נתניהו: "ישראל לא תרד לעולם מרמת הגולן"
הממשלה עורכת את ישיבתה השבועית באחד היישובים בגולן. נתניהו: "הגיע הזמן שהקהילה הבינלאומית תכיר בשתי עובדות: קו הגבול לא הולך להשתנות ולא משנה מה יהיה בצד הסורי. הגיע הזמן אחרי 50 שנה שיכירו בריבונות הישראלית בגולן"
ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר בצהריים (וים א') כי "ישראל לא תרד לעולם מרמת הגולן". נתניהו אמר את הדברים במהלך ישיבת הממשלה שנערכת באחד מהיישובים בגולן.
נתניהו הסביר: "בחרתי לקיים את הישיבה כאן כדי להעביר מסר ברור: ישראל לא תרד לעולם מרמת הגולן. נחזק את ההתיישבות, התעשייה והחקלאות, גם באמצעות החלטות שנקבל כאן היום. הגיע הזמן שהקהילה הבינלאומית תכיר בשתי עובדות: קו הגבול לא הולך להשתנות ולא משנה מה יהיה בצד הסורי. הגיע הזמן אחרי 50 שנה שיכירו בריבונות הישראלית בגולן".
לדבריו, "בשנים שהגולן היה תחת שלטון סורי הגולן שימש לבונקרים, תוקפנות ומלחמה. ב-49 השנים שבהן ישראל שולטת בגולן הוא מקום של שלום ושגשוג. ישראל היא כיום הפתרון ולא הבעיה ורבות מהמדינות סביבנו יודעות זאת".
ראש הממשלה הוסיף ואמר: "שוחחתי אמש עם מזכיר המדינה קרי, אמרתי לו שאני מסופק אם סוריה אי פעם תחזור להיות מה שהייתה. אמרתי לו, שלא נתנגד להסדר מדיני בסוריה בתנאי שזה לא יבוא על חשבון ביטחונה של מדינת ישראל. כלומר, שבסופו של יום כוחותיהם של איראן, חיזבאללה ודאעש יסולקו מאדמת סוריה".
שרת המשפטים איילת שקד אמרה כי "אחת המטרות של הישיבה היא באמת להצהיר באופן פומבי שאנחנו מצפים גם מאומות העולם להכיר בגבול הצפוני של ישראל כגבול בינלאומי, כולל רמת הגולן כמובן".
השר אופיר אקוניס אמר: "האמירה היא ברורה לקהילה הבינלאומית וגם לציבור בישראל - אנחנו לא זזים מהמקום הזה. רמת הגולן הייתה בכל ההיסטוריה שטח של התיישבות יהודית. חזרנו לכאן ב-1967 ואנחנו כאן כדי להישאר כדי לפתח את ההתיישבות".
ראשי הרשויות בגולן הביעו הערכה על פעילות הממשלה וכינוס הישיבה בגולן. אלי מלכה, ראש מועצה אזורית גולן, אמר כי כינוס הישיבה ברמה הוא "אמירה חשובה, היסטורית ממש, שמחזקת ומעצימה את ההתיישבות לאורך גבולה הצפוני-מזרחי של מדינת ישראל". לדבריו, "ממשלת ישראל מחבקת את הגולן לא רק ביום מיוחד זה, ומשקיעה במנועי צמיחה מחוללי שינוי חברתי-כלכלי בגליל המזרחי ובגולן, המאפשרים להמשיך ולפתח את האזור עבור תושבי הצפון".
דימי אפרצב, ראש מועצה מקומית קצרין: "לפני כשנתיים קיבלה ממשלת ישראל בראשותו של ראש הממשלה נתניהו, החלטה על מינופה של קצרין. ההחלטה מתבצעת בשנה האחרונה, והיא בעלת משמעות מכרעת. קצרין צמחה השנה בעשרה אחוזים, וצעירים חוזרים לבנות בה את ביתם".