שתף קטע נבחר
 

נדחתה העתירה לביטול חובת הפרישה בשל גיל

בית המשפט העליון דחה את העתירה לביטול חובת הפרישה בשל גיל, אותה הגישו בין היתר פרופ' משה גביש ופרופ' אסא כשר ב-2012. העותרים: "פגיעה קשה בזכות החוקתית לכבוד האדם ולשוויון"

בית המשפט העליון דחה היום (ה') את העתירה לביטול חובת הפרישה בשל גיל, אשר הוגשה ב-2012 בידי פרופ' משה גביש, פרופ' אסא כשר, פרופ' רות בן ישראל ופרופ' מרדכי שגב.

 

כתבות נוספות בערוץ הקריירה

עובדים נגד העלאת גיל הפרישה: "מי יקבל אותי לעבודה בגיל 68?"

דו"ח: פורשים מאוחר יותר - וחוששים לעבודתם

כבר היום: גיל הפרישה לגברים בישראל - הגבוה ב-OECD

 

העתירה הוגשה בדצמבר 2012 על ידי עו"ד שושנה גביש, בשם בעלה פרופ' משה גביש, וכן בשמם של פרופ' מרדכי שגב וכן שני חתני פרס ישראל, פרופ' אסא כשר פרופ' רות בן ישראל - שהצטרפו להבעת תמיכה. היא הוגשה נגד הכנסת, היועץ המשפטי לממשלה, שר האוצר והטכניון, המעסיק את פרופ' גביש ופרופ' שגב. גביש, עורכת דין המתמחה בדיני עבודה, הגישה את התביעה לאחר שבעלה גילה שאין באפשרותו להמשיך בתפקידו כחוקר בטכניון עם הגיעו לגיל 67.

 

בית המשפט דחה את העתירה בטענה שהנושא שהיא מעלה צריך להוסיף ולהיבחן בזירה הציבורית ובגדרה של הרשות המבצעת, עם זאת קבעה נשיאת בית המשפט העליון, הגברת מרים נאור כי "דומה כי טוב עשו המשיבים בהחליטם להביא סוגיה זו שוב אל שולחן הממשלה", כמוה גם כבוד השופט הנדל, שטען כי: "כל אלה מחייבים כעת בחינה מחודשת ומעמיקה של המחוקק. ככל שלא תיערך בחינה כאמור תוך זמן סביר, עמדתי היא כי ראוי שטענות הצדדים תישמרנה להם. ראוי לנו, כחברה, להתמודד עם הסוגיה כדבעי ולהידרש לה בצורה המיטבית והמתבקשת".

 

העתירה נגד גיל הפרישה - צפו בדיון באולפן ynet

צילום: אסי כהן אבי חי

צילום: אסי כהן אבי חי

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

עו"ד גביש מסרה בתגובה להחלטה: "הגם שבית המשפט העליון הדגיש את הפגיעה החמורה באדם, הוא בחר לא לקחת צעד נוסף קדימה ולהצהיר על בטלות ההוראה המאפשרת פרישה כפויה בשל גיל בלבד בשל כך שהיא מחייבת התמודדות עם היבטים חברתיים וכלכליים רחבים. עם זאת בית המשפט קרא למחוקק לעשות חשיבה מחודשת ואף להקים ועדה מיוחדת שתבחן את הנושא. פרישה כפויה בשל גיל היא פגיעה קשה בזכות החוקתית לכבוד האדם ולשוויון. מדובר בנושא בעל חשיבות ציבורית רבה".

 

חוק גיל פרישה קובע כיום, כי גברים החל מגיל 67 ונשים החל מגיל 62 זכאים לקבל קצבת זקנה מהביטוח הלאומי וקצבה מקרן הפנסיה או חברת הביטוח בה חסכו בתקופת עבודתם. כמו כן, החוק קובע כי המעסיק יכול לחייב עובד או עובדת שהגיעו לגיל 67 לפרוש מהעבודה לפנסיה, גם אם העובד רוצה להישאר במקום העבודה.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים