שתף קטע נבחר

סופ"ש בצפון: הטעמים והצבעים של הגליל המערבי

אין כמו עונת האביב לטיול בצפון המוריק. מרכיבה גלילית על סוסים ביערות מצפה אבירים, דרך ביקור במוזיאון שמציג את חיי התושבים לפני 200 שנה ועד ארוחת גורמה 5 דקות מנהריה, וגלידה לסיום, שהיא תוצר של אחווה בין עמים. יצאנו לסופ"ש בגליל המערבי וחזרנו עם המלצות

  ( )

מקום בלב: לדהור אל השקיעה ביערות הגליל

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח

 

המשק הזה שממוקם במרכז מצפה אבירים על רכס ההר, הוקם ומתופעל עד היום על-ידי אייל ועדנה חפר, שבנו כאן ממלכה משלהם שכוללת דיר עיזים, מחלבה שלידה חנות גבינות, פינת קפה קטנה, טיולי סוסים, טיולי ג'יפונים ועוד. אנחנו הגענו לרכיבה על סוסים. אייל מעלה אותנו על הסוסים המטופחים, והופ אנחנו בחצר האחורית שלו, היער הפתוח שם הוא מכיר כל תלולית ופנייה. הימים אלו היערות מוריקים, הפריחה בשיאה ומזג האוויר מאפשר טיולים כאלו בכל שעות היממה. מומלץ להגיע לכאן לקראת שקיעה ולקנח עם הגבינות המקומיות הטעימות של עדנה. רכיבה של שעה לזוג תעלה 280 שקל, אבל רצוי כאמור לצרף לעניין ארוחת גבינות ויין בשטח כדי להעצים את החוויה.

 

  • מקום בלב, אבירים, טל': 052-5832632

 

זוכרים? המחווה של "זהו זה" לגליל 1985

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

שוק תרשיחא: טעמים וצבעים של הגליל

  (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

 

מדי שבת משש בבוקר ועד השעה 4 אחה"צ שווה לקפוץ לשוק הססגוני בתרשיחא לחגיגה של טעם וצבע. בשעות הבוקר המוקדמות פורסים הסוחרים את מרכולתם בכיכר המרכזית ויש שם הכל: בגדים, נעליים, תבלינים, קטניות, חמוצים, פירות וירקות, טבק גלילי, שמן זית משובח, מיצים טבעיים, ממתקים מקומיים, פיצוחים ופירות יבשים, כלי בית, כלי עבודה, צעצועים ועוד. בנוסף, אפשר למצוא גם דוכנים שמציעים מוצרים שקשה למצוא במקומות אחרים כמו: עולש, מלפפון בלדי, תאנים בלדי וזיתים כבושים. מסביב יש לא מעט מסעדות ואפשר לקנח בארוחת צהריים ערבית/גלילית.

 

אמנון גופר: המדריך הפרטי שלך לגליל

מדריך התיירים אמנון גופר (בתמונה למטה) הוביל אותנו בין סמטאותיה הפחות מוכרות של עכו (בפסקה הבאה), ועל כל חמישה צעדים שעשינו, הצליח להשחיל סיפור פיקנטי על המקום בו אנו נמצאים. אבל המומחיות שלו שייכת דווקא לאזור מגוריו, סמוך לתרשיחא, טיול לצידו מבטיח נופים עוצרי נשימה, כפרים ציוריים וסמטאות פתלתלות, בתי-בד ובתי כנסת עתיקים, לצד אמנות ומיסטיקה, מעיינות נסתרים ותופעות טבע ייחודיות. לגופר היכרות עמוקה עם ההווי המיוחד של הגליל ובטיוליו הוא משלב סיפורים עסיסיים. הוא גם מומחה לא קטן לאוכל, כך שרעבים לא תצאו מסיורים איתו.

 

  • אמנון גופר, 6549191- 054

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
 

 

עכו: לא רק חומוס

אם עד היום הייתם מגיעים לעכו בשביל החומוס, היום יש הרבה סיבות אחרות להגיע לכאן, ולא צריך לעשות הכנה מיוחדת בבית. פשוט תגיעו למרכז המידע החדש לתיירים, שנחנך בחודשים האחרונים בלב עכו העתיקה כדי לקדם תיירות בעכו ובגליל המערבי כולו. במרכז ניתן ליהנות משירותי בניית מסלולי טיול מותאמים אישית, המלצות לפעילויות תרבות ואמנות, פעילויות בטבע, המלצות קולינריות, מקומות בילוי, צימרים ומלונות. אנחנו נחשפנו בזכות המרכז נחשפנו למוזיאון "אוצרות בחומה", שנמצא בלב החומה המזרחית של עכו העתיקה. מדובר בשכיית חמדה מרהיבה הכוללת תצוגות קבע של המורשת ההיסטורית המרתקת של האזור ב-200 השנים האחרונות. דרך מאות החפצים המוצגים במוזיאון תכירו את בעלי המלאכה המסורתיים שעבדו בשווקים (מבית מרקחת שלם ששומר מלפני 150 שנה, דרך מרפאת שיניים עתיקה, מטבח עתיק ועוד), הרהיטים המרהיבים של עשירי העיר ורקמת החיים בעיר שהייתה מקום מפגש ייחודי של אמונות ודתות. מומלץ!

 

  • מרכז מידע לגליל המערבי, עכו העתיקה (בכניסה לשוק), טל': 04.6015533

 

  ( )
 

דורנס: וילה עם בריכה ופינוקים

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

 

צימר זה לא, יותר וילה שמוקפת מטעי פרי, מרחק דקות מנהריה. דורנס היא סוויטה מפנקת, שלצידה בריכת שחייה פרטית מחוממת ומקורה. בסוויטה תמצאו את כל מה שצריך כדי להרגיש בבית גם כשאתם בחופשה – טלוויזיות עם מסכים גדולים (ומשקפי תלת-ממד!), מכונת נספרסו עם קפסולות, מטבחון המאובזר בכל מה שצריך, בקבוק יין מקומי, פירות העונה ומסך ענק של שמיים מוארים שנשקפים מעל המיטה. הבריכה הפרטית בחצר בשני מפלסים, כך שניתן לשבת ולהירגע במים. לצד הבריכה ספה וערסלי ישיבה ענקיים, מיטות שיזוף, צמחייה ירוקה ותאורה רומנטית שנדלקת בין ערביים. לילה כאן יעלה לכם כ-900 שקל.

 

  • דורנס, מושב בן עמי, טל': 052-9172701

 

  ( )
 

מחלבת אלטו: פלטת גבינות בקיבוץ

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

 

מחלבה משפחתית הממוקמת בלב בוסתן עצי פרי בקיבוץ שמרת. המקום הוקם על-ידי אריאל, שהחל את דרכו כגבן במחלבה הקיבוצית הקטנה. עם השנים הקימה המשפחה את אלטו - מחלבת בוטיק משפחתית הכוללת אזור ייצור גבינות עזים, בית הקפה עם תפריט שמבוסס כל כולו על גבינות (ארוחות בוקר, פלטות מעולות של גבינות וכמובן קינוחים על טהרת הגבינה) ומעדנייה שמוכרת את מבחר הגבינות של המקום. מבעד לחלון הזכוכית הגדול שבמקום אפשר להשקיף על תהליך הייצור המרתק של הגבינות במחלבה.

 

  • אלטו, קיבוץ שמרת, טל': 04-9854802

 

יאניביצ'י: מסעדת גורמה 5 דקות מנהריה

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

מסעדת יאניביצ'י שבמושב בוסתן הגליל קמה לפני כשנה וחצי, במבנה עתיק ששימש בעבר כמחלבה האזורית שסיפקה חלב לכל תושבי האזור השוכן בלב הגליל המערבי. השף עידן רקיר, יוצא "מחנה יהודה" של אסף גרניט, מביא לכאן ניחוחות גורמה של העיר הגדולה – אוכל טוב, משביע ובעיקר קריאטיבי. מח העגל הצרוב בגריל היה חלומי, הסנייה של דג הבורי הוגשה עם עגבניות, פרחי כרובית וברוקולי וטחינה מעושנת - מנה טעימה ומיוחדת.

 

המיקום של המסעדה, מרחק קצר מעכו, מבטיח דגה טרייה בכל יום ולכן דגים מככבים כאן בתפריט. רצוי תמיד להזמין מקום, כי השמועה על המסעדה פשטה ובאי הצימרים בסביבה באים בהמוניהם. בקיץ רצוי להזמין מקום על המרפסת שטובלת בירוק ובתאורה רומנטית.

 

  • יאניביצ'י, בוסתן הגליל, טל': 04-8222122

 

ג'ינוס: גריל איכותי בלב הקריות

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

 

ממש כמו בחו"ל, לאחרונה הוקם מדרחוב של מסעדות ומקומות בילוי אחרים מחוץ לקריון בקריות. ג'ינוס, מסעדת גריל-שף חדשה של השף והבעלים, יהב ג'ינו, ממוקמת במרכז המדרחוב ומגישה תפריט כשר המשלב בין מטבח מסורתי ומודרני. כך למשל ניתן למצוא שם מנות כמו סיגר מרוקאי במילוי בשר טלה ושקדי עגל, חזה מולארד צרוב ביין על מחית ערמונים, פטה כבד קטיפתי מעולה ושפע נתחים מובחרים ומיושנים של סינטה, אנטריקוט, פילה, צלעות טלה ועוד. למי שממהר – קיים כאן גם תפריט אקספרס, שכולל לא מעט מנות מהתפריט הרגיל, שמוגשות בתוך פיתה, בהשראת 'המזנון' של אייל שני. המחירים, וזה הבונוס, זולים יחסית לתמורה.

 

  • ג'ינוס, קריון קריית ביאליק, טל': 04-810-0700

 

פיצה אלכסנדר: פירות ים על בצק מחמצת

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

 

הלוקיישן מטעה, מודה. פיצה אלכסנדר שוכנת בקרביה של תחנת דלק בלב הקריות. לא כייף להיכנס למסעדה כשניחוחות גזולין באוויר. אבל אחרי שכבר נכנסתם, נכונה לכם הפתעה. לדברי הבעלים, מדובר בפיצריה היחידה בישראל המגישה פיצות מבצק מחמצת שאור, שזה אומר - שמרים לא שוכנים כאן והבצק הרבה יותר אוורירי. את התפריט בנה השף ירון וידר, שמאחוריו עבודה בכמה מסעדות מישלן. הקלאסיק שרימפ היא ללא ספק הלהיט במקום – בצק דק עליו נערמים בייבי שרימפס, שומר כבוש וזיתי קלמטה. אפשר להתמכר לטעם. גם המיקס גריל ספיישל שמגיע עם רוטב ספייסי ברביקיו ביתי, בייקון, פפרוני וקורנביף מומלץ למי שמעדיף את הטעמים הבשריים. יש כאן גם פיצה טבעונית וכן פיצה לקינוח עם ממרח שוקולד אגוזים, קראמבל שקדים ושבבי שוקולד מריר.

 

  • פיצה אלכסנדר, שדרות ירושלים 3 קריית מוצקין, טל': 04-8404062

 

דליקט: ארוחות בוקר מכל העולם

הנה סיבה לדלג על ארוחת הבוקר בצימר הגלילי שלכם ולהגיע לכאן לחוויה עולמית. דליקט מציעה ארוחות בוקר מסביב לעולם - ארוחת בוקר אנגלית קלאסית עם שתי ביצים, נקניקיות, שעועית אפויה, בייקון, טוסט וחמאה, עגבניות בגריל, פטריות מטוגנות או לביבות תפוחי אדמה. ארוחות בוקר צרפתיות - אגז בנדיקט, אגז פלורנטין, קרוק מדאם ועוד, ארוחות בוקר שוויצריות, ארוחות בוקר מקומיות בלאדי ובהן כדורי לבנה עיזים, גבינת ג'יבנה ערבית מסורתית, זיתים, שמן זית, זעתר, פול וירקות העונה עם לחם מסורתי מתרשיחא או שקשוקה. יש גם ארוחת בוקר אורגנית. על המקום המפתיע הזה אחראים שניים - חאתם טאנוס בן המקום וסטפן ואן טרינן, יינן שוויצרי המתגורר בכפר ורדים השכן. טעים כאן בטירוף. רוצים קינוח? קפצו לפסקה הבאה.

 

  • דליקט, השוק 1 (בניין סראיא), תרשיחא, טל': 04-6043170

 

גלידת בוזה: השלום מתחיל בגביע

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

 

בוזה (גלידה בערבית) היא לא עוד גלידרייה, יש מאחוריה סיפור. אדם זיו מקיבוץ סאסא טייל בעולם וחלם לעשות גלידה. הוא עבד בגלידריות שונות בעולם והתמקצע בתחום. כשחזר לארץ רצה להקים באחד מכפרי הגליל גלידרייה איכותית שתייצר גלידות מחומרים איכותיים וטבעיים עם גוון גלילי. בחיפושיו אחר המקום המושלם להגשמת חלומו פגש את עלאא סוויטאת, הבעלים הצעיר של מסעדת "אלומה" בתרשיחא. עלאא נדבק מההתלהבות של הקיבוצניק הצעיר וכך נולדה בוזה, תחילה בתרשיחא, בכניסה לשוק המקומי. שנתיים אחר-כך השניים כבר חובקים 4 סניפים, כולל אחד חדש בתל-אביב. את הגלידה מכינים כאן במקום, מאחורי חלון זכוכית שקוף, וטעמה בהתאם – היא מתוקה, אבל לא יתר על המידה, הטריות והרעננות שלה מורגשים בכל ביס. גלידה שקל להתמכר לה.

 

  • בוזה, השוק 1, תרשיחא, טל': 04-8738984

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יח"צ
דוהרים ביערות הגליל המערבי
צילום: יח"צ
מומלצים