מתוקים שכמותנו: 6 מתכונים לקינוחים לחג
אופים בלי קמח: כדורי באונטי, עוגת קרם שוקולד, קינוח שוקולד לבן עם פיסטוק ופבלובה פסיפלורה - הקינוחים שיסגרו לכם את הפינה בפסח
כדורי באונטי
המרכיבים:
150 מ"ל שמנת מתוקה
100 גר' אבקת סוכר
3 כוסות קוקוס טחון
300 גר' שוקולד מריר
אופן ההכנה:
- בקערה עמוקה מערבבים כף שמנת מתוקה ואבקת סוכר. מוסיפים קוקוס ומערבבים.
- יוצרים כדורים ומסדרים אותם על נייר אפייה.
- מעבירים למקפיא למשך רבע שעה.
- מחממים במיקרוגל בקערה חסינת חום שוקולד מריר בפולסים קצרים של 15 שניות על מנת שלא יישרף. עד שהשוקולד נמס וחלק.
- מצפים כל כדור קוקוס בשוקולד ומניחים חזרה על נייר האפייה.
- אפשר לקשט בשבבי קוקוס או בשוקולד החם הנותר. שומרים במקרר בקופסה סגורה.
עוגת קרם שוקולד מרשימה
המרכיבים:
לתחתית העוגה:
3 כוסות פצפוצי אורז
200 גר' שוקולד חלב
50 גם חמאה
לקרם שוקולד:
500 מ"ל שמנת מתוקה
250 גר' שוקולד מריר
לציפוי:
100 מ"ל שמנת מתוקה
100 גר' שוקולד מריר
אופן ההכנה:
- משטחים נייר אפייה בתבנית מתפרקת בקוטר 22 או 24 ס"מ.
- לתחתית העוגה: מחממים במיקרוגל חמאה ושוקולד בקערה חסינת חום עד לתערובת חלקה. מוסיפים פצפוצי אורז ומערבבים עד לכיסוי מלא של הפצפוצים.
- משטיחים בצורה אחידה על גבי תחתית התבנית ומקפיאים.
- קרם השוקולד: קוצצים את השוקולד ומניחים בקערה חסינת חום.
- בסיר מביאים שמנת מתוקה לרתיחה, שופכים את השמנת על קערת השוקולד וממתינים דקה.
- לאחר דקה טורפים את השמנת והשוקולד עד לקרם חלק ומניחים למקרר למשך 4 שעות עד לילה.
- במיקסר עם וו בלון מקציפים את תערובת השוקולד במהירות איטית, לאט מגבירים עד למהירות גבוהה והקרם יציב (חשוב להקפיד שלא יישבר).
- שופכים את קרם השוקולד על תחתית פצפוצי האורז ומקפיאים למשך ארבע שעות.
- לציפוי השוקולד: בסיר מביאים לרתיחה שמנת מתוקה, מוסיפים את השוקולד מריר וטורפים. שופכים על העוגה ומחכים מספר דקות שהציפוי יתקשה.
- ניתן לקשט את העוגה בפירות העונה, בשוקולדים כשרים לפסח.
- מחלצים את העוגה מהתבנית ומגישים.
קינוחי כוסות שוקולד לבן, פיסטוק ותותים
המרכיבים:
400 מ"ל שמנת מתוקה
250 גר' שוקולד לבן
כף מחית פיסטוק
תותים קצוצים
10 עלי נענע
אופן ההכנה:
- קוצצים את השוקולד הלבן ומניחים בקערה חסינת חום.
- בסיר קטן מביאים לרתיחה שמנת מתוקה עם מחית פיסטוק. שופכים לקערת השוקולד ומערבבים עד לקרם חלק. מניחים במקרר בין 4 שעות עד לילה.
- במיקסר עם בלון הקצפה מקציפים את תערובת השוקולד עד שנותר קרם אחיד ויציב.
- מזלפים את הקרם לתוך כוסות אישיות עד 3/4 מהגובה.
- מעל כל כוסית עם קרם פיסטוק מניחים 2 כפות של תותים ומספר עלי נענע.
- מומלץ להכין את כל המרכיבים מראש ולהרכיב את הקינוח סמוך להגשה.
מיני פבלובה פסיפלורה
המרכיבים:
2 חלבונים
מעט מלח
60 גר' סוכר
כפית תמצית וניל
60 גר' אבקת סוכר
כף קורנפלור
לקרם קצפת:
250 מ"ל שמנת מתוקה
2 כפות סוכר
3 פסיפלורה
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-100 מעלות.
- למרנג: מניחים חלבונים ומלח בקערת המיקסר עם בלון הקצפה מקציפים עד שמתקבל קצף לבן.
- מוסיפים את הסוכר ותמצית הווניל ומקציפים במהירות גבוהה למשך 10 דקות עד שמתקבל מרנג יציב ומבריק.
- מוסיפים את אבקת הסוכר והקורנפלור ומקפלים לתערובת אחידה.
- מניחים נייר אפייה על תבנית התנור, מעבירים לשק זילוף עם צנטר חלק ומזלפים עיגולים קטנים.
- אופים למשך שלוש שעות, מצננים.
- קרם קצפת: במיקסר עם בלון הקצפה מקציפים שמנת מתוקה וסוכר עד לקבלת קצפת יציבה.
- מניחים כף קצפת על כל פבלובה.
- מניחים כף של מיץ הפסיפלורה.
- שומרים במקרר.
טראפלס
המרכיבים:
3/4 כוס שמנת מתוקה
25 גר' חמאה
300 גר' שוקולד מריר
אגוזי לוז מסוכרים
אופן ההכנה:
- שוברים את השוקולד בקערה. מוסיפים את החמאה.
- בסיר מביאים שמנת מתוקה לרתיחה, שופכים את השמנת על קערת השוקולד וממתינים דקה.
- לאחר דקה טורפים את השמנת והשוקולד עד לקרם ומניחים במקפיא לשעתיים.
- יוצרים מהתערובת השוקולד כדורים, מגלגלים אותם בקערה עם אגוזי הלוז.
- שומרים במקרר.
צפו באיילת הירשמן מכינה עוגת שוקולד ללא גלוטן:
מקרונים
המרכיבים (ל-20 עוגיות מקרונים):
לעוגיות מקרונים:
100 גר' אבקת סוכר
65 גר' אבקת שקדים
50 גר' חלבון
קורט מלח
20 גר' סוכר
צבע מאכל
לגנאש שוקולד אספרסו:
100 מ"ל שמנת מתוקה
30 מ"ל אספרסו
150 גרם שוקולד מריר
אופן ההכנה:
- מתחילים בגנאש: שוברים את השוקולד בקערה.
- בסיר מביאים שמנת מתוקה ותמצית אספרסו לרתיחה, שופכים את השמנת על קערת השוקולד וממתינים דקה.
- לאחר דקה טורפים את השמנת והשוקולד עד לקרם ומניחים במקרר לשעתיים.
- מקרונים: מסננים במסננת אבקת סוכר ואבקת שקדים עד שנשאר כף של שקדים שאותם זורקים.
- במיקסר עם בלון הקצפה מקציפים חלבון ומלח לקצף עדין, מוסיפים את הסוכר ומקציפים עד קבלת קצף עמיד. מקפלים את תערובת השקדים עם החלבונים עם מרית עד קבלת תערובת חלקה, חשוב שלא יהיו גושים אך גם לא לקפל יותר מדי.
- מוסיפים צבע מאכל בקיפול או בהקצפה, מעבירים לשקית זילוף עם צנטר חלק ומזלפים במשטח.
- מניחים בטמפ' החדר כ-40 דקות.
- מחממים תנור ל-150מעלות ומכניסים את המקרונים ל-13 דקות.
- מצננים ורק אז ממלאים.
הכלים באדיבות "גולף אנד קו"