שתף קטע נבחר
 

מה מורחים על מצה?

מצה עולמית: מהסלמון הנורווגי ועד הסלק הפולני, מהפיצה של איטליה ועד הפריחולס המקסיקני, ויש אפילו סביח - 6 מתכונים שישדרגו לכם את המצה

כמה עוד אפשר לחדש עם ממרח על מצה? תתפלאו. זה הזמן לעזוב את השוקולד למריחה, את הגבינה הצהובה והגבינה הלבנה ולהשקיע במשהו מיוחד במינו, והכל על מצה -

צילום : ירון ברנר

צילום : ירון ברנר

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:


 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

מתכונים:

 

מצה יוונית

המרכיבים:

1 מצה

חמאה מזוקקת לציפוי המחבת

1 שן שום פרוסה

70 גר' ברוקולי

50 גר' זוקיני

30 גר' אפונה

150 גר' תרד

50 מ"ל שמנת מתוקה

קורט: מלח, פלפל שחור גרוס, מוסקט

40 גר' גבינה בולגרית

2 ביצים

עירית קצוצה לקישוט

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. מטגנים קלות את השום, ברוקולי, זוקיני ואפונה.
  2. מוסיפים תרד ושמנת מתוקה.
  3. מתבלים ומערבבים היטב את המסה.
  4. מפזרים גבינה בולגרית.
  5. שופכים את המסה על המצה.
  6. יוצרים 2 גומות לתוכן שוברים את ביצים.
  7. אופים בתנור שחומם לטמפ' של 180 מעלות למשך 10-15 דקות , תלוי במידת העשייה של הביצים.
  8. מוציאים מהתנור ומוסיפים מעט גבינת פטה מגוררת מעל השקשוקה לקישוט.

 

מצה ישראלית - סביח מקומי

המרכיבים:

מצה

2 פרוסות חציל בעובי 2 ס"מ

2 פרוסות עגבנייה צלוייה

ביצה קשה פרוסה לרוחב

20 מ"ל טחינה-עמבה

פטרוזיליה קצוצה לקישוט

 

לעגבניה צלויה:

2 פרוסות עגבניה

שמן זית

תימין

 

לטחינה עמבה:

500 מ"ל טחינה

375 מ"ל מים

25 גרם שום

125 מ"ל לימון

5 גרם מלח

20 גרם עמבה

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. מטגנים את החצילים במחבת עם שמן ומוציאים לנייר סופג.
  2. עגבנייה צלויה: פורסים עגבנייה על נייר פרגמנט, מזלפים שמן זית, מפזרים מעט תימין מעל ומכניסים לתנור שחומם לטמפ' של 180 מעלות למשך 5 דקות.
  3. טחינה-עמבה: טוחנים הכל עד לתערובת חלקה.
  4. הרכבת המנה: מניחים על המצה פרוסות חציל, עליה מניחים פרוסות עגבנייה צלויה, עליה מניחים ביצה קשה במניפה.
  5. ומתחילים שוב – מניחים חציל, עליו מניחים עגבניה, מסדרים מניפה נוספת של ביצה קשה, מזליפים טחינה עמבה מלמעלה ומפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה.

 

מצה נורווגית

המרכיבים:

מצה

50 גר' גבינת שמנת

100 גר' סלמון מעושן

1/2 בצל סגול פרוס

מעט צלפים לקישוט

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. מורחים את גבינת השמנת על המצה.
  2. מסדרים מעל סלמון מעושן.
  3. מפזרים בצל סגול וצלפים מעל הכל.

 

מצה פולנית

המרכיבים:

מצה

1 סלק בוואקום

30 גר' גבינה כחולה

15 גר' אגוזי מלח

חופן אורוגולה

לימון

שמן זית

בלסמי מצומצם

מלח גס

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. פורסים את הסלק לפרוסות דקות ומניחים מעל המצה.
  2. מניחים במרכז המצה אורוגולה שתובלה בלימון ושמן זית.
  3. מפזרים מעל גבינה כחולה, אגוזי מלח קורט מלח גס.
  4. מזלפים מעל בלסמי מצומצם.

 

מצה איטלקיה

המרכיבים: 

מצה

250 מ"ל רוטב לפיצה

1/2 בצל סגול

10 זיתי קלמטה

1 ארטישוק בתחמיץ

גבינת גאודה מגוררת

פרמזן

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. מניחים את המצה על תבנית אפייה עם נייר אפייה.
  2. מפזרים רוטב פיצה ועליו מניחים גאודה מגוררת, זיתי קלמטה, בצל סגול וארטישוק.
  3. מכניסים לתנור שחומם מראש לטמפ' של 180 מעלות למשך 5-8 דקות.
  4. מוציאים מהתנור ומגררים מעל פרמזן.

 

מצה מקסיקנית

המרכיבים:

מצה

2 כפות פריחולס

1 אבוקדו פרוס

7 עלי כוסברה

קורט צ'ילי

2 ביצים

מלח גס

סלסה עגבניות

שמנת חמוצה

 

לסלסה עגבניות:

1/2 עגבניה

1/4 בצל, קצוץ דק

שמן זית

מיץ לימון

מלח

פלפל חריף (לפי הטעם) 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. סלסלת עגבניות: מערבבים יחד את כל החומרים.
  2. מורחים את הפריחולס על חצי מצה, מניחים מעליו את פרוסות האבוקדו, מעל מניחים את הסלסלת עגבניות.
  3. מפזרי מעל הכל צ'ילי גרוס, מלח גס וכוסברה.
  4. מטגנים במחבת 2 ביצי עין מניחים על חצי המצה שנשארה.
  5. מניחים בין המרכיבים 3 נגיעות של שמנת חמוצה.

 

המתכונים באדיבות רשת "בנדיקט" 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
סביח על מצה
צילום: ירון ברנר
מומלצים