שתף קטע נבחר

למה אנשים יותר מדוכאים היום מבעבר?

דו"ח חדש של ארגון הבריאות העולמי חושף שמשנות ה-90' גדל מספר האנשים שסובלים מדיכאון בכ-50%. הפסיכיאטר ד"ר אילן טל הגיע לאולפן ynet כדי להסביר למה אנשים יותר מדוכאים היום מבעבר

 

 

לאחר פרסום הדו"ח המצביע על כך כי 10% מאוכלוסיית העולם סובלים מדיכאון הזמנו לאולפן ynet את הפסיכיאטר ד"ר אילן טל, כדי שיסביר איך לדעת האם גם אנחנו סובלים מדיכאון והאם מדובר בנתון שצריך להדאיג את כולנו.

 

לדברי ד"ר טל, כמות האנשים שסובלת היא אכן גדולה. הוא מסביר כי דכאון קליני צריך להמשך לפחות שבועיים וחוץ מעצבות וחוסר חשק, שהם שני דברים שונים, יש גם ירידה בהנאה, הרבה פעמים שינויים בתיאבון או בשינה.

 

"יש איזה חוסר ריכוז ובלבול ולפעמים יש הרגשה מאוד פסימית עד ייאוש שכבר אין טעם ואין סיבה להמשיך לחיות, עד מחשבות אובדן של ממש ואלה המקרים באמת יותר מסוכנים. אבל רוב האנשים שסובלים מדכאון הם בתוך המקום היותר קל יחסית".

 

האם יש באמת עלייה באחוז האנשים שסובלים מדכאון או שהפכנו לקצת יותר מדי מדוכאים?

"שני דברים קרו. קודם כל יש הרבה יותר אבחון, אבל גם הדרישות של העולם המודרני הן הרבה יותר גדולות ואנשים פונים הרבה פעמים לטיפול כשאין דכאון קליני, כשיש דכאון חלקי או דכאון חצי דכאון, שזה מפריע להם עדיין בתפקוד והם רוצים לקבל איזשהו מענה".

 

וכשהם מגיעים כבר לאותו אבחון מה הטיפול המיידי? איך עוזרים להם?

"אחת הבעיות שלנו בטיפול, זה שעד שהדכאון מתחיל לזוז לוקח כמה שבועות לכן זה גורם כל כך הרבה הרבה תחלואה ונדרש בעצם שיקום, כי גם אם אני מתחיל עכשיו טיפול, עוד שלושה או ארבעה שבועות אנחנו נתחיל להרגיש דברים שזזים".





 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ShutterStock
העולם בדיכאון. יש אבחון יתר
צילום: ShutterStock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים