שתף קטע נבחר

 

בהתערבות משרד רה"מ: נמנעה הריסת בית במזרח י-ם

כוחות משטרה ועיריית ירושלים נערכו להרוס בית שנבנה בניגוד לחוק בשכונת ואדי ג'וז, אולם ברגע האחרון התקבלה הנחיה להימנע מהבערת השטח לפני פסח. גורם מדיני: "ההריסה נדחתה, כולם נדרשים בימים אלה לקבל החלטות מושכלות"

 

נמנעה הריסת בית במזרח ירושלים    (צילום: גיל יוחנן)

נמנעה הריסת בית במזרח ירושלים    (צילום: גיל יוחנן)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

יד אחת מנסה להיאבק בבנייה הבלתי-חוקית, היד השנייה עוצרת את המהלך משיקולים ביטחוניים: עיריית ירושלים ורשות הטבע והגנים נערכו להרוס אתמול (יום ג') בסיוע כוחות משטרה בית בשכונת ואדי ג'וז במזרח העיר, אולם ברגע האחרון בוטלה ההריסה בעקבות הנחיה של המטה לביטחון לאומי (המל"ל) להימנע מהבערת השטח.

 

הבית נבנה ב-1992 באופן לא חוקי בצמוד לשוק הסיטונאי בשכונה. ב-1974 הוכרז השטח כחלק מגן לאומי סובב חומות ירושלים, ולכן הוא נמצא באחריות רשות הטבע והגנים. בעלי השטח ערערו על ההחלטה להרוס את המבנה וביקשו מבית המשפט המחוזי בבירה להתחשב במשפחה, אולם השופט משה יועד הכהן דחה את הבקשה והורה להרוס את הבית.

"רק רוצה את הבית שלי". טוטנג'י וכמה מבני משפחתו (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
"רק רוצה את הבית שלי". טוטנג'י וכמה מבני משפחתו(צילום: גיל יוחנן)

הבית בוואדי ג'וז נותר על תלו (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
הבית בוואדי ג'וז נותר על תלו(צילום: גיל יוחנן)

ארף טוטנג'י, בעל הבית שבו מצטופפות 11 נפשות בשלושה חדרים, הביע שביעות רצון מההחלטה. "בתקשורת הפלסטינית רצו שאגיד דברים נגד מדינת ישראל, אבל אני לא אדבר רע על המדינה. אושפזתי במשך שנה בבית חולים ישראלי והמדינה משלמת על חינוך לילדים שלי. לא אתווכח עם שוטרים אם הם יבואו להרוס, אבל אני מבקש מהמדינה דבר אחד: אני רק רוצה את הבית שלי".

 

גורם מדיני הדגיש כי ההריסה רק נדחתה ולא בוטלה. לדבריו, "בימים אלה נדרשים כולם לקבל החלטות מושכלות על מנת שלא להבעיר את האזור". בתנועת "רגבים", שנאבקת בבנייה הלא-חוקית במזרח ירושלים, אמרו כי "בכל רגע נתון יש בניה בלתי חוקית חדשה במזרח ירושלים, והסיבה לכך פשוטה מאוד: עד שעוברים את כל המשוכות המשפטיות, ועד שהמשטרה נרתמת למבצע של הריסת בתים בלתי חוקיים, בא הדרג המדיני וכובל את הידיים של הגופים האמונים על שמירת החוק".

חורבות הבתים בכפר וואלג'ה (צילום: אביב טטרסקי עיר עמים) (צילום: אביב טטרסקי עיר עמים)
חורבות הבתים בכפר וואלג'ה(צילום: אביב טטרסקי עיר עמים)

 (צילום: אביב טטרסקי) (צילום: אביב טטרסקי)
(צילום: אביב טטרסקי)

 (צילום: אביב טטרסקי) (צילום: אביב טטרסקי)
(צילום: אביב טטרסקי)

בתוך כך, פקחים של הוועדה המקומית לתכנון ובנייה במשרד האוצר הרסו אתמול שלושה מבנים בלתי-חוקיים בכפר וואלג'ה, שנמצא מעבר לגדר ההפרדה אך חלקו שוכן בתוך גבולותיה המוניציפאליים של ירושלים.

בעמותת "עיר עמים" טענו כי תושבי הכפר שבו בוצעה ההריסה מעולם לא קיבלו שירותים מהעירייה. לטענתם, "הריסת הבתים היא מעשה אכזרי שאין לו דבר וחצי דבר עם ריבונות, ומשמעותה המשך אלימות וייאוש הדדיים".

 

מעיריית ירושלים נמסר בתגובה כי "השטח של כפר וואלג'ה נמצא במקורו מחוץ לתחום העיר בשטח בית לחם. עם השנים הכפר גדל באופן לא חוקי על שטחה של ירושלים. לפני כמה שנים הוגשה תוכנית להסדרת הכפר מבחינה תכנונית. התוכנית נדונה ארוכות בוועדות התכנון ולבסוף נדחתה על ידיי הוועדה המחוזית של משרד הפנים. יש לציין כי גם על פי תוכנית המתאר החדשה לעיר השטח אינו מיועד לבנייה".

 

ממשרד האוצר נמסר כי "היחידה הארצית לאכיפת התכנון והבנייה הוציאה צווי הריסה מנהליים נגד שישה מבנים אשר נבנו ללא היתר ובניגוד לתוכנית המתאר המייעדת את השטח לשטחים פתוחים. נגד שלושה מבנים ניתנו צווי עיכוב ביצוע, ולכן מבנים אלה לא נהרסו. צווי ההריסה הוצאו כדין ובוצעו כדין. היחידה הארצית לאכיפת התכנון והבנייה תפעל בכל האמצעים החוקיים שעומדים לרשותה לצורך אכיפת החוק".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל יוחנן
בני משפחת טוטנג'י
צילום: גיל יוחנן
מומלצים