שתף קטע נבחר

 

מתנה לדאעש: נמה"ת פרסם את פק"ל הטרור

שערורייה בגרמניה: תוכנית החירום של נמל התעופה קלן-בון, שאותו קרא לאחרונה דאעש לתקוף, הייתה זמינה לקריאה באתר שלו במשך חודשים. בצרפת: סטודנטים הכריזו על יום החיג'אב, לטביה: איסור על ניקאב - למרות שרק 3 לובשות אותו בכל המדינה

עד כמה אירופה לא ערוכה לסכל פיגועי טרור ביעילות מספקת? הסיפור הבא עשוי להמחיש זאת: תוכנית חירום סודית של נמל התעופה קלן-בון בגרמניה הופיעה באתר האינטרנט של נמל התעופה במשך חודשים – כך חשף אמש ערוץ הטלוויזיה הגרמני ZDF. הדיווח הזה בא חודש אחרי מתקפת הטרור בבריסל, שבה הצליחו מחבלים להיכנס לנמל התעופה הבינלאומי באין מפריע ולהתפוצץ בו.

 

לפי הדיווח ב-ZDF, המסמך שכולל 230 עמודים ושנועד לשימוש פנימי בלבד, כלל הנחיות לגבי האופן שבו יש להתמודד עם אסונות טבע, עם תאונות בנמל התעופה ועם מתקפות טרור, איומי פרצות או משבר בני ערובה.

נמל התעופה קלן-בון (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
נמל התעופה קלן-בון(צילום: רויטרס)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

אתר האינטרנט SITE שעוקב אחרי פעילותם המקוונת של ארגוני ג'יהאד דיווח רק בחודש שעבר כי דאעש פרסם באינטרנט תמונות שבהן הוא קורא למוסלמים בגרמניה לבצע בנמל התעופה קלן-בון ובלשכתה של קנצלרית גרמניה אנגלה מרקל, פיגועים כמו אלה שבוצעו בבריסל.

 

המסמך הפנימי של נמל התעופה קלן-בון כלל תיאורים מפורטים של המקומות שבהם יש לאסוף את הנוסעים בעתות חירום. הוא היה זמין באתר האינטרנט של האתר מאז נובמבר 2015, והוסר רק בימים האחרונים בעקבות פנייה של ZDF.


בינתיים, בצרפת התעורר אתמול דיון ציבורי ער אחרי שסטודנטים באוניברסיטת פו למדעים בפריז הכריזו על "יום החיג'אב", וקראו לעמיתיהם להגיע במסגרתו לכיתות כשהם עוטים את כיסוי הראש המוסלמי למשל כל היום. מטרת האירוע היא לעורר מודעות ליחס לנשים שלובשות חיג'אב מצד החברה הצרפתית, ולקדם סובלנות כלפי נוהג לבישת החיג'אב. הפרויקט עורר סערה ברשתות החברתיות, ולצד רבים שהביעו תמיכה בו – המונים טענו כי הוא אינו תואם את ערכיה של צרפת, שבה הדת מופרדת מהמדינה ויש להתהלך בפנים גלויות.

ניקאב. שלוש נשים יוותרו עליו בלטביה (צילום: AFP) (צילום: AFP)
ניקאב. שלוש נשים יוותרו עליו בלטביה(צילום: AFP)

כיסויי הראש והפנים האיסלאמיים הם נושא חם גם במדינות הבלטיות: לטביה מתכננת לאסור לכסות לגמרי את הפנים בניקאב ובבורקה בעת השהייה בציבור כפי שעשו

כמה מדינות אחרות באירופה. המקרה של לטביה, עם זאת, מיוחד מסיבה אחת: ככל הידוע רק שלוש נשים במדינה נוהגות ללבוש ניקאב או בורקה. משרד המשפטים החליט לאסור לבישת ניקאב ובורקות כדי להגן על התרבות הלטבית ולוודא שמוסלמים שמגיעים לחיות בה יסתגלו למסורת המקומית. בלטביה, שבה כשני מיליון תושבים, חיים כיום כ-1,000 מוסלמים שמקיימים חיים איסלאמיים פעילים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
נמל התעופה בון-קלן. מחדל של חודשים
צילום: רויטרס
מומלצים