איך להתקבל לעבודה בהיי-טק ללא ניסיון?
למדו באופן עצמאי את כלי הפיתוח, הכינו תיק עבודות שישקף את ההתקדמות שלכם, מפו את החברות שמתאימות לכם ובדקו לפני הראיון אם לבוש מוקפד יהווה יתרון. מדריך לבוגרים טריים ללא ניסיון
אתם שולחים קורות חיים לעשרות מקומות עבודה, אך במקרה הטוב מזמנים אתכם לראיון שמסתיים בנימה של "אל תתקשר אלינו, אנחנו נתקשר אליך", ובמקרה הרע אפילו לא מזמנים אתכם. אתם תוהים כיצד תצלחו את מחסום חוסר הניסיון התעסוקתי? בין אם רק סיימתם לימודים ואתם חולמים להיות סטיב ג'ובס הבא, או שהחלטתם פתאום באמצע החיים לעשות הסבה למפתח בעולם ההיי-טק - דעו שחוסר הניסיון הוא לאו דווקא בעוכריכם.
לכתבות נוספות בערוץ קריירה :
הניסיון אולי הכי משמעותי שתוכלו להתגאות בו הוא אתם עצמכם, עם כל המטענים וניסיון החיים שצברתם. אבל זה לא סוד ששוק ההיי-טק מאוד תחרותי, שחברות שואפות למקצועיות גבוהה ושבמקרים רבים מחשיבות ניסיון תעסוקתי קודם כקריטריון להצלחה. זה בדיוק המקום שלכם למצוא את אותן חברות שתדענה לזהות את הפוטנציאל שלכם ויסכימו להמר עליכם, מתוך ידיעה שזה ישתלם להן.
אז מהו אותו פוטנציאל ואיך אפשר לזהותו? מדובר באותה יכולת או כוח הטמונים בכם אך טרם מומשו. בין אלו ניתן למצוא תכונות בולטות כגון רעב להצלחה אל מול צניעות, חשיבה אסטרטגית מול חשיבה תהליכית, יצר סקרנות לצד נחישות ועוד. כאשר חברה מגייסת על פי עקרונות הפוטנציאל הגלום, היא מגלה פתיחות ארגונית לחשיבה צעירה ושונה, תרבות ארגונית המבוססת על אמון וקידום למידה וצמיחה.
טיפים למציאת עבודה
עד פה נשמע מאוד מבטיח - אבל איך תביוא את הפוטנציאל שבכם לידי ביטוי כדי להתקבל לעבודה כמפתחים בתעשיית ההיי-טק הישראלית? לפניכם כמה טיפים פרודוקטיביים שיעזרו לך לעשות זאת:
ראשית, בחרו פלטפורמה שמעניינת אתכם
- תרגול - אם אתם מפתחי מובייל בתחילת הדרך, למדו באופן עצמאי את כלי הפיתוח, התמקדו בתהליכים המרכזיים, והכי חשוב - קחו את הזמן ותרגלו אותם.
- הכינו תיק עבודות - תיק עבודות של מפתח מתחיל יראה עקומת למידה מעבודה אחת לשנייה, ישקף התפתחות מקצועית וינבא פוטנציאל. אל תהססו להשתמש בו בראיון כדי להציג באופן ביקורתי את מה שלמדתם, מה הייתם עושה אחרת ומשנים.
- תשקיעו בלמידה מקדימה - לדעת לכתוב קוד טוב בלבד לא יקנה לכם הילה של מפתח עם פוטנציאל. לפיכך השקיעו זמן למידה בהכרת העולמות המשלימים, כמו הנדסת תוכנה. זכרו - הלקוח של האפליקציה זה המשתמש וחשוב להבין את חווית המשתמש הרצויה. היו מעודכנים בחידושים הטכנולוגים של הפלטפורמה שבחרתם ולמדו את עדכוני הגרסאות והיישומים שלהם - עדכניות מצדכם תאפשר לכם יתרון בהמשך הדרך.
- חקר שוק - מפו חברות שנכונות לדעתכם עבורכם ושיקדמו אתכם. גלו יוזמה ופנו אליהן - אל תתביישו.
- קורות חיים - הם כרטיס הביקור שלכם. לקורות החיים תפקיד חשוב ברושם ראשוני והם יכולים לחרוץ גורלות ולקבוע אם בכלל תזומן לראיון העבודה. נסו לא לכתוב אותם בצורה של רשימה אינסופית אלא השקיעו מחשבה ביציקת תוכן של תובנות ודוגמאות לתרומה מעשית שעשיתם. את קורות החיים מומלץ ללוות בפרופיל ברשת החברתית וכך להגדיל את החשיפה בפני מעסיקים פוטנציאליים.
- הכנה לראיון - הכינו כמה נקודות שאיתן אתם מרגישים נוח ושמשקפים את היכולות שלכם בצורה הטובה ביותר, ותמכו בדוגמאות מתיק העבודות.
- למדו את החברה - למדו על המנהלים, המוצר, התרבות הארגונית שלה, והשוק שבו היא פועלת. מידע זה יסיע לכם להבין את ההזדמנות שמולכם.
- תהיו אתם - תבואו כמו שאתם, בלי תחפושת. זכרו כי לבוש לא מוקפד יכול להוות לעתים יתרון, ולכן הביטו בדפי הרשת החברתית של החברה ולמדו את הקוד החברתי שלה.
הכותבת היא סמנכ"לית משאבי אנוש של קבוצת המובייל Zemingo , המתמחה בפיתוח טכנולוגיות AoT