"בלב כואב ומדמם, באים לבקש מהעולם להבין את נפגעי הטרור הפלסטיני"
אחרי שראתה מחבל פלסטיני רוצח את אמה דפנה ז"ל לנגד עיניה, תתייצב מחר רננה מאיר עם אביה נתן בדיון של האו"ם על טרור - כדי למחות נגד התעלמותו של הארגון מקורבנות הטרור בישראל • "נראה לעולם את האמת על הטרור הפלסטיני", מבטיח השגריר באו”ם דני דנון, "דמם של אזרחי ישראל לא נחות מדמם של אזרחי העולם"
ב־17 בינואר עמדה דפנה מאיר ז"ל בת ה־38 בכניסה לפתח ביתה שבעתניאל יחד עם בתה הבכורה רננה בת ה־17 - כשלפתע הותקפה על ידי מחבל בן 16 חמוש בסכין שדקר אותה. בכוחותיה האחרונים נאבקה דפנה במחבל ומנעה ממנו להיכנס אל תוך הבית ולפגוע בחמשת ילדיה הנוספים ששהו באותה העת בפנים - ולבסוף הוא נמלט. לאחר יומיים הוא נתפס בביתו בכפר באזור חברון, והוגש נגדו כתב אישום על רצח.
גם הרצח המזעזע של דפנה מאיר - אחד מעשרות פיגועים וניסיונות פיגועים שבוצעו בגל הטרור האחרון - לא הספיק כדי להוביל לגינוי של הטרור הפלסטיני באו"ם. למעשה, קצת יותר משבוע לאחר הרצח התייצב מזכ"ל האו"ם באן קי־מון בדיון במועצת הביטחון של הארגון וגילה הבנה לפיגועים נגד ישראל. "זהו הטבע האנושי להגיב לכיבוש", הוא אמר אז, "התסכול הפלסטיני גובר תחת משקל הכיבוש, שנמשך כבר חצי מאה, והשיתוק בתהליך השלום. זאת אמת שאי־אפשר לערער עליה".
את המציאות הזו ינסו כעת לשנות רננה מאיר ואביה נתן, שהגיעו בסוף השבוע לניו־יורק בהזמנת שגריר ישראל באו"ם דני דנון וארגון "משפחה אחת" הפועל למען נפגעי הטרור ובני משפחותיהם. השניים צפויים להשתתף מחר בדיון שיתקיים באו"ם ויעסוק בנושא הטרור.
לאחר שנחתו בארצות־הברית, נפגשו בסוף השבוע נתן ורננה מאיר עם דנון, לקראת ביקורם באו"ם - וסיפרו על מטרת ביקורם ועל כוונתם להשמיע את קולם של נפגעי הטרור מול נציגי העולם. "בלב כואב ומדמם אנו באים לבקש את הבנת הקהילה הבינלאומית לנפגעי הטרור הפלסטיני", הם אמרו, ורמזו בדבריהם גם לאותה התבטאות שנויה במחלוקת של מזכ"ל האו"ם על מניעי הטרור הפלסטיני: "אנחנו שומעים קולות שאומרים שזה בא מתסכול, שצריך הפרדה וגינוי - ואנו שואלים: האם יש תסכול גדול משלנו?"
ישראל הביעה כמה פעמים באופן רשמי את מחאתה על כך שפיגועי טרור נגד ישראלים אינם זוכים לגינוי על ידי האו"ם, בעוד שפיגועי טרור אחרים ברחבי העולם - דוגמת מתקפת הטרור המשולבת בפריז בנובמבר האחרון, או צמד הפיגועים בבריסל לפני כשלושה שבועות - זוכים לגינוי חריף ומפורש. לדברי דנון, לאחר הפיגועים בפריז ובבריסל פירסמה מועצת הביטחון של האו"ם לא פחות מ־12 הודעות גינוי, אולם יחסה לקורבנות הטרור בישראל שונה בתכלית. "המועצה מסרבת לגנות את הטרור הפלסטיני, שגבה 34 קורבנות ישראלים מאז תחילת גל הפיגועים הנוכחי", הוא אמר בסוף השבוע ל"ידיעות אחרונות" וחזר על הטענה הישראלית כי מדובר ב"מוסר כפול".
כעת מקווה דנון כי נתן ורננה מאיר יצליחו לשנות ולו במעט את היחס של האו"ם לטרור הפלסטיני - או לכל הפחות לחשוף את צביעותו של הארגון. "נראה לעולם את האמת על הטרור הפלסטיני", הוא אמר דנון. "על האו"ם לגנות את ההסתה הפלסטינית ולהעביר מסר חד וברור שלפיו אין הבדל בין טרור בצרפת או בבלגיה לבין טרור בישראל. דמם של אזרחי ישראל לא נחות מאלה של שאר אזרחי העולם - הגיע הזמן לשים קץ להסתה מבית היוצר של הרשות הפלסטינית".