שתף קטע נבחר
 

זינוק בתעסוקת חרדיות - מרוויחות 30% פחות

סקירת משרד האוצר מגלה כי שיעור העסקת חרדיות טיפס משמעותית בשנים האחרונות - הרבה מעבר ליעדי הממשלה. עם זאת - רובן עובדות במשרות חלקיות ומרוויחות הרבה פחות לעומת חילוניות

שיעורי העסקת נשים טיפסו בחדות בשנים האחרונות ועמדו בשנת 2015 על כ-73%. בכך הם אף חצו באופן משמעותי את היעד הממשלתי לשנת 2020 - העומד על 63%. כך עולה מסקירה כלכלית שבועית שפרסם היום (א') משרד האוצר.

 

לפי הנתונים, שיעורי העסקת החרדיות מתקרבים כיום לשיעורי העסקת חילוניות, שטיפסו אף הן בשנים האחרונות ועמדו אשתקד על כ-80%. כמחצית מבין החרדיות מועסקות בתחום החינוך, אך בשנים האחרונות נרשמה ירידה בשיעור זה ולעומת זאת גדלה השתלבות חרדיות בענפים אחרים, בעיקר בסקטור הציבורי, בבריאות, רווחה, מנהל מקומי והמים.

 

שיעור הנשים החרדיות בהיטק לעומת זאת נותר עדין מצומצם ביותר, כאשר נכון לשנת 2014 כ-10% בלבד מהנשים החרדיות הועסקו בשני הענפים הרלוונטיים ביותר לתחום אך אינם נחשבים לתומי ליבה בו - מידע ותקשורת, ושירותים מקצועיים, מדעיים וטכניים.

 

עוד עולה, כי אחוז החרדיות המועסקות במשרה חלקית הוא גבוה יותר, כאשר שכירה חרדית עובדת כ-29 שעות בממוצע לעומת 38 שעות בממוצע אצל חילוניות. ההסבר, כך מצוין בהתבסס על סקר של הלמ"ס, הוא הצורך לטפל בילדים, אך במקביל ישנן נשים חרדיות רבות שמצהירות כי היו מעוניינות לעבוד בהיקף משרה גדול יותר אילו היו מוצאות משרה מתאימה.

 

פער מטריד נמצא גם בהכנסה מעבודה, כאשר חרדיות מרוויחות כ-30% פחות לעומת חילוניות. פער זה מוסבר בעיקר על ידי היקף שעות העבודה המצומצם יותר בשכר השעתי לעומת זאת, הפער עומד על כ-7%, אולם בענפים המאפיינים את הסקטור הפרטי הפער גדול יותר ועומד על כ-23%. לפי כלכליני האוצר, פערים אלו משקפים ככל הנראה הבדלים בסוג ההשכלה, תמהיל ענפי התעסוקה וסוגי העבודה, וגם הטיה הנובעת מהעובדה שהאוכלוסייה החרדית צעירה יותר בממוצע מהאוכלוסייה הכללית.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים