שתף קטע נבחר

 

הדמוקרטיה של אסד: רבע מדינה בוחרת פרלמנט

הקהילה הבינלאומית והאופוזיציה המקומית מותחות ביקורת, אבל המשטר בדמשק טוען שהבחירות הכלליות היום חוקתיות ולגיטימיות גם אם מיליוני אזרחים לא יכולים להצביע, רובם במחוזות שבשליטת דאעש וג'בהת א-נוסרה

"חובה לאומית ודמוקרטית". חייל מצביע בקלפי בדמשק (צילום: EPA) (צילום: EPA)
"חובה לאומית ודמוקרטית". חייל מצביע בקלפי בדמשק(צילום: EPA)

 

הלחימה עדיין משתוללת בחלקים רבים במדינה, אבל לרגע אחד מנסים בסוריה לשדר סוג של נורמליות ומראית עין של דמוקרטיה עם ההצבעה לפרלמנט החדש: יותר מ-7,300 קלפיות נפתחו הבוקר (יום ד') בסוריה ואזרחי המדינה יבחרו את נציגיהם בבית הנבחרים שבו 250 מושבים. אלא שלא כל המדינה הולכת להצביע ולמעשה אלפי הקלפיות נפרשו רק באזורים שנמצאים בשליטת הנשיא בשאר אסד וכוחותיו - כלומר רק ב-20 עד 25 אחוזים משטח המדינה שבהם חיים 60 אחוזים מתושבי המדינה.

 

עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של ynet

אסד: "פוטין מנהיג היסטורי, מצבנו טוב ממה שהיה בעבר"

 

יותר מ-3,500 מועמדים הציגו את המועמדות שלהם לפרלמנט הסורי החדש. שר ההסברה הסורי, עמראן א-זועבי, התראיין אתמול לתקשורת הממסדית וקרא לאזרחי המדינה להשתתף בבחירות. הוא אמר שהשתתפותם בבחירות תהווה מסר גם בתוך סוריה וגם מחוצה לה. הנשיא אסד ורעייתו אסמה הצביעו בקלפי בדמשק ונראו מאוד מחויכים. 

 

בחירות כלליות בסוריה    (רויטרס)

בחירות כלליות בסוריה    (רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

בני הזוג אסד מצביעים בקלפי בדמשק ()
בני הזוג אסד מצביעים בקלפי בדמשק

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

למרות הביקורת בעולם על כך שאין זה הזמן לקיים בחירות בסוריה כל זמן שהמדינה לא מאוחדת ואין הסכמה כללית לגבי הבחירות ושלל סוגיות פוליטיות אחרות, במדינה הערבית טוענים שההצבעה היום מתקיימת על פי חוק. עוד מסר המשטר בדמשק היא להצבעה אין קשר לשיחות השלום שנערכות בז'נבה בין נציגיו לבין נציגי כמה פלגים באופוזיציה הסורית.

 

"ההצבעה פוגעת בשיחות השלום בז'נבה"

האופוזיציה הסורית טוענת מצדה שהבחירות הכלליות במדינה רק פוגעות באווירת השיחות בז'נבה, שאותן יזמו רוסיה וארצות הברית, משום שאין סביבן קונצנזוס כללי. גם בקהילה הבינלאומית מתחו ביקורת על ההצבעה במדינה הערבית וטענו שהיא פרובוקציה של הנשיא הסורי אסד ומערערת את שיחות השלום בז'נבה.

 

למרות הביקורת מחוץ, בבירה דמשק, שנשלטת על ידי כוחות המשטר, מביעים תמיכה מלאה בעריכת הבחירות לפרלמנט. "אני חש גאווה היום משום שהבחירות הן חובה לאומית ודמוקרטית ואזרחים ישרים צריכים להצביע", אמר וואחיד שאהין, עובד ממשלה בן 54 לאחר שהצביע בקלפי בעיר הבירה הסורית. הוא אמר שההצבעה עומדת בקנה אחד עם חוקת המדינה ושאסור לדחות אותה אף שמיליוני סורים לא יכולים ליטול בה חלק. "אני מקווה שבבחירות הכלליות הבאות, כל הסורים יוכלו להצביע וסוריה תהיה משוחררת מכל הטרוריסטים", הוא אמר.

 

בדמשק, שנשלטת על ידי כוחות המשטר, מביעים תמיכה מלאה בבחירות (צילום: AFP) (צילום: AFP)
בדמשק, שנשלטת על ידי כוחות המשטר, מביעים תמיכה מלאה בבחירות(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

מארה חאמוד, סטודנטית לתקשורת בן 21 מהעיר חומס, אמרה כי חשוב שבתקופה מיוחדת זו בסוריה אנשים יוכלו לבחור את הנציגים שלהם.

"אנחנו רוצים נציגים נבחרים שאכפת להם מהאנשים, שיכולים לעזור לשים סוף למלחמה ולפקח על המחירים", היא אמרה. "אנו חיים על התקווה הזו".

 

בשונה לבחירות כלליות קודמות בסוריה, הורשו חיילי הצבא גם להצביע. תחנות ההצבעה הוצבו ב-12 מחוזות מתוך 14 מחוזותיה של סוריה אם כי לא ברור אם כל ה-12 נמצאים בשליטה מלאה של המשטר. שני המחוזות שבהם לא נערכת היום הצבעה בכלל הם מחוז רקה הצפונית שנשלט על ידי ארגון "המדינה האיסלאמית" (דאעש), ומחוז אידליב הצפון-מערבי, שנשלט על ידי ארגון המורדים היריב, שלוחת אל-קאעידה ג'בהת א-נוסרה, ופלגי מורדים נוספים. הקלפיות אמורות להיסגר בשעה שבע בערב (שעון מקומי), אך זמן ההצבעה יוארך אם שיעור ההצבעה יהיה גבוה והתורים בקלפיות יהיו ארוכים.

 

מוקדם יותר דווח כי צבא טורקיה השיב אש לעבר אזור בסוריה שנמצא בשליטת דאעש לאחר שרקטות נחתו בעיר הטורקית קיליס זה היום השלישי ברציפות. כך מסרו מקורות ביטחוניים טורקיים. ראש העיר קיליס חסן קארה מסר כי לא היו נפגעים מירי הרקטות, שנפלו לדבריו בשטח פתוח. "אנחנו הולכים לישון לצלילי רקטות ומתעוררים לצלילי רקטות", אמר קארה בראיון טלפוני לסוכנות הידיעות רויטרס.

 

בקיליס מתגוררים קרוב ל-110 אלף פליטים סורים ובתקופה האחרונה נורית לעברה אש ארטילרית מכיוון סוריה בתדירות גבוהה. ראש ממשלת טורקיה אחמט דבוטאולו אמר אתמול כי 21 בני אדם נפצעו עד כה מירי הרקטות לעבר האזור. מקורות בבית חולים בקיליס מסרו שאדם אחד לפחות מת מפצעיו. בחודש מרס נהרגו שני בני אדם, בהם ילד, מירי רקטה לעבר העיר הטורקית. כוחות הביטחון הטורקיים מגיבים בדרך כלל לתקיפות מסוג זה בירי לעבר מטרות שונות בסוריה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים