שתף קטע נבחר

שרון דוידוביץ

חוקי. מסריח. מהפכני / על שערוריית חצי הגמר

על פי היגיון האתיקה הספורטיבית הקיימת בכדורגל ב-2016, מכבי ת"א כבשה שער ממצב לא הוגן. אבל אם הוא יחולל כאן מהפכה בנקודה הכי עלובה בכדורגל, אפשר לומר דיינו. את טל בן חיים אפשר להשאיר בצד ויוסי אבוקסיס שבר שיאי אירוניה חדשים. שרון דוידוביץ' על השער שהרס יומיים נפלאים של כדורגל

וואו. איזה שני ערבים נפלאים. שני משחקים מצוינים (1:3 למכבי חיפה על ב"ש, 2:3 למכבי ת"א על סכנין), 60 אלף צופים, תשעה שערים, אווירה נפלאה, דרמות, מהפכים ורגעים אנושיים.

 

אבל מ'כפת לכם אתם מהדמעות של יוסי בניון, או מהטקטיקה שמטיקה (כדבריו של אחד המאמנים המועמדים לאימון הנבחרת, שהגיע לשיחה המכרעת ללא מצגת), מהערב הגדול של רוני לוי או מהחילופים המדויקים של פטר בוס, שניצחו את המשחק.

 

אתם פה בשביל הדם. אנחנו יודעים את זה. כי אחרי שני ערבים נפלאים של כדורגל ישראלי אדיר ובעיקר נדיר, עם 60 אלף צופים, תשעה שערים, דרמות ומהפכים, כולם רק מדברים, כותבים, מצייצים וצועקים על הוצאת חוץ אחת קטנה.

 

טל בן חיים חוגג שער ניצחון (צילום: ראובן שוורץ) (צילום: ראובן שוורץ)
טל בן חיים חוגג שער ניצחון(צילום: ראובן שוורץ)

 

אז אם כך המצב, בואו ננסה לעשות סדר:

 

השופט – אחרי אינספור הילוכים חוזרים, רואים בבירור כי עלי עותמאן נשכב על הדשא רק לאחר הוצאת החוץ. מכאן שהטענות לעבר השופט גיא ברגר על עצירת משחק, היו שגויות. השיפוט שלו היה רע מאוד במקרה הטוב מאוד, אבל במקרה הספציפי לא הייתה לו סיבה לעצור את המשחק.

 

השחקן הראשי – טל בן חיים הוא ערס של כדורגל. זה מהידועות והנפוצות. אבל אם זו אכן הוראת מערכת, אם זו אכן גישה של מועדון ואם לוקחים בחשבון שמדובר במהלך בו היו מעורבים לפחות עוד ארבעה שחקנים, ההיטפלות אליו מיותרת. מצד שני, כשאתה משחק כל כך הרבה פעמים באש, מה הפלא שאחר כך אתה נכווה?

 

הדרמה קוויין – יוסי אבוקסיס, נסיך הגאות והאתיקה של הכדורגל הישראלי, אחד השחקנים המלוכלכים שהיו לנו כאן, האיש שסיפרו עליו שהוא מסתובב במתחם האימונים "עם אות קין על המצח", הוא האחרון שיכול להעביר ביקורת על מהלכים לא אתיים בספורט. ובכלל, להגיד "מכבי שברה את כל שיאי הגועל של הכדורגל הישראלי" משחקן שראה אל מול עיניו על הדשא את הפועל בית שאן שורכת שרוכים ומעניקה לו אליפות, זה לגרום לאירוניה להתהפך בקברה.

 

השער – כך או כך, עם קשר לבן חיים או בלי קשר לאבוקסיס – ההיגיון הפשוט והאתיקה הספורטיבית הקיימים נכון ל-2016, חייבו את מכבי ת"א לעצור את המשחק. או, כפי שקרה בלא מעט מקרים

בעולם, להתעלות ולהבקיע שער עצמי בצד השני, לאחר שהבינה את הרעש והבלאגן. מצד שני, לא בכל המקרים מכבי ת"א הביאה את אירופה לישראל. מסתבר שג'ורדן קרויף ופטר בוס, הבינו שהם צריכים להביא את עצמם לישראל במלוא מובן המילה. וזה מאכזב.

 

א-ב-ל, ויש חתיכת אבל – ייתכן והשער הזה הוא לא פחות ממהפכני.

 

המהפכה – בלי קשר לשאלה האם עותמאן בזבז זמן או עשה הצגה (השלים 90 דקות, דרך אגב), אין דבר יותר בזוי, עלוב, מעיק, מציק, מעצבן ומתיש בכדורגל, מאשר בזבוזי זמן על "פציעות" והדרישה לעצור, גם אם השחקן "הפצוע" נמצא בכלל בצד השני של המגרש.

 

השער הספציפי אתמול בכל מקרה לא נוגע למהפכה שהוא יכול לחולל – אבל אם השער יגרום לכך שקבוצות יחשבו שוב לפני שהן מבזבזות זמן ב"פציעות" פחדניות, או שיחששו לנצל את ה-"אתיקה הספורטיבית" רק כדי להקטין את סיכויי היריבה לכבוש – אז כל הרעש וההמולה היו שווים את זה.

 

האירוניה מתהפכת בקברה. יוסי אבוקסיס (צילום: עוז מועלם) (צילום: עוז מועלם)
האירוניה מתהפכת בקברה. יוסי אבוקסיס(צילום: עוז מועלם)

 

כי כמו בכדורסל, שם המשחק נמשך גם אם יש התקפה של 5 על 4 (למעט פגיעות ראש), גם בכדורגל האיש היחיד שצריך להחליט על עצירת משחק הוא השופט. אם השער הזה, שממש לא מריח טוב בכל מקרה, יוביל את השינוי לכך, אפשר לשבת היום סביב שולחן הסדר ולצעוק בקול גדול – דיינו!

 

 

מסכימים? הצטרפו לדיון בחשבון הטוויטר של שרון דוידוביץ' (https://twitter.com/sDavidovitch?lang=he), או בעמוד הפייסבוק (https://www.facebook.com/sharon.davidovitch)

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עוז מועלם
טל בן חיים ויוסי אבוקסיס
צילום: עוז מועלם
מומלצים