גפילטע פיש בנוסח בני ברק
צפו: לכבוד הפסח והגעגועים לסבתא שלו, נכנס ארז קומרובסקי ל"דליקטס" בלב בני ברק, ולמד שם כמה דברים על מסורת, על יהדות חרדית וגם על גפילטע פיש. ויש גם מתכונים
צילום:חגי דקל עריכה: אמיר סולומון
גפילטע פיש
המצרכים:
1 ק"ג דג קרפיון, טחון
1 כף מלח
1 כוס קטנה סוכר
1/4 כוס שמן
מעט פלפל שחור
4 ביצים
1 כוס פירורי קמח מצה
2 בצל
1 גזר
לרוטב -
1 כף מלח
מעט פלפל שחור
4 גזר, חתוך לטבעות
3 בצל גדול
2 כוסות מים
הוראות הכנה:
- טוחנים את הגזר, הבצל והדג.
- מעבירים לקערה, מוסיפים את כל שאר החומרים, ומערבבים.
- מרתיחים מים בסיר נמוך ורחב, מוסיפים מלח, פלפל שחור, גזר ובצלים.
- יוצרים קציצות מהעיסה, ומעבירים לסיר. מביאים לרתיחה על להבה בינונית.
- אחרי הרתיחה מנמיכים את הלהבה, ומבשלים במשך שעה וחצי על להבה נמוכה.
חזרת חריפה
המצרכים:
1 ק"ג שורש חזרת
1 ק"ג סלק, מבושל במים עד לריכוך
1 כפית מלח
1/2 ק"ג סוכר
2 כפות חומץ
1/2 1 כוס מים
הוראות הכנה:
- טוחנים את הסלק יחד עם שורש החזרת.
- מוסיפים את הסוכר, המלח והחומץ, מערבבים. מוסיפים את המים ומערבבים.
- מעבירים לכלי אטום ומכניסים למקרר למשך 48 שעות.
הגפילטע פיש של סבתא
מתכון של פלה וייסברג מסוסנוביץ' (סבתא של ארז קומרובסקי)
המצרכים:
2 דגים (קרפיון), טחונים, ללא אדרות
2 בצל גדול
2 ביצים
2 ביצים, קשות
4 כפות קמח מצה
מלח, פלפל שחור
קורט סוכר
לציר דגים -
2-3 בצל גדול, פרוס
4-5 גזר, פרוס
צרור פטרוזיליה
מלח, פלפל שחור
קורט סוכר
2 כוסות מים
ראשי הדג והאידרות
אופן ההכנה:
- מרסקים במעבד מזון את הבצל והביצים הקשות, מוסיפים את הביצים הטריות.
- מעבירים את הדג הטחון לקערה ומוסיפים את העיסה של הבצל והביצים.
- מוסיפים קמח מצה, ומערבבים. העיסה צריכה להיות רכה אבל לא נוזלית.
- מוסיפים תבלינים, ומכדררים לקציצות.
- בסיר רחב וגדול שמים את כל חומרי הציר, כולל הראשים והאידרות של הדגים. מבשלים על להבה בינונית כחצי שעה.
- מכניסים את הקציצות לתוך הציר ומבשלים על להבה נמוכה כשעתיים.
גפילטע פיש תוצרת בני ברק
צילום: ירון ברנר
מומלצים