הבשר הפגום במסעדות היוקרה: השפים הבכירים יעידו
כתב אישום נגד 7 ישראלים ופלסטינים הוגש על הברחת בשר מחו"ל לשטחי הרשות - ומשם למיטב המסעדות בישראל: הבשר שווק בלי פיקוח תברואתי, והנאשמים "עשו מעשה העלול להפיץ מחלה". הרווח המוערך: כ-20 מיליון שקל. חיים כהן מדיקסי: "הבשר הגיע עם האישורים הדרושים, אך לא הוגש לסועדים"
פרשת הבשר הפגום : שבעה נאשמים עסקו בהברחת בשר מחו"ל לרשות הפלסטינית - ומכרו אותו במיטב מסעדות היוקרה של ישראל בלי שום פיקוח תברואתי. הבוקר (יום ה') הגישה פרקליטות מחוז ירושלים כתבי אישום חמורים המייחסים עבירות של שיווק בשר שלא כדין, עשיית מעשה העלול להפיץ את המחלה, קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, הלבנת הון ועוד.
הנאשמים הם עובדי שתי חברות - ישראלית ופלסטינית: בעלי החברות, מנהלי החשבונות, סוכן לשיווק בשר, נהגים ועוד. כתב האישום מגדיר אותם "רשת החברה", והיקף ההכנסות המוערך שלהם מהעבירות הוא כ-20 מיליון שקל. ברשימת עדי התביעה, הכוללת יותר מ-100 שמות, נמצאים כמה שפים מוכרים ממסעדות מפורסמות, ובהם חיים כהן ממסעדת דיקסי ואבי קונפורטי מטופולופומפו:
פטר סומרה, מסעדת קימל
אבי קונפורטי, מסעדת טופולופומפו
חיים כהן, מסעדת דיקסי
יגאל ליברמן, מסעדת הסינית האדומה
יוסי בכר, עד העצם
רפאל אהרונוביץ', ידע בשרים
מוחמד ג'ברין, מוזס
חוסיין סרחן, מוצרי בשר
אבי רבאח, צח שיווק דגים
יעקב שמחייב, איטליז שפע-גל
מיכאל מאליק, מעדניית הוב נכסים
שרון מצ'סה, הקצבייה של שרון
נועם ריזי, מסעדת אדום
דוד ששון, מסעדת אוקטגון
אבי הופמן, מסעדת זוזוברה
כתב אישום הוגש נגד שבעה נאשמים שעסקו בהברחת בשר ומכירתו בישראל. הנאשמים ייבאו בשר מחו"ל, דרך נמל חיפה, לשטחי הרשות, שם אחסנו אותו, עיבדו אותו, והכינו אותו לשיווק בישראל בלא כל פיקוח תברואתי. משטחי הרשות העבירו הנאשמים את הבשר לישראל ומכרו אותו כבשר אשר נשחט ועובד בישראל כדין ובפיקוח וטרינרי. הנאשמים מואשמים בעבירות של שיווק בשר שלא כדין, עשיית מעשה העלול להפיץ את המחלה, קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, הלבנת הון ועוד.
לאחר שהבשר הוברח מנמל חיפה, באמצעות ההצהרות הכוזבות, למפעל הפלסטיני המצוי בא-רם, הבריחו הנאשמים את הבשר לשטחי ישראל תוך שהם דואגים להחלפת הקרטונים והמדבקות על מנת להסתיר ולהסוות את מקורו. כחלק מפעילות זו הוסיפו הנאשמים לאריזות ולמשלוחי הבשר תיעוד וטרינרי כוזב ותעודת משלוח כוזבת המעידים לכאורה על כך שהבשר עובד בישראל, ועבר בדיקה וטרינרית. הבשר הוכנס לישראל במשאיות בעלות דפנות כפולות ובשיטות הסלקה נוספות. הבשר המוברח לשטחי ישראל נמכר למסעדות פופולריות, וכן לחנויות שונות לממכר בשר.
החקירה נוהלה על ידי חקירות מכס ומע"מ ירושלים, יחידת יהלום ומכס חיפה, יחידת הפיצוח של משרד החקלאות וימ"ר ש"י במשטרת ישראל. עו"ד עמית לוין מפרקליטות מחוז ירושלים ביקש להאריך את מעצרם עד תום ההליכים.
חיים כהן מדיקסי, שצפוי להיות עד תביעה, מסר: "דיקסי קיבלה ארבע דוגמאות בכמות מזערית לבדיקה. הבשר נטעם על ידי ונבדק על ידי אנשי הצוות של המסעדה, אך לא עבר את הבדיקה הפנימית ולכן לא הוגש כלל לסועדים. הספק המציא את כל האישורים הנדרשים מכל ספק חדש המעוניין לעבוד עם המסעדה, ובהם אישורים וטרינריים שהחשוב בהם הוא אישור הווטרינר בתל אביב ושחותמתו אוטנטית. בשר שכזה ודומיו מגיע גם לחנויות ולא רק למסעדות".
עו"ד דוד הלוי, המייצג את הנאשמים באסם זאדה ולואי שעבן: "קיבלנו לידנו את כתב האישום ולאחר שעיינו בו נראה שמדובר על מהומה על לא דבר. מרשיי מכחישים כל קשר. התיק קיבל הד ציבורי והמשטרה סיפרה לכולם על בשר שסיכן את הציבור, אבל אני מזכיר שהמשטרה היא זו שאיפשרה את השיווק שלו. השטרה עקבה אחרי הבשר מנמל חיפה עד הצלחות של הלקוחות בלי לעשות דבר. אני בטוח שכתב האישום יסתיים בקול ענות חלושה".
עו"ד שי וולשטיין, המייצג את אברהם בן ארויה, מנהל החשבונות של החברה: "בית המשפט שחרר את מרשי למעצר הבית. אני מניח שייקח לנו פרק זמן ממושך כדי ללמוד אותו סביר להניח שהפרקליטות תמצא את עצמה בבעיה קשה. הם עשו פה מחדל חמור ביותר. הם השמידו את הבשר ואין להם חוות דעת לעניין הבשר. זה כמו שהמשטרה תתפוס סמים, תשמיד אותם ותשכח להגיש חוות דעת על הסמים".
עו"ד עמית לוין מפרקליטות מחוז ירושלים: "במסגרת מיזם עברייני נהגו הנאשמים להבריח משטחי הרשות הפלסטינאית בשר אשר נחזה כמיוצר ומעובד במדינת ישראל. בעבור בצע כסף סיכנו הנאשמים את חייהם של צרכני הבשר למסעדות. בנוסף ביצעו הנאשמים עבירות מס במליוני שקלים עת לא דיווחו על ההכנסות כנדרש.