מהשנה הבאה: תוכנית היהדות כבר מכיתה ג'
משרד החינוך החליט כי התוכנית המחודשת במקצוע תרבות ישראל תילמד גם בכיתות ג' ו-ט'. "התוכנית תעמיק את יכולת התלמידים לקיים דיאלוג מכבד". גם כיתות א' וב' ילמדו יהדות במתכונת מיוחדת
הורחבה תוכנית היהדות בבתי הספר: ועדת המקצוע לתרבות ישראל בראשותו של פרופסור רון מרגולין, תגיש היום (ד') למנכ"לית משרד החינוך מיכל כהן את התוכנית המחודשת במקצוע תרבות ישראל, שתיקרא "תרבות יהודית וישראלית".
עד כה נלמדה התוכנית בכיתות ה'-ח', אולם משנת הלימודים הבאה היא תורחב גם לכיתות ג', ד' ו-ט', ויוקצו לה חמש שעות בסך הכול בכיתות ג'-ו', וחמש שעות לשכבות ז'-ט'. שעות אלה ינותבו בין שכבות הגיל לפי שיקול דעתו של מנהל בית הספר.
במקביל, נבנתה תוכנית מיוחדת גם לכיתות א'-ב', וההחלטה אם ללמדה בכיתות אלה נתונה בידי המנהל. יצוין כי בניגוד לכיתות ג'-ט' שבהן התוכנית היא חובה, תוכנית הלימוד בכיתות א'-ב' איננה חובה.
התוכנית שעיקריה פורסמו הבוקר ב"הארץ", כוללת היכרות עם ארון הספרים היהודי ותתמקד בכמה תחומים: עיסוק ביחיד, המשפחה, הקהילה, מדינת ישראל, העם היהודי בתפוצות והאנושות כולה. במסגרת התוכנית ייחשפו התלמידים לפתגמים, אגדות חז"ל ושירה, לצד היכרות עם דמויות כמו הרמב"ם, אבן גבירול, רחל המשוררת וחיים נחמן ביאליק.
לפי התוכנית, הערך המנחה בכיתות א' יהיה "ואהבת לרעך כמוך", בכיתות ב' ערך הלימוד יהיה כיבוד הורים והערך המשפחה, בכיתות ג' חברות ומנהיגות, בכיתות ד' ערבות הדדית, בכיתות ה' זיקה לארץ ישראל, בכיתות ו' מסורת וחידוש, בכיתות ז' אחריות ומעורבות, בכיתות ח' תיקון עולם ובכיתות ט' ערך החיים, חירות האדם וכבוד האדם.
במשרד החינוך מציינים כי התוכנית נועדה לחשוף את התלמידים "לעולם היהדות רב-הפנים, תוך התאמתו לרלוונטיות של חייהם בתוך ההקשר הישראלי הרחב. התוכנית תעניק ידע נרחב ומעמיק, חוויות עשירות וכלים מגוונים וחדשניים לפיתוח אישיותם וזהותם של התלמידים כיהודים, כישראלים וכבני-אדם. כמו כן, היא תעמיק את יכולתם לקיים דיאלוג קשוב ומכבד בין הזהויות השונות והמגוונות שקיימות בחברה הישראלית".
היסטוריה של שינויים
כל שרי החינוך בשנים האחרונות ביקשו לשנות ולהרחיב את לימודי המורשת והזהות היהודית בקרב תלמידי ישראל. ב-1994 החלו לדבר במערכת החינוך על הצורך בלימודי יהדות, בהתאם לצרכים של תלמידי החינוך הממלכתי.
ב-2003 הציגה לימור לבנת את התוכנית "מאה המושגים", שעסקה בתחומי יהדות, דמוקרטיה וציונות. התוכנית יושמה בכיתות ז'-ח', ותלמידי כיתות ח' אף נבחנו עליה במיצ"ב. עם כניסתה של יולי תמיר לתפקיד שרת החינוך
היא ביטלה את התוכנית של קודמתה בטענה שהיא מבוססת בעיקר על שינון ולא על הבנה, והציגה תוכנית חדשה "תרבות ישראל" שעסקה ביהדות וערכים אוניברסאליים ויושמה גם כן בכיתות ז'-ח'.
השר הבא ברשימה, גדעון סער, סבר גם הוא כי יש להרחיב את לימודי היהדות בקרב תלמידי החינוך הממלכתי ועסק בכך רבות. הוא הוציא לפועל את התוכנית "תרבות ישראל ומורשתו", שהורחבה לכיתות ה' ו-ח'. במסגרת התוכנית הוחלט כי התלמידים יחויבו ללמוד באופן מלא את פרשת השבוע בכיתות ו', סידור התפילה בכיתות ז', ומסכת אבות שבמשנה בכיתות ח'.
במסגרת התוכנית גם הורחבו ביקורי התלמידים בעיר דוד, חברון ותל שילה. שר החינוך לשעבר שי פירון הבהיר גם הוא כי יש צורך בהרחבת התוכנית והזיקה ליהדות. ב-2014 הוקמה ועדה שדנה בנושא, אלא שהממשלה התפרקה, לא הספיקה לסיים את עבודתה, אך המשיכה אותה בשנה האחרונה לאחר כניסתו של נפתלי בנט לתפקיד שר החינוך.