דו"ח עולמי: משנות ה-90' - זינוק דרמטי במס' הסובלים מדיכאון
העולם מתקדם בצעדי ענק אבל יש לכך מחיר נפשי: נתונים חדשים שמפרסם היום ארגון הבריאות העולמי מצביעים על עלייה של כ-50% במספר הסובלים מדיכאון מאז שנות ה-90'. מדובר בכ-615 מיליון איש, שמהווים 10% מאוכלוסיית העולם
עלייה בשיעור מחלות הנפש בעולם: ארגון הבריאות העולמי מפרסם היום (ג') כי אחד מכל 10 אנשים סובל מדיכאון או חרדה. מדובר בעלייה של 50% במספר האנשים הסובלים מהפרעות דיכאון וחרדה מאז שנות ה-90.
קיראו עוד
ההבדל המפתיע בין דיכאון בגיל מבוגר לצעיר
דיכאון או סתם עצב? כך תזהו את מצבכם
המגיפה השקטה: איזה טיפול הכי יעיל לדיכאון
מהנתונים של הארגון עולה כי מאז שנת 1990 חלה עלייה של 50% במספר האנשים ברחבי העולם הסובלים מדיכאון וחרדה, מ-416 מיליון ל-615 מיליון איש. הנתונים מראים עוד כי מדי שנה מוציאות ממשלות העולם סכום של טריליון דולר על טיפול במחלות נפש.
עם זאת, ההוצאה האדירה הזו משתלמת, שכן כל דולר שמושקע בטיפול בחולה הנפש, מניב חיסכון של 4 דולרים על מניעת סיבוכי המחלה. בסך הכל מוציאות ממשלות העולם על טיפול במחלות הנפש
כ-3% בממוצע מתקציבן השנתי.
30% מהמחלות הלא קטלניות בעולם
עוד מגלה הדו"ח כי מחלות הנפש מהוות 30% מסך המחלות הלא קטלניות בעולם. "אנחנו יודעים שהטיפול בדיכאון וחרדה יעיל לבריאות ולאיכות החיים", אמרה ד"ר מרגרט צ'אן, מזכ"ל ארגון הבריאות העולמי.
"הדו"ח החדש מאשר שהטיפול במחלות הנפש גם הגיוני מבחינה כלכלית. עלינו למצוא דרכים חדשות כדי לוודא שלכולם תהיה גישה לשרותי בריאות הנפש, בכל מקום בעולם".
בישראל: כשליש מהיהודים בדיכאון
מדו"ח שפרסמה בשבוע שעבר הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, עולה כי בקרב היהודים, 34% מבני 20 ומעלה חשו מדוכאים לעתים קרובות או מדי פעם ו-9% חשו דיכאון לעתים קרובות.
בקרב המגזר הערבי, תחושת הדיכאון מגיעה ל-49%. שיעור הדיכאון לרוב גבוה יותר בקרב נשים: 40% מהן חשו מדוכאות לעתים קרובות או מדי פעם, לעומת 27% מהגברים.
"אין סיבה שאדם יסבול היום מדיכאון", אומר ד"ר עמי שקד, סגן דיקאן לפסיכולוגיה מהמרכז ללימודים אקדמיים (מל"א), "יש כיום אינספור דרכים לטפל בדיכאון ולהתגבר עליו, החל בטיפול עם פסיכולוגים ועבור לטיפול תרופתי מתקדם. בימינו ניתן לשלוט בדיכאון ולחוות חיים מתוקנים ומסודרים. צריכה רק להיות מודעות לבעיה".