

 

איפה: , בת עמי 7, מתחם נגה, יפו, 03-6292111

 (צילום: ovlac) (צילום: ovlac)
(צילום: ovlac)

לימה ניפו

זוהי אחת המסעדות המסקרנות שנפתחו כאן בסוף שנת 2015 ויש לכך שתי סיבות. הראשונה קשורה למטבח הניקיי היפני-פרואני שמגישים בה (מטבח שזכה להיכרות עולמית בזכות רשת מסעדות Nobo ושלא הייתה לו עד היום נציגות בישראל).

 

הסיבה השניה קשורה למי שעומד מאחורי פתיחת המקום - יורם פרץ בן 30 הוא יהודי ממוצא צרפתי, שעלה לישראל לפני כשנה וחצי לאחר שעבד ברשת Nobo, הסתובב בעולם, והחליט להפוך את תל אביב לביתו; ועמיתו כריס גולדינג, שף בריטי שזכה בפרס Tatler לשף הצעיר, ועבד בכמה מהמוסדות הקולינאריים המכוכבים בכוכבי המישלן והמוכרים בעולם כולו.

 

לימה ניפו בעלת העיצוב הדרמטי, ממוקמת סמוך לשוק הפשפשים. בתפריט שלה תמצאו הרבה מנות המבוססות על דגים טריים, סלטים ומנות חמות כמו קוד שחור במיסו של טוסטדה (160 ש"ח) וברווז צלוי עם פונזו מנדרינות (95 ש"ח).

 

כשרות: אין

 

איפה: רבי תנחום 6, תל אביב-יפו, 03-5734404

 (צילום: שי אוחיון ונטלי לוי) (צילום: שי אוחיון ונטלי לוי)
(צילום: שי אוחיון ונטלי לוי)

בייגל מרקט

מעדניית בייגלה שנפתחה לאחרונה בפינת הרחובות אלנבי ויהודה הלוי שייכת לבני הזוג זיתון שאזרו אומץ לא רק לפתוח מקום חדש דווקא בלב האזור שבו מבוצעות העבודות של הרכבת הכלה, אלא גם להביא את הקונספט הנועז ביותר לתל אביב, לפיו המקום נסגר כשנגמרים הבייגלה.

 

מדי בוקר אופה הזוג בייגלה אמריקאים טריים עם מלח, שום, דגנים, פרג, שומשום או בצל ובפני הלקוחות מוצעות מקבץ אפשרויות למילוי כמו למשל גבינת ברי עם אגוזים, קונפי בצל, חמוציות וחסה (26 ש"ח), מוצרלה, פסטו ועגבניות מיובשות (25 ש"ח), צ'דר וביצה עלומה, עגבניות ואבוקדו (26 ש"ח), גבינת ברי עם אגוזים, קונפי בצל, חמוציות וחסה (26 ש"ח) ועוד.

 

לצד הבייגלה על מגש ההגשה שמים גם סלט עדשים קטן ומי שצמא לאחר סיום הארוחה יכול להזמין גם קפה. למי שמעדיף טעמים מתוקים מוצעת כאן גם אפשרות למרוח על הבייגלה שלו נוטלה, ממרח לוטוס, חמאת בוטנים או ריבת חלב.

 

כשרות: יש (חלבי)

 

איפה: יהודה הלוי 47, תל אביב, 03-5527337

  

26 המבורגר גורמה

צרפתי מושחת שמגיע בגודל של 200 גרם בתוך לחמניית בריוש אוורירית - כזה הוא ההמבורגר של 26 המבורגר גורמה, המבורגריה בעלת שיק צרפתי שפתחו יעל ברוך-אל ומרים בן-הרוש, שתי עולות מצרפת.

 

הטאץ' הצרפתי לא מסתכם רק בעיצוב המקום ובסוג הלחמניה אלא ממשיך להדהד גם ברשימת התוספות. המבורגר ראקלט (55 ש"ח) למשל מגיע עם גבינת ראקלט שוויצרית נמסה, רוטב ברביקיו חמצמץ ועלי רוקט והמבורגר דולצ'ה (55 ש"ח) מגיע עם פירורי גבינה כחולה ותפוחי עץ מקורמלים. האופציה הצמחונית כאן הוא סטייק של גבינת מוצרלה צלויה על הגריל ומוגשת בתוספת עגבניה ובזיליקום (45 ש"ח). המבורגר קלאסי מגיע עם בייקון, גבינת אמנטל ובצל קונפי (55 ש"ח).

 

כשרות: אין

 

איפה: מקווה ישראל 26 , תל אביב 03-6005109

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: בן יוסטור
יוגורט קיטצ'ן
צילום: בן יוסטור
מומלצים