שתף קטע נבחר
 

עשר המכות של עולם השיפוצים

תכננתם שיפוץ ונפרצה לכם מסגרת התקציב? בעל המקצוע שבחרתם השתמש בחומרים פגי תוקף? לקראת עונת השיפוצים שנפתחת בפסח, ניתחנו עבורכם את עשר המכות של הענף. ממה כדאי להיזהר?

בשיתוף חברת תרמוקיר

 

עשרות אלפי ישראלים נערכים כל שנה לשיפוץ לפני חג הפסח. רובם יבקשו לחדש את הצבע, לעשות דקורציה מיוחדת ואף עבודות תיקונים שונות. לרגל פתיחת העונה, ביקשנו מיו"ר התאחדות קבלני השיפוצים, ערן סיב, לנתח את המכות והתקלות בעולם השיפוצים.

 

עשר המכות של עולם השיפוצים

חאפרים

אחת המכות המשמעותיות. אלו נותנים מחירים נמוכים ומתחילים לבצע את עבודת שיפוצים ואז בורחים ללקוח. תופעה זו נפוצה מאוד

 

בעלי מקצוע ללא השכלה בענף

לא מעט שיפוצניקים משתמשים בחומרים זולים ובלי תו תקן. זה יכול להיות באינסטלציה, עם דבק שלא מתאים לקרמיקה או לפורצלן: אם בוחרים בדבק שמתאים לרצפה ומשתמשים בו לקירות והקרמיקות נופלות מהקירות. אחר כך אתה מוצא עצמך עם שוקת שבורה. כדאי לעבוד עם בעלי מקצוע שיש להם רישיון.

 

תוספות לתקציב

הרבה צרכנים לא יודעים שעבודה בענף השיפוצים לא נגמרת באותו תמחור ועם אותו תקציב. אם אתה לא מתמחר את הדברים הבלתי צפויים מראש – אתה מוצא עצמך עם חור גדול בכיס. כשאתה קונה אוטו יש מחיר פיקס, כשאתה מתחיל שיפוץ אתה לא יודע איך זה ייגמר. אנחנו רוצים לעמוד בתקציב, אבל פתאום שוברים קיר ורואים שיש נזילות ורואים שצריך להחליף אינסטלציה.

 

אז איך לבנות נכון? כנסו

 

דברים אלו גוזלים כסף רב והמסגרת התקציבית נפרצת ולא בגלל שדרוגים שרוצים משהו יותר יקר. כשלא צופים דברים מראש, התכנון הוא לקוי. סיב נתן דוגמא מהימים האחרונים: צרכן רצה לצבוע את הבית, עבודה לכאורה פשוטה ונתנו לו מחיר והכל סוכם. באמצע העבודה הוא אומר לקבלן, תזיז לי בבקשה את הארון ותצבע גם מאחוריו. כשהזיז את הארון, גילה הקבלן שכל הקיר היה שחור, הייתה שם נזילה והטיח התקלף. אף אחד לא לקח את זה בחשבון ולכן זה לא יהיה במחיר הראשוני שהצרכן ציפה שיהיה.

 

לוחות זמנים

כשמבקשים תוספות בעבודה אז לוחות הזמנים מתארכים. אנשים לא לוקחים את זה בחשבון ולא מודעים להשלכות של הנושא. לפעמים הם צריכים להיכנס לדירה במועד מסוים והשיפוץ מתארך ולא מסתיים בזמן ואנשים לא נערכים לכך. כל תוספת בעבודה גוררת תוספת בלוחות זמנים.

 

חומרים

אחד הדברים החשובים ביותר בענף הוא עבודה עם חומרים טובים. יש חומרים שהם פגי תוקף ונמכרים בשוק ב-20% 30% אחוז פחות. המוצרים האלה לא עובדים כמו שצריך וזה מכשול לקבלן שיפוצים ולא כולם בודקים את זה.חשוב לדרוש שלמוצר יהיה תו תקן ושהוא מיוצר על ידי חברה שיש לה תקני איכות.

 

כיום לחברות מובילות כמו תרמוקיר יש גם תו ירוק למוצרים שלהם. לא כל חברה מעבירה את החומרים שלה במכון התקנים ולא כל חברה שמה דגש על ימי המדף של החומרים. הזול עולה ביוקר.

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

שירות שאתה מקבל עבור המוצר

יש חברות ששולחות את המהנדס שלהם לתת אישור וחוות דעת להדריך את קבלן השיפוצים איך להשתמש במוצר. כשהוא עובד לפי הספר, כלומר לפי איך שהחברה הדריכה אותו, ללקוח עצמו יש אחריות על המוצר. במדינה שלנו, אנשים לא משתמשים בשירות הזה. כשקבלן לא מיישם ולא הולך לפי המפרט שהחברה מבקשת ודורשת, אז יש כשלים ואין אחריות.

 

מצוקה של עובדים

זו גם אחת בין המכות המשמעותיות, ואינתיפאדת הסכינים רק החמירה את המצב. כיום לקוחות לא מוכנים להכניס עובדים ערבים לביתם. קבלני שיפוצים עובדים עם פועלים ערבים ויש לקוחות שאומרים לנו – אנחנו לא רוצים אותם אצלנו. הם עובדים מיומנים מאוד ואז בלי עובדים טובים קשה יותר ולעיתים אף בלתי אפשרי לבצע את העבודה. זו מכה שלא הייתה כתובה בספר. מתחילת האינתיפאדה יש ירידה של 22% בעבודות השיפוצים.

 

המנטליות של הצרכן הישראלי

הישראלים מחפשים את הדבר הכי זול אבל שיהיה גם הכי יפה. רוצים לשלם מעט ולקבל את העבודה הכי טובה שאפשר לתת. אין כזה מוצר. אי אפשר לרקוד על שתי חתונות. כשמשתמשים במוצר זול, העבודה תהיה בהתאם, גם הגימורים לא יהיו טובים. ככה ייראה הבית של הלקוח בסוף. הוא רוצה לחסוך ומבקש לעמוד איתך בדקויות קטנות שהעבודה תצא הכי מושלם וזה בלתי אפשרי.

 

עבודת שיפוצים ללא חוזה

פעמים רבות בעל הבית לא עשה את שיעורי הבית לפני. הוא מגיע בלי כתב כמויות מפורט, אומר לקבלן שהם רוצים את זה ואת זה ואת זה ואין מסמך כתוב. אין מפרט טכני לקבלן ואז מתגלעים חילוקי דעות. "זו תוספת בעבודה, את זה לא סיכמנו". עבודה בלי חוזה נועדה לכישלון מראש. גם הקבלן סובל וגם בעל הדירה סובל ולפעמים מגיעים לבית משפט במקרים כאלו.

 

בעלי הדירה לא רוצים חשבוניות

ברגע שאין חשבונית, אין לבעלי הדירה אחריות ואין ביטוח על העבודה. הם יכולים לגלות לפעמים פגמים בעבודה ולהגיע לקבלן ואז הוא יכול לומר: "רגע רגע בכלל לא עשיתי את העבודה הזו". זה יכול לחסוך בתחילת התהליך, אבל משלמים על כך ריבית דריבית.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
צילום: shutterstock
צילום: יגאל עמר
ערן סיב
צילום: יגאל עמר
מומלצים