שופט גילה שהחשוד רעב - ויצא להביא חטיף
במהלך דיון בהארכת מעצר גילה השופט דוד שאול גבאי ריכטר שחשוד לא אכל כיממה בגלל תחנת בנימין. שני חשודים אחרים העלו טענה דומה באותו יום. הסנגוריה: "המשטרה פעלה בניגוד לחוק". המשטרה: התלונות ייבדקו
עוד בחדשות:
- מבצע הציוד הצה"לי: מי החזיר רובה מ-1907?
- ענבל אור רכשה רולקסים וטבעת ב-265 אלף ש'
- כמעט אסון: קרסה תקרת אולם בבאר שבע
באחד המקרים גילה השופט דוד שאול גבאי ריכטר כי העצור שלפניו לא אכל, אז הוא עצר את הדיון, ניגש ללשכתו וחזר משם עם חטיף אנרגיה וכוס מים עבור החשוד. המחזה החריג אפילו נרשם בפרוטוקול, שם צוין: "המשיב מקבל מבית המשפט חטיף אנרגיה וכוס מים".
שלושת החשודים נעצרו ביום ראשון במהלך שעות הערב: השניים הראשונים בגלל נסיעה בפראות בכביש במודיעין עילית, והשלישי, שנטען בבית המשפט כי הוא מעורער בנפשו, בעקבות תלונת אמו שלפיה איים עליה.
בדיון של שני החשודים הראשונים, שיוצגו על ידי עורכי הדין עידן גמליאל וחגית רייזמן מהסנגוריה הציבורית טען בפני השופטת חגית מאק-קלמנוביץ' כי תחנת המשטרה בבנימין אינה מהווה בית מעצר. בדיון התגלה שהפעם הראשונה שהחשודים אכלו מאז המעצר בערב הייתה רק בבית המשפט בשעות הצהריים. השופטת שחררה אותם למעצר בית, למרות בקשת המשטרה.
גם בדיון השני, של החשוד באיומים, שחרר השופט את החשוד באיומים לאחר שקיבל את חטיף האנרגיה.
מנהל מחלקת המעצרים בסנגוריה הציבורית בירושלים, עו"ד רשאד זועבי, אמר: "החוק ברור ומחייב לספק לעצורים תנאים הולמים ובכלל זה מזון ושתייה. לצערנו במקרים אלו משטרת ישראל פעלה בניגוד לחוק. הסנגוריה התריעה בפני בית המשפט על הפגיעה החמורה בזכויותיהם של החשודים ובית המשפט קיבל את עמדתנו וביקר את המשטרה".
מהמשטרה נמסר בתגובה כי החשודים הגיעו לתחנה בשעות 3:00 ו-4:00 לפנות בוקר, ולכן לא הייתה אפשרות מעשית להעבירם לבתי מעצר. לצורך כך, הדגישו, יש תאי שהיה בתחנות שניתן להיות בהם בלילה באישור מפקד תורן המחזיק בשיקול דעת. בנוגע לשהייה על הרצפה ונושא המזון אמרו במשטרה כי הדברים ייבדקו.